Dykk Polynesias klippe, Niue

Antall dager

15

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

10926

Oversikt

Niue er en av Stillehavets utposter og et av Stillehavets ukjente perler. Til tross for sin lille størrelse kan Niue faktisk tilby en rekke fantastiske naturopplevelser som regnskog, en av Stillehavets mest spennende dykk. Fiske, og fotturer. Niue er derimot ikke din typiske Stillehavsøy med vakre strender og Niue er jo også kjent som «The Rock of Polynesia». Men du finner mange intime bukter med sand og naturlige basseng dannet av tidevannet – kom og oppdag fantastiske Niue.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise Skandinavia² via London & Los Angeles med Air New Zealand
Dag 2: På reisevei til New Zealand
Dag 3: Ankomst Auckland og videre til Niue (men ankomst dag 2!)


Dag 2. Ankomst Niue (grunnet kryssing av datolinje)
Dag 3--11. Dykking på Niue og urfors denne unike klippen
Dag 12: Ledig dag i Niue
Dag 13: Avreise fra Niue (men ankomst nestde dag i Auckland grunnet datolinje)
Dag 14. Avreise fra Auckland til Europa
Dag 15: Ankomst Skandinavia²

Reiserute

Diving the Rock of PolynesiaFakaalofa lahi atu! Velkommen til Niue! – Niue er en av Stillehavets paradis øyer, en av de minste landene i verden men på verdens største koralløy! Med dykking i verdensklasse, fiske, muligheter for fotturer, grotter og intime møter med havets giganter; hvaler er Niue et av de minst besøkte destinasjoner i verden. Niue er et sted hvor alle kjenner alle og et sted hvor tradisjoner den dag i dag lever videre. 

For å oppleve Niues attraksjoner er du nødt til å enten dykke, gå til fots eller klatre. Mellom dykkene er det mye å oppleve på Niue, det være noen få meter med snadstrender, besøke den lokale yacht klubben for en kald øl på ettermiddagen eller utforske noen av de mange gjemte buktene i revet. Niue danner et triangel og sitter midt mellom Samoa, Tonga og Cookøyene.


Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via enten London/Hong Kong eller Los Angeles
Avreise fra Skandinavia² via London og videre med Air New Zealand enten via Los Angeles eller Hong Kong (andre mulige stopp underveis kan være New York, Chicago, Washington, San Francisco, Honolulu, Rarotonga, Papetee, Fiji, Shanghai, Beijing, Osaka, Tokyo eller Sydney)

Dag 2: En route to Auckland
På reisefot enten over Stillehavet eller via Asia til Auckland

Dag 3 : Ankomst Auckland og videre til Niue
Grunnet kryssing av datolinjen ankommer du New Zealand og Auckland på dag 3 (men fortvil ikke når du lander på Niue litt senere på dagen er du tilbake til dag 2!!!). 

Dag 2: Ankomst Niue
Du krysser datolinjen tilbake til dag 2 og ankommer på den ukentlige avgangen fra Auckland til Niue, en av verdens minste land. Her blir du møtt av Matavai Resorts smilende verter og en kort transfer til Matavai Resort. Innsjekking og tid for din første kveld med en av verdens vakreste solnedganger.

Dag 3 - 11: Niue Island dykking (F)
Dykking, dykking og mer dykking på et av verdens minst kjente rev og forvent en sikt hinsides noe du noensinne har opplevd tidligere. Dette er dykking i fjellheimen, men her finner du alt du bare har sett på bilder og National Geographic. Overnatting Matavai Resort. Siden Niue i det store og hele er satt sammen av porøs kalkstein, og det finnes ingen elver eller innsjøer betyr at det regnvannet som faller fort trekker gjennom og ut i havet - det er derfor omtrent null sedimenter og sikten den blir da himmelsk og ubeskrivelig deretter og har vært målt opp til +100m. Niue er derfor regnet som det stedet i verden med best sikt, noe som vil gjøre ethvert besøk til en åpenbaring for dykkere.

Niues store attraksjoner er da også grotter, huler og kløfter som igjen skaper gjemmesteder for et utall av fisker og andre skapninger under vann. En rekke arter finnes da derfor også kun i farvannet rundt Niue, og du vet at du vil være en del av kun en håndfull dykkere som har fått oppleve dette. Niues rev systemer er stort sett satt sammen av hard koraller og veggene går stort sett ned til rundt 40m før de forsvinner ned i den blå avgrunnen.. Det finnes en rekke signatur dykk som er legendariske på Niue, deriblant f.eks Snake Gully, The Chimney og Limu Twin Caves.

Snake Gully - det er lett å forstå hvor dette dykkestedet har fått sitt navn. Niue er av en eller annen grunn et samlingssted for stripede sjøslanger som går i en endeløs rekke opp og ned i vannet for å puste og sove på bunnen, eller i alle mulige kriker og kroker på revet eller jakte på mat - er du redd for slanger er dette ikke dykket for deg.
The Chimney - er et enormt hull (eller pipe) som starter ca 5m under overflaten og går omtrent loddrett ned får det bunner ut på rundt 27m. Følelsen når du synker ned er som om du svever i verdensrommet, se opp og få utrolig lys fra solens brytninger og silhuetter av andre dykkere, dette er uten tvil et av verdens mest imponerende huledykk
Limu Twin Caves - er i prinsippet 2 enorme grotter i revet som starter fra ca 6m under overflaten og fortsettere ned til ca 28m. Det du kan se her er gode makro øyeblikk (dessverre siden dette også er et vidvinkel dykk), skorpionfisk (juvenile) og en eller annen hai som har forvirret seg inn i denne labyrinten.

Dag 12: Niue (F)
Ledig dag til å slappe av på en av de få strendene som finnes.

Dag 13: Avreise fra Niue tilbake til Auckland (ankomst dag 14)(F)
Avreise på ettermiddagen og ankomst neste dag i Auckland og direkte forbindelse videre Europa (via de samme mulige reiseveier som på utreisen).

Dag 14; Ankomst Auckland
Du ankommer Auckland og videre forbindelse tilbake til Europa enten via USA eller Asia

Dag 15: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia²på ettermiddagen

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia²- Niue Island - Skandinavia² med Air New Zealand
 • Alle flyskatter
 • Ankomst & avreise transfers på Niue
 • 11 netter Matavai Resort, Niue Island
 • Romtype: Garden view
 • Måltider: Frokost
 • Dykkepakke inkludert 14 dykk, vekter, luft, belte og Dive Master
 • 11 dager med mid size leiebil under oppholdet

Pakken inkluderer ikke:
 • Personlig dykkeutstyr
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen reiseinformasjon:
Pris: er per person i 1/2 twin/dbl rom basert på laveste pris og lavsesong. Alle våre reiser er med rutefly og kan skreddersys etter ønske. Reisen kan evt kombineres med stopp på reisevei som beskrevet i reiseruten.
Skandinavia² menes Oslo, Stockholm, Gøteborg og København. Avreise fra andre byer er mulig med SAS som tilslutning (spør oss om pris)
Beste reiseperiode for denne destinasjonen: Niues beliggenhet gjør at dette er en destinasjon som kan besøkes hele året og det finnes ingen store variasjoner på klima og vær. Perioden januar - mars er regnet som den våteste perioden, mens juli - september er den beste tiden for å kunne se knølhval.
Dykking på Niue: Niue er spesielt! med en sikt på +100 meter er dette ganske unikt. Vi besøkte Niue i 2012 og selv om vi ikke opplevde noe særlig mye aktivitet er grotter, "swim thrioughs", caverns og veggdykk sammen med en endeløs sikt det store trekkplasteret. Det unike for Niue er havslanger som finnes i hundervis på alle dykk og dette er også regnet som et av få steder i verden hvor de parres!. Et annet aspekt er at det i hele nasjonen Niue kun er plass til maks 6 dykkere per dag så her blir det aldri fullt i vannet.
Vanntemperatur: gode 26-28ºC hele året

Se vår destinasjonsvideo fra Niue:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top