Dive the unexplored world of Christmas Island

Antall dager

11

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

37232

Oversikt

Christmas Island har uten tvil Australias beste dykking og kan frist med noen av verdens dypeste "drop offs". Christmas Island stiger dramatisk opp fra havet på kanten av Java gropen, det dypeste punktet i det Indiske hav. Dette gir muligheten til å oppleve endeløse og spektakulære vegger, kun 20 meter fra land! Christmas Island sammenlignes ofte med Galapagos for sin isolasjon og her finner du i tillegg til fantastiske veggdykk, delfiner, hvalhai og en rekke haiarter.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Doha til Jakarta
Dag 2: Ankomst Jakarta om ettermiddagen. Overnatting ved flyplassen i Jakarta
Dag 3: Fly til Christmas Island. Ankomst på ettermiddagen
Dag 4-9: Dykking på Christmas Island (2 dykk daglig er inkludert)
Dag 10: Avreise fra Christmas Island via Jakarta tilbake til Europa
Dag 11: Ankomst Skandinavia²

Denne turen kan evt kombineres med noen av våre mange dykkepakker i Indonesia som f.eks Lembeh & Sulawesi, Maratua atollen, Komodo, Raja Ampath eller Bali. Spør oss om priser for utvidelse av programmet.


Reiserute

Christmas IslandChristmas Island stiger dramatisk opp fra det tropiske dypet av det Indiske hav og omringet av et dyp asurblått hav venter en verden under vann på å bli oppdaget. Navnet i seg selv er en magnet for mange og du vil garantert ikke bli skuffer etter et opphold på denne fascinerende utposten. Christmas Island ligger 2600km nordvest for Perth og kun 360km fra kysten av Java, Indonesia. Totalt ukjent for de fleste, tigger Christmas Island om på bli oppdaget! Hele 63% av øya er dedikert nasjonalpark og har en rekke arter som kun finnes på denne utposten. Det som venter under havoverflaten er kanskje et av de best bevarte hemmeligheter i verden, med uberørte koraller, veggdykk og perfekt sikt er dette en opplevelse verdt hver eneste krone.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på reise med Turkish Airlines or Qatar Airways via Istanbul eller Doha til Jakarta.

Dag 2: Ankomst Jakarta
Vi har valgt å legge inn en ekstra natt i Jakarta siden ruten til Christmas Island kun går 1 gang per uke og vi vil ikke miste denne avgangen. Du ankommer Jakarta på ettermiddagen og vi har inkludert en overnatting på et av de mange flyplasshotellene (transfer er ikke inkludert). Overnatting på 3***+ hotell Jakarta.

Dag 3: Fly Jakarta til Christmas Island (F)
Avreise fra Jakarta til Christmas Island med Garuda Indonesia på formiddagen. Flyreisen tar ca 2 timer og du blir møtt av våre representanter ved ankomst og tatt med til ditt valgte hotell for uken. Innsjekk på dykkersenteret og resten av dagen fri til å gjøre deg kjent med Fly Fishing Cove, Christmas Islands lille by. Overnatting Sunset Inn

Dag 4-9: Christmas Island
2 dykk daglig er inkludert, men du kan også legge til flere dykk lokalt om du ønsker mer ut av ditt opphold (dette betales lokalt, se viktig informasjon for priser). Overnatting Sunset Inn

Christmas Island kan skryte av endeløse kilometer av spektakulær veggdykking og et unikt og variert økosystem. Christmas Island er egentlig toppen av en vulkan som stiger nærmere 3000m opp fra dypet og er omringet av et rev som mange steder kun ligger 20m fra land. Det mest imponerende med denne destinasjonen er den tilsynelatende endeløse sikten som du kan oppleve ved å stirre ned i dypet på kanten av revet. På grunn av dette tiltrekkes Christmas Island en rekke av havets store rovfisker som Barrakuda, tunfisk og hele 7 haiarter er observert i farvannet rundt Christmas Island.

Hvalhai & manta

Fra november til slutten av april er det store muligheter for å oppleve hvalhai og manta og i denne perioden er det ikke uvanlig å se flere av disse havets giganter sammen.

Andre klassiske dive sites:
Thundercliff Cave -
er et av signaturdykkene på Christmas Island. Grotten er formidabel og imponerende og du kunne lett få plass til 3 dobbeldekker busser inne i hulen. Det er luftlommer inne i grotten og det er faktisk mulig å utforske deler av grotten til fots.
Pig Rock - er at av dykkestedene som ligger lengst unna men den er vel verdt den litt lengre (45 minutter) båtreisen ut hit. Pig Rock ligger på den nordvestlige delen av Christmas Island og veggen her går fra ca 10m ned til 80m og er et sted som tiltrekker en mengde rovfisk og er et utmerket sted å bare ligge stille å se på livet rundt deg.
White West Beach -  er en av få hvite sandstrender på Christmas Island og er en fotografs perfekte sted og et godt for makrodykking.

Dag 10: Avreise fra Christmas Island
Avreise tilbake til Europa via Jakarta på ettermiddagen med Garuda Indonesia & Turkish Airlines

Dag 11: Ankomst Skandinavia²
Via Istanbul og videre til en av Turkish Airlines eller Qatar Airways til Skandinavia²

Viktig Informasjon


Pakken inkluderer
:

 • Fly Skandinavia² - Jakarta - Skandinavia² med Qatar Airways
 • Fly Jakarta - Christmas Island - Jakarta med Garuda Indonesia
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje med Qatar Airlines
 • 2 kolli innsjekket bagasje med Garuda Indonesia
 • 1 natt på flyplasshotell 3***+ med frokost
 • Ankomst & avreise transfer Christmas Island
 • 7 netter The Sunset Inn, Christmas Island
 • Romtype: Ocean View
 • Måltider: Ingen
 • Dykkepakke inkluderer: 5 dager med dykking, total 10 dykk, vekter, luft & bly
 • Visum til Australia
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Visum til Indonesia (fåes ved ankomst)
 • Transfer i Jakarta
 • Nitrox (AUD8 per dykk/tank)

Annen nyttig informasjon
:

Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Qatar Airways gateways i Skandinavia (evt tillegg for tilslutning med SAS)
Vanntemperatur: nov-mars +/- 28ºC / apr-okt +/- 26ºC
Beste tiden å reise til denne destinasjonen: Det beste med Christmas Island er at du kan dykke her hele året, men det finnes 2 ulike sesonger! Den våte årstiden (nov-mar) gir normalt noe røffere sjøforhold på den nordlige siden av øya, men da benyttes alternative dykkesteder på den østlige delen. Denne årstiden vil da ha noe regn men er tiden da det er store muligheter for å se hvalhai og manta. Den tørre årstiden (apr-okt) gir fantastisk god sikt.
Sikt: i den våte årstiden normalt sett min rundt +/-20m, mens det i den tørre årstiden kan fort komme opp i +40m
Strømforhold: Det kan forekomme sterke strømmer til tider, men de fleste av de vanligste dykkestedene har kun lite eller ingen strøm
Destinasjonen god for: hvalhai, hval & delfiner, 7 typer hai, skilpadder, rokker (manta & mobula), rovfisk (tunfisk, barrakuda), makro dykking (nudis), krabber, grotter, morene ål og ulike arter med reker, koraller, veggdykk
Ikke så bra for: vrak

Se vår destinasjons video fra Christmas Island:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top