Dominica | Dive Natures Island

Antall dager

11

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

37461

Oversikt

Dominica er Karibiens "yesteryear", og ikke bare for sin innbydende sjarm men med dykking som mange ganger føles som å dykke ned i skapelsens tidsalder. Dominica domineres av en rekke vulkaner, dekket av en tilsynelatende ugjennomtrengelig vegg av grønn vegetasjon, fossefall og frådende elver, varme kilder og innsjøer. Legg til den årlige vandringen av spermhval utenfor kysten og du har kommer til en av verdens vakreste dykkedestinasjoner.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Dominica via Paris & Guadeloupe med Air France
Dag 2-8: Dykking og utforskning av Dominica og dens mange attraksjoner
Dag 9: Ledig dag på Dominica
Dag 10: Avreise St Maarten tilbake til Skandinavia²
Dag 11: Ankomst Skandinavia²

Reiserute

Fjellandskap og vill natur, utrolig vakker og med en stolt kultur og alltid vennlig - dette er Dominica, en av Karibiens minst kjente øyer. Dominica ligger utenfor den kjente reiseruten til regionen og du forstår fort at dette er en korrekt beskrivelse i det du er i ferd med å lande, ord kan rett og slett ikke rettferdiggjøre og beskrive opplevelsene som venter. Dominica er geografisk sett en av de yngste øyene i området og ble skapt av vulkanske krefter og dette ser du lett ved de 2 dominerende fjelltoppene og de 9 vulkanene som finnes på et territorium som kun måler 750km², med den høyeste toppen 1445 moh.

Dominicas dramatiske landskap har også influert landets historie. De opprinnelige innbyggerne på Dominica var Carib indianere som motsatte seg invasjon fra både franske og britiske interesse, men landets beliggenhet inneklemt mellom de franske øyene Martinique & Guadeloupe sørget for at både Frankrike & England stadig kjempet om herredømmet over Dominica, men England stående igjen som seierherre.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Dominica
Denne reisen er basert på Air France via Paris & St Maarten. Ankomst Sat Maarten og fly videre til Dominica med Antilles Express Airlines. Ved ankomst Dominica er det inkludert transfer til ditt valgte hotell.  Overnatting på Soufrieres Guesthouse

Dag 2-8: Dykking og utforskning av Dominica og dens mange attraksjoner
De neste dagene er det tid til å se hva Dominica kan tilby under vann..Dominica utfordrer karibiske klisjeer på mange måter. Her vil du ikke finne  masseturisme og fester hvor det flyter over av billig rom. Øya har fått kallenavnet ‘naturøya’ av en grunn, og med sine naturlige skatter  lokker øya til seg flere og flere økoturister hvert år.


Dominicas tropiske regnskoger dekker to tredjedeler av øya, og er hjem til rundt 1200 plantearter. Det regner mye her, noe som har ført til at det finnes et stort mangfold av elver, innsjøer, bekker og fosser på øya. Landets kanskje fineste nasjonalpark, Morne Trois Pitons, var det første UNESCO-verdensarvstedet i det østlige Karibia. Dominica kan også by på fabelaktige dykkeopplevelser og Karibias første langdistanse tursti. I tillegg er øya det eneste stedet i det østlige Karibia som fortsatt har en relativt stor urfolkpopulasjon.  Kariber har bodd på øya siden det 13. århundre og her har du en strålende mulighet til å lære deg mer om kulturen deres. Dominica er rett og slett en Øynasjon helt utenom det vanlige.
Overnatting Soufrieres Guesthouse.
Dykking på Dominica
Etter gårsdagens transfer har du fått et innblikk i hva som veter under vann. De dramatiske fjellene du forserte på ankomstdagen fortsetter under vann og dominerer de fleste av Dominicas dive sites. Klipper stuper rett ned i havet og fortsetter som dramatiske vegger ned i avgrunnen og ned til rundt 460 meters dyp. Undervannsfjell (pinnacles) stiger opp fra havbunnen og vulkanske fjellsider fortsetter ned inn i det blå dypet.

Disse dykkestedene (dive sites) er dekket av det som kanskje er Karibiens frodigste korallrev. Her finner du store stimer av chromis, creole wrasse og seargamt major fisk. Større rovfisk patruljerer de ytre delene av revet og her ser du vanligvis store stimer med barrakuda, skilpadder og rokker. Revene på Dominica er skapt i hovedsak av vulkanske formasjoner med flate topper, sprekker og tunneler / grotter. Disse formasjonene skaper selvsagt perfekte skjulesteder for utallige små skapninger som f.eks frogfish, sjøhester & batfish. Andre merkelige skapninger du kan oppdage her er bl.a flying gurnards, jawfish og "upside-down" maneter og fargerike nakensnegler.

Dominicas rykte som en av regionens beste dykkesteder (sammen med Saba & St Eustatius) er ikke uten grunn. Man skulle kanskje tro at Dominicas mange elver og tette vegetasjon skulle ødelegge for god sikt i vannet! Grunnet ekstremt dype farvann tett inntil kysten og med forholdsvis tunge sedimenter fra land gjør faktisk at sikten er ganske bra med gjennomsnitt +/-24m hele året.
Dag 9: Ledig dag på Dominica
Siden Dominica har så mange attraksjoner på land er pakken basert på 2 dykk om dagen under oppholdet, men også 5 ulike land ekspedisjoner under oppholdet. Sørg for at du får med deg de mange mulighetene til fotturer og bading i lekre fossefall, de fleste tatt rett ut av en reklame for sjokoladen "Bounty". Overnatting Soufrieres Guesthouse

Dag 10: Avreise tilbake til Skandinavia²
Avreise på ettermiddagen via St Maarten, det er også mulig å fly via Guadeloupe om ønskelig (stopp per mulig).

Dag 11: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Paris eller Amsterdam og videre til Skandinavia
²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Dominica - Skandinavia² med Air France eller KLM
 • Alle flyskatter
 • 1 kolli innsjekket bagasje er inkludert (inntil 23 kilo)
 • Ankomst & avreise transfer Dominica
 • 8 netter Soufrieres Guesthouse, Dominica
  Romtype: Standard rom
  Måltider: Ingen måltider
 • Dykkepakke inkluderer: 7 dager med dykking (totalt 14 dykk), vekter. belte, luft
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Park avgifter som følger:
  Dive into Nature park fee $32

Annen nyttig informasjon:
Pris:
er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Oppgradering av hotell på Dominica: Oppgradering til Jungle Bay Dominica fra kr 9 130 for 10 netter (kun rom)
Skandinavia² menes avreise fra alel Air France & KLM gateways i Skandinavia
Beste tiden for å dykke på denne destinasjonen:
Du kan i utgangspunktet dykke på Dominica hele året, men regntiden er normalt i sommermånedene juli - sept og med sterk vind enkelte dager. Men selv i denne perioden er havet stort sett rolig, sol og gode dykkeforhold.
Vanntemperatur:
Juli - des +/-29ºC og jan - jun +/-25ºC
Sikt: Gjennomsnittlig +/- 24m hele året, men selvsagt dårligst etter regnvær
Hva er destinasjonen kjent for:
makro, drop-offs, veggdykk, store stimer med fisk, rovfisk, skilpadder, rokker, tunneler & /caverns
Strømforhold:
Stort sett lite eller ingen

Se vår destinasjonsvideo fra denne destinasjonen:
Copyright Scuba Diver Life

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top