Dykk det ukjente Sulawesi

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

36263

Oversikt

Dykking på Sulawesi tilbyr noen av de beste revene i Indonesia og bare på husrevet kan du finne giant clams, eagle rays, nakensnegler, gorgonian fans, skilpadder og en hærskare av forskjellige revfisker. Ikke bare vil dykking i Indonesia tilby deg varmt vann, utmerket sikt og flotte rev. Donggala er for de fleste et ubeskrevet blad men la deg ikke lure, dette er uten tvil et av de mest varierte dykkeforholdene blant Indonesias mer enn 17 000 øyer.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Dag 2: Ankomst Makassar
Dag 3: Transfer til Selayar Island kun fredager.
Dag 4-9: Spis, dykk, sov & avslapping
Dag 10: Rolig dag på Selayar Island
Dag 11: Avreise tilbake til Makassar og Singapore
Dag 12: Ankomst Skandinavia²

Garuda Indonesia

Reiserute

Nudibranch, Donggla in SulawesiDykking i Indonesia – de tusen øyers land - Velkommen til Selayar Dive Resort Diving Indonesia – ditt hjem for den perfekte dykkeferien i Indonesia. Havene omkring Indonesia er hjem til den største tettheten av marine arter i verden og det gjør dykking i Indonesia til mange dykkeres våte drøm. Indonesia er et undervannsparadis og dykking på Selayar er en virkelig spesiell opplevelse.

Dykking i Indonesia og Sulawesi
Formen på selve Sulawesi, med sine armlignende utstikkere, vil for mange se ut som en stor blekksprut, noe som i seg selv vil få deg til å danne deg bilder av hvordan det ser ut under vann.
Den store øya Sulawesi ligger midt i hjertet av «Korall Triangelet», som inkluderer Filippinene, den lille øyrekken av Sunda-øyene, det nordlige Papua Ny Guinea og Solomonøyene. Området er verdenskjent for sitt store biologiske mangfold, både av fisk og koraller. Forskere mener at den geografiske posisjonen av området, hvor Stillehavet og det Indiske Hav møtes, er nøkkelen til overfloden av det marine artsmangfoldet i området. Statistikken viser blant annet at over 75 % av verdens harde korallarter kan bli funnet her, over 3,000 forskjellige fisketyper bor på revene og seks av syv sjøskilpadder kommer til området for å formere se
g. Ikke bare vil dykking i Indonesia tilby deg varmt vann, utmerket sikt og flotte rev, fra Prince John Dive Resort finner du alt dette rett utenfor din egen bungalow.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på reise med Garuda Indonesia via Amsterdam & Jakarta.

Dag 2: Ankomst Palu
Du ankommer Jakarta om morgenen og fortsetter videre innenlands etter passkontroll og toll til sentrale Sulawesi og Palu. Her blir du møtt av en representant fra Prince John Dive Resort og det tar ca 1 times kjøretur til å komme frem til ditt bestemmelsessted. Overnatting Prince John Dive Resort

Dag 3-9: Dykking Donggala regionen  (F,L,M)
Spis, dykk, sov & avslapping. Nå venter herlige dager med opplevelser under vann. Overnatting Prince John Dive Resort

Sulawesi er et paradis for dykkere. De færreste har noensinne hørt navnet Donggala og stort sett ingen vet hvor dette ligger på noe kart! Donggala ligger på Sulawesi øyen i Indonesia og er et meget lite besøkt område og det finnes også kun ett dykkesenter i hele regionen (dette er faktisk den tørreste regionen i hele Indonesia!). Palu regionen er muligens en av de mest varierte regionene i hele Indonesia for dykking. Her finner du både bløt- og harde koraller, mengder av makro muligheter, vrak, undervannsfjell, stimer av fargerike korallfisker, ulike typer av revhai, strømdykk, vegger og muligheten for nattdykk.

Noen av signaturdykkene er bl.a
 • Natural (3-30m) - kun 5 minutter med båt finner du dette levende revet. Dette er et veggdykk som flater ut i en sandbunn. Veggen er full av bløt- og hardkoraller, morene ål, stimer av kardinal fisk, en rekke ulike krabbe arter, skater, bladfisk og krokodille fisker. Dette er et fotoparadis og du bør gjøre dette dykket både med makro og vidvinkel linse for å få med deg alle detaljer.
 • Anchor Reef (3-20m) - nok en kort båttur unna (7 minutter) finner du et helt utrolig revsystem med virvelløse dyr og mengder av fisk på relativt grunt vann. Revet er omkranset av områder med sandbunn med korallhoder dekket av svamper og korallvifter. Dette er et fantastisk område for de som liker å lete etter nakensnegler og reker. Av større syr finner du ofte blueringed Stingrays. morene ål, bat fish, skilpadder og papegøyefisker. Anchor Reef er også et favorittsted for unge white-tip haier som liker å sove på sandbunnen. For å gjøre dykket fullkomment er det ofte lett å oppdage Ghost Pipe Fish på dette dykket også.
 • Mutiara Wreck (20-30m) - 7 minutter unna med båt finner vi dette vraket. Båten sank i 1954 og er ca 80m lang og ligger på siden. Lasterommene er fullstendig overgrodd av bløt- og hardkoraller. Det er mulig å penetrere vraket og du kan oppdage gode makro objekter.
 • South Atoll (8-35m) - 40 minutter med båt finner vi dette enorme og tildels uberørte undervannsfjellet med fantastike korallveskter av både bløte- og hard koraller. Menger av ulike fiskarter har tildhossted rundt denne atollen og dette er uten tvil et av våre favoritt dykk i hele regionen
Dette er bare noen av mange dive sites som du vil få muligheten til å utforske under oppholdet på Prince John Dive Resort.


Dag 10:
Prince John Dive Resort (F,L,M)
Rolig dag til å slappe av og nyte dagen i skyggen av en palme eller litt snorkling. Om du føler deg litt mer aktiv kan du evt besøke markedet i Palu eller Donggala. eller kanskje for de litt mer energiske - Air Terjun Wera fossefallet.
Prince John Dive Resort

Dag 11: Avreise Palu (F)
Transfer tilbake til Palu og fly tilbake til Jakarta og videre til Amsterdam

Dag 12: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Europa om morgenen og videre forbindelse med KLM til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Palu- Skandinavia² med Garuda Indonesia
 • 30 kilo innsjekket bagasje
 • Alle flyskatter (ikke avreiseskatter fra Indonesia)
 • Transfer Palu flyplass - Donggala - Palu flyplass
 • 9 netter Prince John Dive Resort, Donggala
  Romtype: Relax Bungalow (oppgradering til høyere standard på forespørsel)
  Måltider: Frokost, lunsj & middag
 • Dykkepakke inkluderer: totalt 20 dykk under oppholdet

Pakken inkluderer ikke:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Avreiseskatt fra Indonesia (ca NOK 100)
 • Personlig dykkeutstyr

Annen nyttig informasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² - menes avreise fra Oslo, København, Gøteborg & Stockholm. Avreise fra andre byer er selvsagt mulig, spør oss om pris!
Beste tiden for denne destinasjonen:
Denne destinasjonen kan dykkes hele året
Vanntemperatur: 26-30ºC så 3mm våtdrakt anbefales hvis man fryser lett.
Hva kan du regne med å se?: harde og bløte koraller, veggdykk, gigantiske sjøvifter, svamper, skilpadder, sjøslanger, makro, rokker og revhai, vrak, fantastisk makro dykking og utrolig mangfold
Litt om dykkingen: Meget variert dykking og de fleste dive sites er mellom 5-10 minutter med båt fra dykkesenteret.
Sikt: Meget god med normalt +/- 30m


Se vår destinasjons video fra dette området:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top