Dive Team Scandinavia til Saudi Arabia - slik Rødehavet engang var

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

28 990

« chat med oss
Turkode:

46395

Oversikt

Jacques Cousteau skrev i boken "Det levende havet" fra 1963 at Farasan Banks utenfor kysten av Saudi-Arabia var ”et av de mest fascinerende områdene som ble besøkt på den første Rødehavekspedisjonen”, og han var bergtatt av ”det overveldende undervannslivet”. Det var ikke fritt for at forventningene var store da vi la ut på en reise for å oppleve Rødehavet slik det engang var.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (15/4/22): Avreise fra Skandinavia²
Dag 2 (16/4/22): Ankomst Jeddah og transfer til vårt hotel
Dag 3 (17/4/22): Transfer til båten og ombordstigning
Dag 4-10 (18-24/4/22): Avgang av cruise tidlig på morgenen dag 4, cruise med helpensjon + 2/3 daglige dykk med dykkeguide.
Dag 11 (25/4/22): 2 dykk, lunsj og tilbake til havnen på ettermiddagen. 2 dykk, lunsj og tilbake til havnen på ettermiddagen. Transfer til Jeddah. Besøk til Jeddah-markedet
Dag 12 (26/4/22): Transfer til flyplassen om morgenen og retur tilbake til Avreise fra Skandinavia²

Reiserute

Large School of Chevron Barracuda (Copyrigth-Shutterstock_186812960)I boken ”Det levende havet” fra 1963 skrev Jacques Cousteau at Farasan Banks utenfor kysten av Saudi-Arabia var ”et av de mest fascinerende områdene som ble besøkt på den første Rødehavekspedisjonen”, og han var bergtatt av ”det overveldende undervannslivet”. Det var ikke fritt for at forventningene var store da vi la ut på en reise for å oppleve Rødehavet slik det engang var.

Alle som har vært i Rødehavet eller tilsvarende steder vet hvor utrolig mange fargerike fisk som finnes der. Det er deilig å sveve over bunnen og se stimer av snappere og anthias bre seg ut under deg, og se fargespillet over revet, som et kaleidoskop av fisk. 

Ute i det blå kommer en stim med 15-20 enorme klumphode-papegøyefisk. De glir forbi, kikker nervøst på oss og fortsetter opp langs kanten av revet, hvor de begynner å gresse på algene som en flokk bøfler, dette er Rødehavet på sitt ypperste og du vil være en av de første fra Skandinavia som har dykket i denne delen av Rødehavet.

Dag 1 (15/4/22): Avreise fra Skandinavia²
Vi har tatt sikte på å bruke Turkish Airlines eller/og Etihad Airways for denne reisen og dere kan selv velge hvilken løsning dere velger. Fordelen med Turkish Airlines er at du har mer innsjekket bagasje, men ulempen er ugunstige ankomst og avreisetider ti Jeddah. Velger du å fly med Etihad er det 2 flybytter hver vei, noe mindre bagasje men langt mer "behagelige" ankomst & avreisetider i Jeddah.

Dag 2 (16/4/22): Ankomst Jeddah
For de som reiser med Turkish Airlines via Istanbul er ankomst tidlig om morgenen (ved 2-tiden) og vi vil bli møtt på flyplassen av våre lokale partnere og får forhåpentligvis sovet ut og kan nyte neste dag i Jeddah. For de som reiser med Etihad vil du ankomme på tidlig ettermiddag og vil bli møtt på flyplassen og kjrt til vårt hotel i Jeddah for å slappe av eller ta en titt på denne fascinerende og meget historisk viktige byen i Saudi Arabia. 

Dag 3 (17/4/22): Transfer til havnen i Al Ahlam (F,M)
Avreise fra hotellet i Jeddah på ettermiddagen for ca 3 timers transfer sørover til Al Ahlam hvor vi skal mønstre på M/V Saudi Explorer. Briefing om reisen og innregistrering og klargjøring av utstyr.

Dag 4-10 (18-24/4/22): Start på dykkecruise (L,F,M)
Vi forlater havnen og starter på vårt liveaboard cruise tidlig om morgenen og har våre første dykk på ettermiddagen. Under cruiset er det lagt opp til så mangedykk som mulig (vanligvis 3 dykk per dag).


Farasan Banks er et veritabelt smykkeskrin, med så mange forskjellige arter, farger, former og varianter at man nesten blir ør i hodet. Nesten uansett hvor du dykker er korallrevet intakt, og du vil knapt spor etter menneskelig aktivitet over hodet – men så har det nesten ikke vært dykket her ute siden Cousteau var her på 60-tallet på sin første Rødehavsekspedisjon. Du får følelsen av urørt Rødehav, slik det må ha vært en gang på 70-tallet da de første dykkerne dukket opp i Sharm el Sheikh og Hurghada. Siden den 
gangen har slitasjen på korallrevene der vært formidabel. Her nede, langt sør i Rødehavet, kjenner vi pionerånden og får følelsen av å oppleve noe unikt. At du løpet av turen ikke vil én annen båt, forteller vel sitt – og de få andre båtee som dukanskej vil se tilhører nok mest sannsynlig kystvakten!

FARASAN BANKS ligger omtrent 300 kilometer sør for Jeddah, på østsiden av Rødehavet, og det er veggdykking som gjelder her: På øst- og vestsiden av de små øyene stuper revet bratt ned til 70- 80 meter – noen steder er det så dypt som 500 meter. På nord- og sørsiden av øyene er det som oftest grunnere platåer med sand. Veggene er fulle av liv. Her finnes urørte skoger av enorme viftekoraller, piskekoraller som snor seg som korketrekkere ut fra veggen, svarte korallbusker og store bunter av rød piskekorall. Fargerike bløtkoraller strekker seg mot lyset, og selve veggen er dekket av steinkoraller, hver og en unik i både form og farge. Ikke en kvadratcentimeter er ledig, og de forskjellige fargene og formene danner et lappeteppe som savner sidestykke på land. Enkelte steder finner vi store overheng og dype sprekker og huler. I skyggen under korallhodene sitter vakre små nakensnegler, sjøpunger, svamp og bløtkoraller, og rett som det er kikker en murene eller en blekksprut ut på oss. En og annen dragefisk haster unna luftboblene våre, og ser man godt etter finner man små porselenskrabber, reker og trollhummer i korallene.

Dag 11 (25/4/22):Retur tilbake til havnen, transfer til Jeddah (F)
Dessverre går turen mot sin slutt og siste dag er det planlagt 2 dykk før vi returnerer til havnen og transfer tilbake til vårt hotell i Jeddah. Litt avhengig av hvilken flyløsning du veger (Turkish Airlines eller Etihad) er det enten avreise på kvelden (Etihad) eller innsjekk på hotellet i Jeddah for de som skal reise tidlige neste morgen med Turkish Airlines. 


Dag 12 (26/4/22): Avreise til Skandinavia²
For de som har valgt å reise med Turkish Airlines er det avreise ved 3-tiden om morgenen til flyplassen i Jeddah for reise via Istanbul til Skandinavia² og ankomst Oslo på tidlig ettermiddag. For ef som valgte å reise på kvelden 25/4 er det reise via Abu Dhabi med ankomst på formiddagen i Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer;

 • Fly Skandinavia² - Jeddah - Skandinavia² med enten Turkish Airlines eller Etihad Airways
 • Alle dagens flyskatter
 • 30 kilo + 1 kolli dykkerutstyr med Turkish Airlines eller 23 kilo med Etihad Airways
 • Privat ankomst og avreise transfer i Jeddah
 • 2 netter på hotell med frokost i Jeddah
 • Guidet omvisning i Jeddah en av dagene
 • Privat transfer mellom Jeddah og M/V Saudi Explorer
 • 8 netter / 9 dager ombord på M/V Saudi Explorer
  Dykkepakken inkluderer: delt dobbelt lugar, alle måltider, vann/te og mineralvann, vekter, belte
 • 7,5 dykkedag med opptil 3 dykk daglig (2 dykk siste dag)
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring (DYKKEbazaar kan også tilby forsikringer som dekker kostnader i forbindelse med covid-19)
 • Visum til Saudi Arabia (ordnes på forhånd SAR440, ca NOK / SEK 1100)
 • Single tillegg EUR870
 • Lokale avgifter EUR230
 • Tillegg oppgradering til Suite EUR 250

Nyttig informasjon om denne reisen:
Pris:
er basert på billigste tilgjengelige flypris (det er reservert plasser for reise med Turkish Airlines for gruppen, 12 seter) slik at de som vil reise med Turkish Airlines er garantert fast flypris. Overnatting er basert på delt twin/dobbeltrom og lugar på hele reisen (evt single tillegg er mulig)
Skandinavia² for Turkish Airlines gjelder det da avgang fra alle selskapets gateways i Skandinavia. For reise med Etihad kan KLM, SN Brussels, SAS og Lufthansa benyttes i tilslutning til/fra selskapets Gateways i Europa (tillegg må evt legges til) og ingen gruppeplasser er reservert med dette selskapet.
Om Saudi Arabia: 
Saudi Arabia er et islamsk kongedømme og landet har ca. 27 millioner innbyggere og er strengt muslimsk. Kvinner må ha på en abaya (et heldekkende svart plagg med hodetørkle) på offentlige steder, på dykkebåten derimot er ikke klesdrakt noe problem. Kriminalitet blir straffet etter sharia-lover, og man risikerer dødsstraff for smugling av narkotika.
Klima & dykking: Farasan Banks ligger ca. 350 km sør for 
Jeddah. I vannet er 26-30 grader, mens det i luften normalt ligger på 28-36 grader (varmere på land). Stort sett bra vær med lite vind. De beste reisetidspunktene er i april og oktober. Sikten varierer fra 20-50+ meter. En 3 mm heldrakt eller en shorty er å anbefale. Leie av utstyr avtales på forhånd. Trykkammer finnes i Jeddah.

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top