Layang Layang, blant hammerhai & manta

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

9821

Oversikt

300 kilometer fra land, stiger Layang Layang opp fra havbunnen. Atollen er et naturlig møtested for mye stor fisk, inkludert både den myteomspunne revehaien (tresher shark) og store stimer med hammerhai. Fantastisk veggdykking med mye fisk. Vi tilbyr pakker som kan inkludere spennende opplevelser på Borneo.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² med Qatar Airways
Dag 2: Ankomst Kuala Lumpur og videre til Kota Kinabalu
Dag 3: Fly til Layang Layang (tir eller søn) 2 dykk
Dag 4-11: Dykking på Layang Layang
Dag 12: Fly tilbake til Kota Kinabalu og retur til Europa
Dag 13: Ankomst Skandinavia²

Reiserute

Diving Layang LayangLayang Layang ligger omtrent på ekvator og er et av verdens mest omstridte landområder og er muligens at av de vanskeligste stedene vi har dykkereiser. Layang Layang er egentlig en militærbase og er i dag under oppsyn av Malaysia. Layang Layang er stengt for turister mellom september og februar og våre dykkereiser kan kun gjøres til Layang Layang i perioden 1/3-31/8 hvert eneste år.

Layang Layang ligger på dyp vann, og farvannet rundt denne atollen er på +/- 2000m dyp. Layang er en atoll med 13 sammenhengende korallrev og er en del av de mer enn 600 øyer, rev og holmer i Sør Kina havet (også kjent som Spratley Islands). Selve Layang Layang er ikke akkurat den store flekken i Sør Kina havet og ligger ca 300 km utenfor kysten av Borneo (Malaysia) og nettopp denne særegne billigenheten har trukket til deg enorme menger av ulike marine arter og dette er uten tvil noe av den beste dyklkingen du kan oppleve i Asia.

Det store trekkplasteret til Layang Layang er muligheten til å oppleve store stimer med hammerhai som samler seg i dette området. Men for all del atollen har utrolig mye mer å tilby. Her finner du et rev som er i utrolig god form og det at området ikke er fisket kommersielt ser du fort etter første dykk siden fiskene stort sett ikke er redde i det hele tatt. Sikten i området er normalt sett på +/- 40 meter og kan i visse tilfelle skape farlige situasjoner så det er meget viktig at du passer på dybden under dykkene her. Det er ikke uvanlig å oppleve hundrevis av hammerhai på dykkene på Layang Layang.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Pakken er basert på flyreise med Qatar Airways via Doha & Kuala Lumpur til Kota Kinabalu.

Dag 2: Ankomst Kota Kinabalu
Ankomst en av Kuala Lumpur og videre til Kota Kinabalu. Ved ankomst Kota Kinabalu er det nødvendig å kontakte Layang Layang Island Resort for billett og informasjon om reisen til Layang Layang på følgende dag. Overnatting Sabah Oriental (eller lignende 4* hotel)

Dag 3: Fly til Layang Layang (FB)(tir,søn)
Avreise om morgenen til Layang Layang (06:30 / 07:50, hver tirs,fre & søn). Overnatting Avillion Layang Layang Island Resort.

Dag 4 til 10: Layang Layang (FB)
De neste dagene er det selvsagt fokus på dykking og disse dagene forløper seg på følgende måte (2 dykk ankomst dag, 3 dykk daglig resten av perioden + 1 dykk dagen før avreisedag. For en oversikt over Layang Layangs dykkesteder - klikk her
Overnatting Avillion Layang Layang Island Resort.

Dag 11: Layang Layang (F)(tir,søn)
Sist dag er det kun 1 planlagt dykk. Overnatting Avillion Layang Layang Island Resort.

Dag 12: Avreise til Kota Kinabalu til Europa
Avreise fra Layang Layang om morgenen til Kota Kinabalu (08:00 / 09:20) og videre til Kuala Lumpur / Doha til Europa med Qatar Airways

Dag 13: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia² 

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Kota Kinabalu - Skandinavia² med Singapore Airlines
 • Fly Kota Kinabalu - Layang Layang - Kota Kinabalu (privat fly)
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje Qatar Airways
 • 1 natt Sabah Oriental Hotel, Kota Kinabalu (eller lignende)
  Romtype: standard
  Måltider: Frokost
 • 9 netter Avillion Layang Layang Dive Resort, Layang Layang Island
  Romtype: Standard
  Måltider: 5 måltider pr dag
 • 3 båtdykk daglig under oppholdet (totalt 24 dykk)
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Pakken inkluderer ikke:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen reiseinformasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle Qatar Airways gateways i Skandinavia. Tilslutning fra andre byer i Skandinavia med SAS er mulig (spør ditt reisebyrå om et tilbud)
Beste reiseperiode til destinasjonen: Layang Layang Island er kun åpent til besøk i perioden 1. mars til 31. august hvert år.
Sikt: Sikten er normalt på mellom 30- 60 meter
Kjent for: stor fisk, veggdykk, bra koraller og et levende rev, store stimer av hamemrhai
Passer ikke: nybegynnere eller personer som ikke dykker
Dybde: 5 - >40m
Strømforhold: Rolige
Havoverflate: Rolig
Vann temperatur: 25 - 30°C


Se vår destinasjons video for denne pakken;

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top