Maldivene - Dive Laamu & Ari Atollene

Antall dager

15

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

34897

Oversikt

Maldivene og dykking er noe som får det til å krible i svømmeføttene til de fleste dykkere. Maldivene er for de fleste kanskje mest kjent som en liveboard destinasjon, men det finnes faktisk en god del dedikerte landbaserte dykke muligheter. Med reisen får du oppleve 2 av Maldivenes beste atoller for dykking og øyer som ikke er "kliniske" turistøyer. Her har du muligheten til å oppleve noen av de ikoniske mantaer som Maldivene er kjent for samt annen fantastisk dykking.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Malè via Istanbul
Dag 2: Ankomst Malè og båt til Laamu atollen
Dag 3-6: Dykking Ari Atollen (3 dykk daglig)
Dag 7: Transfer med speedbåt tilbake til Male og fly til Ari atollen
Dag 8-12: Dykking Laamu atollen (2 dykk daglig)
Dag 13: Ledig dag på Laamu Atoll
Dag 14: Fly tilbake til Malè og fly til Skandinavia² via Istanbul
Dag 15: Ankomst Skandinavia²


Reiserute

Diving MaldivesAri Atollen tilbyr mange opplevelser under vann. Det er dykkesteder spredt rundt hele atollen. Mange dykkere mener at disse stedene er de beste på hele Maldivene. Rundt Ari Atollen vil du vil kunne møte djevelrokker, haier og flere pelagiske fisker, og muligens også den mektige hvalhaien. De beste stedene ligger i området her, men det finnes også andre dykkesteder du kan se rokker og hai.

Dykking på Maldivene betyr møte med store fiskestimer, underjordiske huler fulle av farger, utforskning av grotter, uberørte landskap av korall og vrak som yrer av liv. Noen av de mest berømte dykkestedene på Maldivene, som Maaya thila, ligger veldig nærme vår ut – Ukulhas.  Maldivene og dykking er noe som får det til å krible i svømmeføttene til de fleste dykkere. Maldivene er for de fleste kanskje mest kjent som en liveboard destinasjon, men det finnes faktisk en god del dedikerte landbaserte dykke muligheter. Vi i DYKKEbazaar forsøker hele tiden å finne de beste samarbeidspartnere og denne pakken er et resultat av dette.

Ari Atollen har alt det man ønsker å oppleve på en dykkereise og med så mange registrerte "dive sites" i nærheten trenger man ikke reise langt for å oppleve noe spennende hele tiden. Ari atollen er av de fleste regnet som Maldivenes beste sted for dykking, og ikke uten grunn. Så pakk sakene og bli med oss på en eventyrreise til fantastiske Maldivene og Ukulhas i Ari atollen.

Atollene på Maldivene
En atoll er et korallrev som er formet som en ring og inkluderer en rand som omkranser en lagune, enten helt eller delvis. Det kan være koralløyer på denne randen. Korallene på en atoll, befinner seg ofte på en rand fra en utdødd vulkan som har hatt utbrudd eller sunket delvis under havflaten. Lagunen formes på det vulkanske krateret, mens de høyere delene av randen befinner seg over havoverflaten eller på grunne dyp som gir grobunn for korallene og som igjen former revet. For at atollene skal holde seg, så må erosjon foregå sakte nok til at revet vokser oppover og utover, for å erstatte høyden det mister.

Ordet «Atoll» kommer fra det Dhivehiske (et Indo-Aryan språk som snakkes på Maldivene) ordet «Atholhu» som betyr en administrativ subdivisjon. Den første nedtegnelsen av ordet atoll på engelsk, var i 1625 av Charles Darwin i hans «The Structure and Distribution of Coral Reefs». Han innså at det var en stedegen form og laget en ny definisjon av atoll; «en sirkulær gruppe av koralløyer» som er synonymt med «lagune-øyer».

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Maldivene
Denne pakken er basert på reise med Turkish Airlines fra Skandinavia² via Istanbul til Malè på Maldivene.

Dag 2: Ankomst Malè - båt til Ukulhas (North Ari Atollen)
Du ankommer Malè om morgenen og blir møtt på flyplassen av vår lokale representant og hjulpet til terminalen hvor båten vil gå. Båtturen fra Malè til Laamu atollen tar ca 1,5 time NB! Avreise fra Malè på følgende dager; Lør, Søn, Tirs, Ons og Tors. Fra Male 16:00). Overnatting Ukulhas Inn

Ukulhas er en fiskerlandsby som ligger ved det Indiske Hav. Øya er omringet av nydelig turkist hav og hvite sandstrender. Øya er godt kjent for sine miljøvennlige tiltak. Ukulhas er den første øya på Maldivene som driver med avfallssortering. De ble tildelt prisen «Green Leaf Award» i 2014 for sitt fremragende arbeid for å bevare miljøet. Ukulhas gjennomfører flere program for å rydde og beplante, hvert år.
Nesten alle innbyggerne har mer enn et yrke. En fisker er ikke bare fiske, men gjerne også snekker eller murer. Fisking er hovednæringen på øya, som er kjent for sine yellowfin tunfiskbåter. Språket er Dhivehi, men de fleste forstår og snakker også engelsk. Familie er viktig på Ukulhas. Siden Maldivene ligger midt i det Indiske Hav, har det lenge vært et samlingssted for afrikanske-, arabiske-, malaysiske- og indonesiske sjøfolk. Denne utvekslingen har ført til en veldig mangfoldig kultur, bestående av mange etniske grupper.

Dag 3-6: Dykking på Ari Atollen (F,M)
I denne pakken er det 4 dykkedager med 3 dykk daglig under oppholdet på Ari atollen

Ari Atollen tilbyr mange opplevelser under vann. Det er dykkesteder spredt rundt hele atollen. Mange dykkere mener at disse stedene er de beste på hele Maldivene. Rundt Ari Atollen vil du vil kunne møte djevelrokker, haier og flere pelagiske fisker, og muligens også den mektige hvalhaien. De beste stedene ligger i området her, men det finnes også andre dykkesteder du kan se rokker og hai. Dykking på Maldivene betyr møte med store fiskestimer, underjordiske huler fulle av farger, utforskning av grotter, uberørte landskap av korall og vrak som yrer av liv. Noen av de mest berømte dykkestedene på Maldivene, som Maaya thila, ligger veldig nærme vår ut – Ukulhas.

Dag 7: Transfer til Laamu atollen (F,M)
Speedbåt tilbake til Male og fly til Laamu atollen. Transfer til Nazaki Beach Hotel.

Dag 8-12: Dykking Laamu atollen (F,M)
I denne pakken er det 5 dykkedager med 2 dykk daglig under oppholdet på Laamu atollen.

Dykking på Laamu Atollen
Dykking foregår her hele året, med de roligste forhold fra desember til juni.  Laamu Atollen er et uberørt paradis for dykkere og snorklere. Med relativt få kanaler, god sikt, vakre harde koraller og relativt lite strøm, er dette et perfekt sted for fotografer. De indre revene er hjemme for både makroskapninger og større dyr, som skilpadder. Kanalene på nordsiden tilbyr flott strømdykking for de mer erfarne. Disse kanalene er ofte fulle av fisk, haier og eagle rays, mens på de ytre revene kan du finne både djevelrokker og skilpadder.


Dag 14: Avreise fra Laamu til Europa (F)
Fly tilbake til Male og vide med Turkish Airlines tilbake til Skandinavia² via Istanbul.

Dag 15: Ankomst Skandinavia²
Du ankommer Skandinavia² om formiddagen.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Malè - Skandinavia² m/Turkish Airlines
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje
 • Speedbåt transfer Malè - Ari atollen - Malè
 • 5 netter Ukulhas Inn, North Ari Atoll
  Romtype: Standard
  Måltider: Halv-pensjon
 • Dykkepakke Ari atollen: vekter, luft, belte, 12 båtdykk (4 dykkedager)
 • Sjøfly transfer Malè - Laamu atollen - Malè
 • Ankomst transfer Kadhoo airport (Laamu atollen) - Nazaki Beach Hotel - Kadhoo airport
 • 6 netter Nazaki Beach Hotel, Laamu atollen
  Romtype: Standard
  Måltider: Halv-pensjon
 • Dykkepakke Laamu atollen: vekter, luft, belte, 10 båtdykk (5 dykkedager)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)


Ikke inkludert

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Leie av utstyr (for priser se under)


Annen nyttig reiseinformasjon:

Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle Qatar Airways gateways i Skandinavia. Avreise fra andre byer er mulig mot et tillegg (spør ditt reisebyrå om pris).
Beste tid for denne destinasjonen: Tradisjonelt sies det at den beste tiden er mellom nov-mai men du kan dykke på Maldivene stort sett hele året.
Hva kan du regne med å se? djevelrokker, ulike haiarter inkludert hammerhai og hvalhai er noe som denne destinasjonen er kjent for.
Sikt: Best sikt kan forventes i perioden desember-april og sikten er normalt mellom 20-30m på østsiden av atollene og 15-20m på vestlig side av atollene
Vanntemperatur: normalt mellom  27-29ºC hele året
Strømforhold: dykking på Maldivene kan innebære tildels kraftige strømforhold på enkelte dykk.


Se vår destinasjons video for denne destinasjonen:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top