Fakarava & Rangiroa - Dive the Big Blue

Antall dager

18

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

30789

Oversikt

Fransk Polynesia og dykking er den optimale dykkedrømmen! Dette er Edens Hage for alle og verden blir aldri den samme etter denne reisen. Det koster ekstremt mye, men så er ikke Tahiti en hvilken som helst destinasjon og det er vanskelig å reise noe lengre unna Europa og Skandinavia for å dykke. Hva skal du så velge når du først har bestemt deg og vi er ihvertfall ikke i tvil, det må bli alle atollene i Tuamotu arkipelaget.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via London & Los Angeles til Papetee
Dag 2: Ankomst Papetee om morgenen og videre til Fakarava atollen
Dag 3-5: Dykking Fakarava North (2 dykk daglig, totalt 6 dykk)
Dag 6: Transfer med båt til Fakarava South
Dag 7-9: Dykking Fakarava South (2 dykk daglig, totalt 6 dykk)
Dag 10: Transfer tilbake til flyplass på Fakarava North og fly til Rangiroa
Dag 11-14: Dykking på Rangiroa (totalt 9 dykk)
Dag 15: Ledig dag på Rangiroa
Dag 16: Fly tilbake til Papetee og retur til Los Angeles
Dag 17: Ankomst Los Angeles og videre til London
Dag 18: Ankomst London og videre til Skandinavia²

Reiserute

Fransk Polynesia og dykking er den optimale dykkedrømmen! Dette er Edens Hage for alle og verden blir aldri den samme etter denne reisen. Det koster ekstremt mye, men så er ikke Tahiti en hvilken som helst destinasjon og det er vanskelig å reise noe lengre unna Europa og Skandinavia for å dykke. Hva skal du så velge når du først har bestemt deg og vi er ihvertfall ikke i tvil, det må bli alle atollene i Tuamotu arkipelaget. Dette er destinasjonen for deg som liker store stimer med rovfisk og havets giganter med alt fra djevelrokker, en og annen hvalhai og til og med knølhval kan sees i farvannet rundt disse øyene.

Få vet at det vi kaller Fransk Polynesia faktisk er større enn hele Europa tilsammen og dekker enorme havområder. Tuamotu øygruppen er lavtliggende atoller (øyer) med en rekke motu (små holmer) men tilgang ut til det BIG BLUE via passasjer i revet. Det er i disse områdene at stort sett all dykking foretas og dette er svært næringsrikt vann og tiltrekker seg dermed hele næringskjeden til et og samme sted, et fantastisk mekka for dykkere som er ute etter mangfold og store mengder rovfisk og andre kryp.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Papetee
Dette er en laaaang reise til den andre siden av verden og første etappe er til Paris hvor du flyr videre med Air Tahiti Nui til Los Angeles og deretter ut i havgapet og Stillehavet.

Dag 2: Ankomst Papetee og videre til Fakarava (L,M)
Du ankommer Papetee om morgenen og blir møtt av vår lokale partner i ankomst hallen på tradisjonelt vis med en lei og ukulele sang. En kort spasertur over til innenriksterminalen og du er snart på vei ut til disse fantastiske øyene i Tuamoto øygruppen. Ut av intet får du det første synet av disse vakre øyene og du går inn for landing mellom havet og palmer på Fakarava North. Her blir du møtt av en representant for ditt pensjonat hvor du skal bo under oppholdet. Resten av dagen til å vende deg til den enorme tidsforskjellen på opptil 12 timer. Overnatting Pension Havaiki

Dag 3 - 5: Dykking på Fakarava North (F,L,M)
3 herlige dager med dykking på Fakarava North. Det er kun tillatt med 2 dykk per dag på Fakarava. Overnatting Pension Havaiki

Fakarava mellom havet og himmelen
Fakarava er den nest største atollen i Fransk Polynesia og er klassifisert av UNESCO som et biosfære reservat sammen med ed omkring liggende atollene Taiaro, Toau, Niau, Raraka, Aratika & Kauehi. Fakarava har blitt trukket frem som en modell for natur beskyttelse sammen med bærekraftig turisme og levesett. Som de fleste av dykkestedene i Tuamotu øygruppen foregår all aktivitet i passasjene inn i lagunen. På Fakarava North betyr dette den brede Garuae Passage. Strømdykkene her er legendariske (men krevende og krever erfarenhet). Kommer du hit i midten av juni til midten av juli har du muligheten til å oppleve et an naturens største øyeblikk under vann når enorme mengder av havabbor samler seg i store stimer for å gyte. Dette er magiske øyeblikk for enhver dykker.

Toau (The Secret Atoll)
- når væreforholdene gjør det mulig vil du mest sannsynlig få muligheten til å dykke rundt Toau. Dette er en fulldagstur og du dykker på innkommende tidevann og vil få muligheten til å oppleve noe svært få dykkere noensinne får oppleve. Havet rundt denne lille atollen er stappfullt av liv inkludert djevelrokker, skilpadder og hai.

Garuae Pass 
- er den største passasjen blant alle øyene i Fransk Polynesia. Du starter vanligvis dykket i åpent hav på rundt 30-40m før du får øye på de første rovfiskene som silvertip og hammerhai. Det innkommende tidevannet drar deg mot åpningen inn til lagunen via et sirkus av fisk og undervannsliv, dette showet er garantert hver dag hele året, men forsøk å ta dette dykket ved fullmåne og du vil mest sannsynlig bli omringet av hai, djevelrokker, barrakuda og alt som svømmer i havet.

Dag 6: Transfer til Fakarava South (F,L,M)
Etter frokost er det tilbake til flyplassen og videre transfer til Fakarava South og noen dager på denne tropiske utposten. Dette er det klassiske Stillehavet og nærmere paradis er det vanskelig å forestille seg. Overnatting på Pension Motu Aito Paradise

Dag 7 - 9: Dykking Fakarava South (F,L,M)
Herlige dager i paradis med dykking og avslapping på denne utrolig vakre utposten i havgapet. Overnatting Motu Aito Paradise

Tumakohua Pass - de priviligerte dykkerne som kommer hit får muligheten til å skyte gjennom denne utrolige passasjen og vil oppdage en verden svært få noensinne har sett. Store stimer med blacktip haier, bigeyes og andre fisker fyller havet og fiskesuppe får fort en annen mening.

Dag 10: Fly til Rangiroa (F,M)
Avreise etter frokost tilbake til Fakarava North og fly til en ny atoll, Rangiroa. Ved ankomst Rangiroa vil du bli nok en gang møtt av vår partner og tatt med til ditt bosted under oppholdet. Overnatting Tevahine Dream

Dag 11 - 14: Dykking Rangiroa (F,M)

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Papetee - Skandinavia² med Air Tahiti Nui
 • Fly Papetee - Fakarava - Rangiroa - Papetee med Air Tahiti
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje
 • Meet & Greet service på Papetee
 • Ankomst & avreise transfer Fakarava North
 • 4 netter Pension Havaiki eller lignende, Fakarava North
  Romtype: Garden bungalow
  Måltider: Halv-pensjon
 • Transfer Fakarava North - Fakarava South - Fakarava North
 • 4 netter Motu Aito Paradise, Fakarava South
  Romtype: Bungalow
  Måltider: Fullpensjon
 • Ankomst & avreise transfer Rangiroa
 • 6 netter Tevahine Dreams eller lignende, Rangiroa
  Romtype: Beach bungalow
  Måltider: Halv-pensjon
 • Dykkepakke inkluderer; 21 dykk totalt med vekter, bly og DM

Ikke inkludert:

 • Tips
 • Personlig dykkeutstyr
 • NITROX
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig reiseinformasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² gjelder fra alle gateways med Air France til Paris
Beste tiden for denne destinasjonen: Både Rangiroa og Fakarava kan dykkes hele året
Klima: Den tørre årstiden er mai-okt, og den litt mer fuktige årstiden nov-apr, men Tuamotu øygruppen får svært lite nedbør.
Hva kan du oppleve på denne destinasjonen: store stimer med grey og whote tip haier, enorme hammerhaier, tiger hai og en og annen hvaøhai. Dette i tillegg til store stimer med barrakuda, djevelrokker, eagle rays, morene åler og til og med knølhval
Sikt:  Ekstremt bra med sjelden under 30m
Vanntemperatur: Behagelig rundt 26-29°C hele året
Se Dive Maps for denne pakken: Fakarava North

Se vår dykkevideo for denne pakken:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top