Møt veggen på Solomonøyene

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

16982

Oversikt

Om du tenker at du har sett det meste, er det kanskje på tide å reise til Solomon Island. Over vann skinner solen mer enn 300 dager i året, og du møter en natur og kultur som er helt annerledes enn det du er vant til. Under vann er det krystallklart vann, store fiskestimer, fantastisk makrodykking og et variert landskap. Dette er definitivt noe av den beste dykkingen verden kan tilby.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² med Singapore Airlines
Dag 2: Ankomst Singapore sent på kvelden og direkte videre til Brisbane
Dag 3: Ankomst Brisbane og videre via Honiara til Gizo
Dag 4-7: Dykking Gizo
Dag 8: Fly til Seghe og transfer til Uepi Island
Dag 9-12: Dykking Marovo Lagoos / Uepi island
Dag 13: Transfer til Seghe airstrip og retur til Honiara
Dag 14: Avreise fra Honiara via Brisbane til Europa
Dag 15: Ankomst Skandinavia²


Reiserute

Diving the Solomon IslandsOppsøk det ukjente! - Havet rundt Salomonøyene er det som, mer enn noe annet, har satt sitt preg på øygruppen. Øygruppen befinner seg i et område kjent som Koralltriangelet. Havet har blitt nominert til et av de syv naturlige underverk i Oseania, og har fått tilnavnet «Havets Amazonas» takket være det store mangfoldet av koraller og tropiske dyrearter som kaller området for hjemme.  
Livet i havet


Nesten 500 forskjellige arter av harde og myke koraller har blitt funnet på det 5.750 km² revet som ligger utenfor Salomonøyene. Disse revene syder av liv; alt fra den store trigger fisken, gule og neon-oransje snegler og fargerike sjøvifter, til hele næringskjeden og store stimer med jacks og barrakudaer, helt opp til den grå revehaien.  Undervannsriket på Salomonøyene tilbyr flotte yngleplasser og trekkruter for mer enn 1000 forskjellige arter av revefisk, delfiner, skater, haier og for seks av de syv artene med havskilpadder, for å nevne noen. Det kunne ikke vært et bedre sted for å oppleve gleden og underet ved å utforske livet under vann. 

Over hele øygruppen er det er mange muligheter for å snorkle, dykke og fotografere under vann, men det er stedene i provinsene Western og Central som er de mest populære. Her kan du dykke i verdens største saltvannsinnsjø, Marovo. Mange av øyene i innsjøen er ubebodde, noe som betyr at strendene er ofte helt øde og urørte. På nordsiden av lagunen ligger Uepi Island, et lite område land bestående av sand og tropisk jungel, omringet av fargerike korallvegger. Andre populære dykkeområder er Munda og Roviana Lagunen. Roviana er en bukt som strekker seg mer enn 50 km vestover fra Munda og som er omringet av en rekke med barriererev og øyer. På utsiden av øyene finner du vegger og skråninger rike på koraller, omringet av klart, blått vann og patruljerende fisk. Inne i lagunen, i mangroveskogen på en av de mange øyene, ligger the Cave of the Kastom Shark. Et lite ferskvannsbasseng er starten på en horisontal sjakt som fører inn i to større sammenhengende rom.

Salomonøyene har fortjent fått rykte på seg at det er spektakulær dykking her. De 992 øyene og vannet rundt som utgjør dette landet, tilbyr noen av de mest urørte dykkestedene i verden. De er uberørte mye takket være at de er avsidesliggende og at det er få dykkere her som forstyrrer revet og fisken. Uansett hva slags dykking du er på jakt etter, så er mangfoldet på Salomonøyene vanskelig å slå. Uansett om du liker koraller, fisk, makro eller vrak, vil du bli henført på Salomonøyene. Siden det var mange slag under den annen verdenskrig som fant sted her, så er det flust med vrak å dykke på. Det finnes til og med en kanal som kalles Iron Bottom Sound på grunn av de 200 skipene, 690 flyene og tallrike landingsflåter som sank her, gjennom mange måneder med kamper. Kom og opplev det varme, klare vannet på Salomonøyene. 

Dag 1:
Avreise fra Skandinavia²
Denne reisen er basert på Singapore Airlines og Virgin Australia fra Europa til Honiara via Singapore og Brisbane (stopp er mulig begge steder).

Dag 2: Ankomst Singapore og videre til Brisbane
En kort mellomlanding før det er nok en natt på flyet frem til Australia og Brisbane.

Dag 3: Ankomst Brisbane og videre via Honiara og Gizo
Snart fremme og vi tar fatt på den siste delen av reisen til Solomon øyene. En liten spasertur fra den internasjonale terminalen til den lille regionale avgangshallen for en kort og siste flytur ut i havgapet og til Gizo, sentrum for noen av de hardeste kampene under den 2. verdenskrig. Innsjekk og tid for en velfortjent Solbrew (det lokale ølmerket). Overnatting på Rekona Lodge

Dag 4 - 7 : Dykking Gizo (F,L)
Gizo er verdenskjent for sitt mangfold og det er en mengde spennende og utfordrende dykk som venter. her finner du alt fra spektakulære skipsvrak som f.eks Toa Maru, flyvrak, stupbratte veggdykk, enorme viftekoraller, mantaer, hai og et fargesprakende levende korallrev. For en oversikt over de lokale dykke stedene som benyttes av vår partner Dive Gizo - klikk her

Dive Gizo tilbyr spennende dykking bare minutter ut fra Gizo. Senteret ble åpnet i 1985 av Danny og Kerrie Kennedy og de har opprettholdt den høye kvaliteten på dykkingen, samtidig som de gjør hver tur spennende og avslappende. Dive Gizo er det eneste PADI sertifiserte senteret på Gizo og de har en PADI instruktør ansatt på fulltid. Så uansett om du skal dykke for første gang eller om du er en veteran, vil Dive Gizo kunne tilfredsstille dine ønsker.

Gizo har noen av den beste og mer spennende dykkingen i verden. Alt fra vrak fra den annen verdenskrig til rev med noe av den største fisketettheten i verden, her vil du alltid finne noe nytt og spennende under overflaten. Alle dykkene ledes av en erfaren guide med lokalkunnskap, gruppene er små og består av 4-6 personer, det er ingen overfylte båter og det er ingen timeplan! An typisk dykkedag starter kl. ni i dykkeshoppen, hvor staben vil finne frem utstyret og få det opp i båten og en liten båttur senere får du morgendykket ditt. Lunsjpausen er på en av de nydelige øyene og her vil staben lage en pikniklunsj av fisk, frisk frukt og salat (gi beskjed om allergier og dietter). Etter et par timer med snorkling, avslapping og utforsking av øyene, er det tid for dagens andre dykk. Retur til sentrum er rundt kl. tre. Sjøen rundt Gizo er beskyttet fra det åpne hav og er stort sett veldig rolig. Av den grunn har vi syv M Covered Ray båter som gir oss fleksibiliteten til å dekke individuelle behov og timeplaner. Hvis du har spesielle ønsker eller behov, vil vi gjøre vårt beste for at du har muligheten til å nyte våre flotte rev og det vakre vannet, på best mulig måte.

Dag 8: Fly til Seghe og transfer til Uepi Island (F,L,M)
Avreise fra Gizo for en 15 minutters flytur til en av verdens største laguner, Marovo og et av Solomon øyenes ypperste dive Resorts, Uepi Island. Fra du går i land på velkomstbryggen og titter bak deg ned i vannet er det første du får øye på et hopetall av cruisene revhaier,en vegg av fisk! Etter en velkomstdrink og informasjon om rutinene ved Uepi Island er det td for lunsj og etterfulgt av et ettermiddags dykk. Overnatting Uepi Island Resort

Dag 9 - 12: Dykking Marovo Lagoos / Uepi island (F,L,M)
Uepi Island er primært veggdykk med de fleste dykkestedene ikke mer enn 10 minutters båttur unna. Etter vår mening er et av de mest fascinerende dykkene er Uepi Point (husrevet) og for de som ønsker det "Deep Blue" er dykket "Point to Point" å anbefale (kun for dykkere med god erfaring). Men det er nok av muligheter rundt Uepi og vi anbefaler også (hvis mulig under oppholdet) å få med seg er Deku Dekuru (vårt favorittdykk ved Uepi)

Marovo Lagunen - er den største saltvannslagunen i verden. Den er omringet av de to store vulkanske øyene Vangunu og New Georgia mot sør og vest. Den nordlige avgrensingen består av et 130 km langt rev, med omtrent 100 individuelle øyer langs revet. En annen, litt mindre, vulkansk øy; Gatakae, ligger i det sørøstlige hjørnet. Den innerste lagunen har også et flertall av øyer. Med dens mange og komplekse habitat, både på land og i vannet, er den naturlige skjønnheten og miljøet ved Marovo Lagunen helt eksepsjonelt.

Uepi Island - er en typisk øy på et stort rev, dekket av en imponerende regnskog, med hvite strender og flere rev i kantene av øya. Utenfor der finnes det varme vannet i lagunen på den ene siden og det store havdypet (2.000 meter) «The Slot» på den andre. Uepi Island er omtrent 2,5 km lang og 300 meter bred og hele øya, bortsett fra de tropiske hagene til resorten på stedet, er dekket av tropisk regnskog. Uepi Resort er de eneste beboerne på denne avsidesliggende øya.

Dag 13: Transfer til Seghe airstrip og retur til Honiara (F)
Det er dessverre tid for å starte på den lange veien hjem og avreise med båt tilbake til Seghe airstrip for en times flytur til Honiara. Vi har fior sikkerhets skyld lagt inn en ekstra dag i Honiara for returen grunnet ofte forsinkelser for innelandsflygninger på Salomonøyene. Overnatting Kitano Medano Hotel, Honiara

Dag 14: Avreise fra Honiara til Skandinavia²

Avreise  fra Honiara om morgenen via Brisbane og Singapore.

Dag 15: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Europa og videre forbindelse med SAS/Lufthansa/Swiss eller KLM til Skandinavia²

Bilder

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Gizo - Seghe - Honiara - Skandinavia² med Singapore Airlines, Virgin Australia & Solomon Airlines
 • Alle flyskatter
 • 7 netter Rekona Lodge, Gizo
  Måltider: Frokost (men er egentlig ikke verdt bryderiet)
  Romtype: Island Wing Suite
 • Gizo dykkepakke inkluderer: 12 dykk (luft) + 2 grunne dykk på Hellcat (i havne området), vekt, belte. Alle dykk er båtdykk med lokal Dive Master
 • Ankomst & avreise transfer Gizo
 • Ankomst & avreise transer Seghe / Uepi / Seghe
 • 5 netter Uepi Island Resort, Marovo Lagoon
  Romtype: Garden bungalow
  Måltider: Full pensjon
 • Uepi Island dykkepakke inkluderer: Totalt 10 dykk under oppholdet (innenfor Uepi revsystemet, tillegg for en den andre dykkeområder), luft, vekter & belte
 • 1 natt Solomon Kitano Mendana Hotel, Honiara
  Romtype: Seaview Deluxe West
  Måltider: Ingen
 • Privat ankomst & avreise transfer i Honiara

Pakken inkluderer ikke:
 • Tips
 • Reise -og avbestillingsforsikring
 • Custom fees til lokale landeiere (Uepi Island) 
 • Dykking utenfor Uepi dykke område som f.eks Deju Dejuru, Mongo Passge etc $12 pp)

Annen nyttig informasjon
Pris:
er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes fra Stockholm, Gøteborg, København, Oslo (mulig med avreise fra andre byer i Skandinavia, spør oss om pris)
Beste tid for å dykke på Solomon øyene: Solomonøyene er tropiske og meget fruktbare og med en beliggenhet nærmest på ekvatorlinjen er det stort sett de same temperaturene året rundt og ligger på rundt 30°C med temperaturen på natten rundt 20°C. Ingen typisk regntid for Solomonøyene og nedbør kan komme hele året (normalt våtest i perioden desember – mars).
Hva kan du se: Uepi / Marovo lagunen er kjent for sine tunneller, vegger og store stimer av hai og utrolig variert undervannsliv. Gizo er kjent for vrak fra 2. verdenskrig, fantastisk rev og mye stor fisk og hai.
Sikt: Sikten i vannet avhenger av regnet men i gode perioder er sikten på 20-30 meter.
Vanntemperatur: er ganske konstant på rundt 27°C
Se kart over dykkesteder for Gizo - klikk her


Se våre destinasjonsvideo fra denne destinasjonen;

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top