Dykk julen inn på Maldivene

Antall dager

10

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

46396

Oversikt

Maldivene står vel på alle dykkeres «bucket list» og med sine mer enn 1200 innbydende tropiske øyer (hvorav omkring 185 er bebodde) er dette et undervannsparadis. Stappfullt av liv under vann generelt og ikke minst store ansamlinger og stimer av rovfisk gjør ethvert dykk på Maldivene spektakulært.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (18/12/21): Avreise fra Oslo (eller andre steder i Skandinavia) via Istanbul med Turkish Airlines
Dag 2 (19/12/21): Ankomst Male, og ombordstigning på MV Blue Force One
Dag 3-8 (20-25/12/21). Opptil 3 daglige dykk på Maldivene
Dag 9 (26/12/21); Liveaboard cruiset avsluttes i Male etter frokost (muligheter for forlengelse på Maldivene) eller retur med Turkish Airlines på kvelden (dagrom, sightseeing etc kan arrangeres om ønskelig)
Dag 10 (27/12/21): Retur tilbake til Oslo (evt annet sted i Skandinavia)

Reiserute

Tiger Shark, Maldives (Copyrigth shutterstock_1625602333)Maldivene består av 25 atoller og nærmere 1 200 øyer, hvorav de fleste er ubebodde. Maldivene er da også regnet som et av verdens ypperste dykkedestinasjoner. Med et behagelig tropisk klima, fantastiske og innbydende uberørte øyer og med et magisk liv under overflaten.

Selv om Maldivene er kjent over hele verden for sine fantastiske strender og turkise vann som symboliserer den tropiske idyllen, er livet til disse paradisøyene under overflaten du oppdager en ny dimensjon i Maldivenes tiltrekningskraft og du forstår fort hvorfor dette landet tiltrekker seg dykkere fra hele verden.
Og som om ikke dette skulle være nok finner du fantastiske dykk på revene og ‘thilas’ – undervannsfjell som fungerer som rensestasjoner for djevelskater (manta). Overfloden av liv under vann på Maldivene blir ofte tilskrevet de ideelle vekstforholdene og det turkise vannet gir rikelig med næringsstoffer til korallrevet og i tillegg finnes det mye plankton som gir mat til ørneskater og hvalhai bestanden, som er to store trekkplaster på Maldivene.

Dag 1 (18/12/21): Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på flyreisen med Turkish Airlines via Istanbul til Male, men andre selskap er selvfølgelig mulig mot evt tillegg.

Dag 2 (19/12/21): Ankomst Male, og ombordstigning båt (M)
Ankomst Male ved 12-tiden og dere blir møtt av en representant fra MV Blue Force One som er vårt valg av båt for denne julereisen. Etter innsjekk blir det en briefing o den forestående dykkereisen og planene vudere utover i uken. Middag ombord på Blue Force One.

Dag 3-8 (20-25/12/21). Opptil 3 daglige dykk på Maldivene (F,L,M)
Seilingsplanen for dette liveaboard cruiset vil ta oss gjennom den nordlige og sørlige Malè atollene, Vaavu og Ari. Programmet inkluderer dykk om dagen, nattdykk og hvis vi er heldige, muligheter for å snorkle med hvalhai. Cruiset er også åpent for de som ikke dykker og for disse vil det være andre aktiviteter. Hvis vær og tid tillater det er det også planlagt å besøke en øde øy og en lokal fiskerlandsby. Vi returnerer tilbake til Malè på fredag ettermiddag og igjen hos tiden tillater det, er det muligheter for e guidet tur av hovedstaden Malè. Middag og siste natt ombord.

Dag 9 (26/12/21); Liveaboard cruiset avsluttes i Male og retur til Norge (eller forlengelse av oppholdet) (F)
Cruiset avsluttes etter frokost (muligheter for forlengelse på Maldivene) eller retur med Turkish Airlines på kvelden (dagrom, sightseeing etc kan arrangeres om ønskelig).

Dag 10 (27/12/21): Ankomst Skandinavia²
Retur tilbake til Oslo via Istanbul (evt annet sted i Skandinavia)

Central Atolls Classical ruten er den mest benyttede seileplanen for liveaboard cruise på Maldivene og gjøres stort sett hele året (kanskje med unntak kun av februar og mars måned). Dette er da også den mest kjente og brukte reiseruten for liveaboard cruise til Maldivene, men den er også kanskje den som gir et best mulig inntrykk på det beste og mest varierte av hva Maldivene kan tilby under vann. Siden dette er en velkjent reiseplan begyr det også at våre dykkeledere kjenner hver eneste krik og krok på dykkerstedene og når det er best å takle de ulike stedene. 
Vår reise inkluderer 6 dykkedager og med start og slutt ved Malè flyplass (totalt 18 dykk inkludert 2 nattdykk)

Noen av dykkene vil gjøres i kanelene mellom øyene så det må påregnes noen dykk med sterk strøm. Noen av dykkene vil være dypere enn 20m (maks dybden på Maldivene er 30m). Vi har inkludert NITROX i pakken siden dette er en nødvendighet grunnet dykkeprofilene som vil følges og med 3 dykk per dag. Det er obligatorisk med dykkecomputer, markeringsbøye, revkrok, lykt (hvis du skal gjøre nattdykk)


Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia²- Malè - Skandinavia² med Turkish Airlines
 • Alle dagens flyskatter
 • 40 kilo innsjekket bagasje + 1 ekstra kolli dykkebag/koffer (inntil 23 kilo)
 • Meet & Greet ved ankomst Malè flyplass
 • Transfer til MV Blue Force One
 • 7 netter Liveaboard Cruis, Maldivene 19-26/12/21
  Båt: MV Blue Force One
  Lugartype: Delt twin Deluxe
  Seileplan: Classical Central Atolls
  Inkludert: all overnatting i delt lugar (tillegg for singlerom), vekter & belte, NITROX, 
 • Avreise transfer etter endt cruise
 • DAN Europe forsikring

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise. og avbestillingsforsikring (DYKKEbazaar kan tilby forsikringer som også dekker kostnader ved covid-19)
 • Lokale skatter og avgifter; Green Tax USD42 og Maldivene skatt USD155 & Service avgift USD130
 • Mineralvann og alkoholholdige drikkevarer
 • Wifi og internett tilgang
 • Leie av utstyr (kontakt oss om du trenger kleie noe utstyr på reisen)

Nyttig informasjon om denne pakken

Pris: er basert på laveste flypris (datert 8apr21) ut fra Oslo og i delt lugar. Det er pr dd ikke mulig for oppgraderinger av lugar på denne turen da alle andre kategorier allerede er fulle. Forlengelse av oppholdet på Maldivene er selvsagt mulig, men husk at det kan være meget vanskelig å få plasser hjem fra Male etter nyttår (noe lettere om du velger å reise hjem via Sri Lanka. Vi i DYKKEbazaar kan evt hjelpe deg med å finne en gunstig flyreise hjem, uansett når du måtte ønske å returnere til vinteren i Skandinavia.
Skandinavia² menes alle Turkish Airlines gateways (tilslutning med SAS er mulig, spør oss om priser)
Beste tid for regionen: Tradisjonelt sies det at den beste tiden er mellom nov-mai men du kan dykke på Maldivene stort sett hele året. Nordvestlig monsun (slutten av desember til mai) gir normalt blå himmel og lite vind (noe som betyr roligere hav) og sikten på den østlige siden av atollene er da normalt 20-30m og på den vestlige siden 15-20m). De østlige atollene har dermed best sikt i denne perioden, mens desember til mars generelt har den beste sikten for hele regionen. I denne perioden samler store stimer revhai seg ved inngangen til lagunene på den østlige siden, mens djevelrokkene trekker til de vestlige kanalene siden det er her det vil være mye plankton. Sørvestlige monsun (juni til november)gir da det samme værbildet men motsatt, men med det unntaket av at det vil være mer skydekke og vinden er sterkere og med bølger på 1-2m, spesielt under regntiden juni/juli hvor det normalt sett regner 3-4 timer hver dag.
Destinasjonen er kjent for? Djevelrokker, ulike haiarter inkludert hammerhai og hvalhai er noe som denne destinasjonen er kjent for, undervannsfoto, "value for money", nybegynnere.
Ikke fullt så god for: vrakdykking selv om det finnes noen muligheter.
Vanntemperatur: Normalt mellom  27-29ºC hele året
Sikt: Best sikt kan forventes i perioden desember-april og sikten er normalt mellom 20-30m på østsiden av atollene og 15-20m på vestlig side av atollene
Strømforhold: Dykking på Maldivene kan innebære til tider kraftige strømforhold på enkelte dykk siden mange av dykkene er foretatt i kanalene inn og ut av atoller og laguner.

Se vår video fra Blue Force One
© Blue Force Fleet

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top