Dive Team Scandinavia til Saudi Arabia - slik Rødehavet engang var

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

46395

Oversikt

Jacques Cousteau skrev i boken "Det levende havet" fra 1963 at Farasan Banks utenfor kysten av Saudi-Arabia var ”et av de mest fascinerende områdene som ble besøkt på den første Rødehavekspedisjonen”, og han var bergtatt av ”det overveldende undervannslivet”. Det var ikke fritt for at forventningene var store da vi la ut på en reise for å oppleve Rødehavet slik det engang var.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (1/2/22): Avreise fra Skandinavia² og ankomst samme dag
Dag 2 (2/3/22): Full dag i Jeddah med omvisning av denne historiske perlen
Dag 3-10 (3/3/22): Etter frokost, transfer til til Saudi Explorer i havnebyen Al Lith
Dag 4-11 (4-11/3/22): Cruise med helpensjon + 2/3 daglige dykk med dykkeguide.
Dag 12 (12/3/22): 2 dykk, lunsj og tilbake til havnen på ettermiddagen. 2 dykk, lunsj og tilbake til havnen på ettermiddagen. Transfer til Jeddah. 
Dag 13 (13/3/22): Transfer til flyplassen om morgenen om du flyr med Saudi Airlines, Etihad via Abu Dhabi eller rett før midnatt om du velger Turkish Airlines (da med ankomst Skandinavia² på formiddagen 14/3/22). Ankomst Skandinavia² på ettermiddagen.

Reiserute

Large School of Chevron Barracuda (Copyrigth-Shutterstock_186812960)I boken ”Det levende havet” fra 1963 skrev Jacques Cousteau at Farasan Banks utenfor kysten av Saudi-Arabia var ”et av de mest fascinerende områdene som ble besøkt på den første Rødehavekspedisjonen”, og han var bergtatt av ”det overveldende undervannslivet”. Det var ikke fritt for at forventningene var store da vi la ut på en reise for å oppleve Rødehavet slik det engang var.

Alle som har vært i Rødehavet eller tilsvarende steder vet hvor utrolig mange fargerike fisk som finnes der. Det er deilig å sveve over bunnen og se stimer av snappere og anthias bre seg ut under deg, og se fargespillet over revet, som et kaleidoskop av fisk. 

Ute i det blå kommer en stim med 15-20 enorme klumphode-papegøyefisk. De glir forbi, kikker nervøst på oss og fortsetter opp langs kanten av revet, hvor de begynner å gresse på algene som en flokk bøfler, dette er Rødehavet på sitt ypperste og du vil være en av de første fra Skandinavia som har dykket i denne delen av Rødehavet.

Dag 1 (1/3/22): Avreise fra Skandinavia²
Vi har tatt sikte på å bruke Saudi Airlines (det er også mulig å benytte Turkish Airlines eller/og Etihad Airways for denne reisen og dere kan selv velge hvilken løsning dere ønsker). Fordelen med Saudi Airlnes er behagelige tider og den raskeste reiseruten (ulempen med Turkish Airlines er ugunstige ankomst og avreisetider til Jeddah. Ankomst Jeddah på kvelden og transfer til hotell.

Dag 2 (2/3/22): Jeddah (F)
For de som reiser med Turkish Airlines via Istanbul er ankomst tidlig om morgenen (ved 2-tiden) og vi vil bli møtt på flyplassen av våre lokale partnere og får forhåpentligvis sovet ut og kan nyte neste dag i Jeddah. For de som reiser med
Etter frokost er det guidet omvisning i denne historiske byen og dets mange intrikate smug og gater. Ettermiddagen til egen utforskning. Overnatting i Jeddah.

Dag 3 (3/3/22): (F,L,M)
Etter frokost er det transfer til havnen i Al Lith (212 km, ca 2,5t) sør for Jeddah. Her mønstrer vi på Saudi Explorer som blir vår base de neste 9 dagene. Vi planlegger 2 dykk denne dagen som check-dives.

Dag 4-11 (4-11/3/22): Dykkecruise Farasan South (L,F,M)
Under cruiset er det lagt opp til så mangedykk som mulig (vanligvis 3 dykk per dag).


Farasan Banks er et veritabelt smykkeskrin, med så mange forskjellige arter, farger, former og varianter at man nesten blir ør i hodet. Nesten uansett hvor du dykker er korallrevet intakt, og du vil knapt spor etter menneskelig aktivitet over hodet – men så har det nesten ikke vært dykket her ute siden Cousteau var her på 60-tallet på sin første Rødehavsekspedisjon. Du får følelsen av urørt Rødehav, slik det må ha vært en gang på 70-tallet da de første dykkerne dukket opp i Sharm el Sheikh og Hurghada. Siden den 
gangen har slitasjen på korallrevene der vært formidabel. Her nede, langt sør i Rødehavet, kjenner vi pionerånden og får følelsen av å oppleve noe unikt. At du løpet av turen ikke vil én annen båt, forteller vel sitt – og de få andre båtee som dukanskej vil se tilhører nok mest sannsynlig kystvakten!

FARASAN BANKS ligger omtrent 300 kilometer sør for Jeddah, på østsiden av Rødehavet, og det er veggdykking som gjelder her: På øst- og vestsiden av de små øyene stuper revet bratt ned til 70- 80 meter – noen steder er det så dypt som 500 meter. På nord- og sørsiden av øyene er det som oftest grunnere platåer med sand. Veggene er fulle av liv. Her finnes urørte skoger av enorme viftekoraller, piskekoraller som snor seg som korketrekkere ut fra veggen, svarte korallbusker og store bunter av rød piskekorall. Fargerike bløtkoraller strekker seg mot lyset, og selve veggen er dekket av steinkoraller, hver og en unik i både form og farge. Ikke en kvadratcentimeter er ledig, og de forskjellige fargene og formene danner et lappeteppe som savner sidestykke på land. Enkelte steder finner vi store overheng og dype sprekker og huler. I skyggen under korallhodene sitter vakre små nakensnegler, sjøpunger, svamp og bløtkoraller, og rett som det er kikker en murene eller en blekksprut ut på oss. En og annen dragefisk haster unna luftboblene våre, og ser man godt etter finner man små porselenskrabber, reker og trollhummer i korallene.

Dag 12 (12/3/22): Retur tilbake til havnen, transfer til Jeddah (F)
Dessverre går turen mot sin slutt og siste dag er det planlagt 2 dykk før vi returnerer til havnen og transfer tilbake til vårt hotell i Jeddah. 


Dag 13 (13/3/22): Jeddah og avreise til Skandinavia²
For de som har valgt å reise med Turkish Airlines er det avreise ved 3-tiden om morgenen 13/3) med transfer rundt 23-tiden til flyplassen. For de som skal reise med Saudi Airlines er det avreise ved 6-tiden om morgenen for avreise til Skandinavia² via Amsterdam med ankomst sent på kvelden..

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer;

 • Fly Skandinavia² - Jeddah - Skandinavia² med enten Turkish Airlines eller Saudi Airlines
 • Alle dagens flyskatter
 • 30 kilo + 1 kolli dykkerutstyr med Turkish Airlines eller 2x23 kilo med Saudi Airlines
 • Privat ankomst og avreise transfer i Jeddah
 • 2 netter på hotell med frokost i Jeddah
 • Guidet omvisning i Jeddah en av dagene
 • Privat transfer mellom Jeddah og M/V Saudi Explorer
 • 9 netter / 10 dager ombord på M/V Saudi Explorer
  Dykkepakken inkluderer: delt dobbelt lugar, alle måltider, vann/te og mineralvann, vekter, belte
 • 7,5 dykkedag med opptil 3 dykk daglig (2 dykk siste dag)
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring (DYKKEbazaar kan også tilby forsikringer som dekker kostnader i forbindelse med covid-19)
 • Visum til Saudi Arabia (ordnes på forhånd SAR440, ca NOK / SEK 1100)
 • Single tillegg EUR870
 • Lokale avgifter EUR230
 • Tillegg oppgradering til Suite EUR 250

Nyttig informasjon om denne reisen:
Pris:
er basert på billigste tilgjengelige flypris (det er reservert plasser for reise med Turkish Airlines for gruppen, 12 seter) slik at de som vil reise med Turkish Airlines er garantert fast flypris. Overnatting er basert på delt twin/dobbeltrom og lugar på hele reisen (evt single tillegg er mulig)
Skandinavia² for Turkish Airlines gjelder det da avgang fra alle selskapets gateways i Skandinavia. For reise med Saudi Airlines er det transfer via Amsterdam med tilslutningsfly sammen med KLM til/fra Amsterdam
Om Saudi Arabia: 
Saudi Arabia er et islamsk kongedømme og landet har ca. 27 millioner innbyggere og er strengt muslimsk. Kvinner må ha på en abaya (et heldekkende svart plagg med hodetørkle) på offentlige steder, på dykkebåten derimot er ikke klesdrakt noe problem. Kriminalitet blir straffet etter sharia-lover, og man risikerer dødsstraff for smugling av narkotika.
Klima & dykking: Farasan Banks ligger ca. 350 km sør for 
Jeddah. I vannet er 26-30 grader, mens det i luften normalt ligger på 28-36 grader (varmere på land). Stort sett bra vær med lite vind. De beste reisetidspunktene er i april og oktober. Sikten varierer fra 20-50+ meter. En 3 mm heldrakt eller en shorty er å anbefale. Leie av utstyr avtales på forhånd. Trykkammer finnes i Jeddah.

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top