Explore Mexicos world of Cenotes

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

37235

Oversikt

Velkommen til Mexico, et paradis for dykkere Riviera Maya & Cozumel – er et av disse stedene som man bare må dykke. Med over 3000 cenoter, det nest lengste sammenhengende korallrevet i verden, en over 3000 år gammel Maya historie og fantastiske opplevelser under vann gjør at dette er et meget spesielt sted. Bli med oss og utforsk dette unike stedet og opplev nærkontakt med bl.a hvalhai, seilfisk og oksehai, dykk ned i vakre Maya cenoter, utforsk vrak og fargerike nattdykk og mye mye mer.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Cancun med Lufthansa. Ankomst samme kveld. Transfer til Playa del Carmen
Dag 2-9: Dykking med Prodive International
Dag 10: Ledig dag i Playa del Carmen & Riviera Maya
Dag 11: Transfer til Cancun og avreise tilbake til Europa
Dag 12: Ankomst Skandinavia²


Reiserute

Riveria Maya, MexicoRiviera Maya and Cancun - Mexicos Yucatan halvøy var en gang tilholdssted for en del små fiske landsbyer. I dag er dette en av de travleste turistmagnetene på det amerikanske kontinentet. Her vil du finne en rekke luksus hoteller, gourmet restauranter, et vibrerende nattliv og shopping. Men du vil også kunne finne fantastiske strander med hvit puddersand og et krystallklart karibisk hav.

Området har mye å tilby, selv for de mest hardbarkede dykkere og strandløver. Og om ikke dykkingen i havet skulle være nok er store deler av Yucatan dekket av store mengder med underjordiske grotter (cenotes), hvor noen er krevende og for tech-dykking, finnes det mange som kan utforskes selv av de uten grottekurs.

I tillegg til dette finner du også Cancun, kjent for sine mange vrak og fargerike korallsystemer. Riviera Maya er definitivt en destinasjon i verdensklasse og med noe som burde friste de fleste.


Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Pakken er basert på reise fra Skandinavia² med Lufthansa (men det er fullt mulig å evt fly med andre selskap mot tillegg for de som ønsker dette). Ankomst samme kveld i Cancun og transfer til Playa del Carmen. Overnatting på Illusion By Xperience Hotels eller lignende.

Dag 2-10: Playa del Carmen (F)
Yucatans cenoter var alltid et hellig sted for mayafolket og dører til underverdenen (Xibalba), men i nyere tid har det også blitt trekkplaster for dykkere fra hele verden. Regionen har idag rundt 15 underjordiske grotter mellom Puerto Aventuras og Tulum.

Overnattong Illusion By Xperience Hotels eller lignende.

Kikk start adrenalinet! Dykking med oksehai - Dette er en uforglemmelig opplevelse for erfarne dykkere. Hvert eneste år i vintermånedene (des-mars) når vannet er noe kaldere enn vanlig er det ikke uvanlig å kunne oppleve opptil 10 av disse ensomme jegerne utenfor kysten av Playa del Carmen. Krav: For dykking med okse hai kreves min 25 loggførte dykk og perfekt oppdrift (buoyancy) og bruk av luft/NITROX. 

Cenoter - Grottene og hulene danner et utrolig vakkert bakteppe for undervannsfotografering og er et resultat av sammenraste kalksteins formasjoner som er spesielt for denne delen av verden og er dannet av regnvann som sakte men sikkert har filtrert gjennom jordsmonnet og ned til dette grottesystemet. En del av disse grottene er igjen påvirket av havet og en del av de er da også forbundet med det karibiske havet utenfor kysten. Noen av de mer kjente grottene som ikke krever spesial grottekurs er bl.a følgende;

 • Chac mool - består av 2 rom og med 2 innganger som begge leder inn til de samme områdene. Det første rommet er forholdsvis stort med mye naturlig lys mens i det andre rommet har deler av taket rast sammen og laget luftlommer hvor du kan se vakre formasjoner av stalagtitter. Chac mool er også en cenote som har både ferskvann og saltvann, noe som lager spektakulære visuelle effekter. Denne cenoten med sin maks dybde på 12m er en perfekt introduksjon til cenote dykking.
 • Chikin Ha - av mange regnet som en av de vakreste åpne cenotene på Yucatan. Siden dette er en forholdsvis grunn grotte gjør det lysforholdene optimale og vannet virker da også krystallklart og grottene er også hjem til hundrevis av fargerike fisker og alger i smaragdgrønn prakt. Nok en grotte som er perfekt som introduksjon til grotte og huledykking.
 • Ponderosa - (eller Edens hage) er en enorm åpen cenote med krystallklart vann og mye liv blant de mange store sammenraste algebevokste kalksteins formasjonene inkludert en og annen skilpadde og ferskvannsål. Du vil også se en rekke fuglearter langs sidene av denne cenoten. En meget stor og imponerende tunnel leder fra Ponderosa og over til Cenote Corral, så stort at den Boeing 747 lett kunne flydd igjennom. Når du kommer frem til Cenote Corrall (dette er et spesialdykk på line) og av mange regnet som et av de beste cenote dykkene på Yucatan.
 • Taj Ma Ha - som sin kjente navnsøster i India er denne ikke mindre imponerende og det er ikke uten grunn at den fikk dettopp dette navnet. Dette er cenote dykking på sitt ypperste og her er hvorfor du må få med deg denne! Hvis du er heldig vil du kunne få oppleve et av de mest spektakulære lys showene i verden. Fra mars - september (takket vre solens plassering) vil det utspille seg et lasershow uten sidestykke og dette må rett og slett oppleves for å forstå hvor spesielt dette faktisk er. Menb fortvil ikke om du ikke har muligheten til å være her i denne perioden, denne cenoten innfrir til overmål.
 • Dos Ojos - er et oversvømt grottesystem og ble først utforsket i 1986 (og har siden aldri tatt slutt) og man har idag kartlagt over 60km av dette hulesystemet. Dos Ojos er dermed bland de 10 lengste underjordiske grottesystemer i verden og Yucatans dypeste med sine 118m ("The Pit"). Dos Ojos betyr "2 øyne" på spansk og skriver seg fra formasjonen av 2 cenoter som forbindes sammen med noe som ser ut som nettopp 2 øyne. Sikten i denne grotten er formidabel

  For mer informasjon om regionens øvrige cenoter - klikk her
Dag 11: Avreise fra Playa del Carmen (F)
Transfer tilbake til Cancun på formiddagen og retur tilbake til Europa. Reiseruten avhenger av hvilket selskap du har valgt å reise med.

Dag 12: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Europa og videre forbindelse til Skandinavia²

Viktig Informasjon


Pakken inkluderer:
 • Fly Skandinavia² - Cancun - Skandinavia² med Lufthansa
 • 2 kolli innsjekket bagasje
 • Alle flyskatter
 • Ankomst & avreise transfer Cancun - Playa del Carmen - Cancun
 • 8 netter Illusion By Xperience Hotels 4**** eller lignende, Playa del Carmen
  Romtype: Standard rom
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke inkluderer: NITROX, 10 cenote dykk i Playa del Carmen & 6 dykk på Cozumel, vekter & belte, tillegg for 15l tank $10

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig informasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle Lufthansa gateways i Skandinavia (tillegg for avreise fra andre byer er mulig, spør oss om pris)
Sikt: på utsiden av revet varierer sikten fra 12m på vinteren til 27m om sommeren, men sikten I cenotene stort sett begrenses av ditt eget syn.
Beste tid for denne destinasjon: Dykking i regionen er stort sett , hvalhai sesong (kun snorkelling) (mai - sept) og for oksehai (des - mars, men bare fra Playa del Carmen), seilfisk (verdens raskeste fisk, des - mars)
Vanntemperatur: varierer mellom 25-28C om vinteren til 27-29ºC om sommeren. Temperaturen i cenotene ligger noe lavere
Destinasjonen er kjent for: Cenote dykking paradis, ekte karett skilpadde (en av verdens minste havskilpadder), ørneskater (eagle-rays), morene åler, hummer, papegøyefisker, creole wrasse, trompetfisk. Området er også kjent for okse og sitron hai om du er heldig. 
Ikke så bra for: makrodykking,
Tillegg for spesialdykk: dykking ed oksehai ($45), Spesial Cenote dykk "The Pit", "Gran Cenote" $40, "Angelita" & "Pet Cemetery" $50, "Zapote" @60
Annet: Pet Cemetery & Grand Cenote er kun tillatt for dykkere med grottedykk som spesialfelt.

Se vår destinasjons video for denne reisen:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top