Dive Team Scandinavia Baja California Dive Road Trip

Antall dager

15

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42642

Oversikt

Bli med oss på en liten roadtrip på Baja California i Mexico og få med deg 2 av kanskje Latin Amerikas beste dykkesteder. La Paz og Loreto er verdenskjent for sin store ansamling av hvalhai i denne perioden og sammen med alt annet vil dette gjøre dette til en episk dykkereise. Cortez havet har i tillegg til dette mye annet spennende og vi regner med å få leke med sjøløver, møte stimer med hammerhai, kanskje en og annen nakensnegle og ikke minst fantastisk sikt er vanlig i denne periodn av året.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (08/10/21): Avreise fra Skandinavia² til Mexico City med British Airways med ankomst samme kveld. Transfer til hotell.
Dag 2 (09/10/21): Velg mellom tidlig avreise eller ettermiddag fra Mexico City til La Paz. Transfer til hotell.
Dag 3-6 (9-13/10/21): Opptil 3 dykk daglig i La Paz
Dag 7 (14/10/21): Ledig dag i La Paz
Dag 8 (15/11/21): Transfer til La Paz, kjøretid ca 4-5 timer. Innsjekk med dykkesenter i Loreto
Dag 9-12 (16-19/10/21): Opptil 3 dykk daglig i Loreto
Dag 13 (20/10/21): Ledig dag i Loreto
Dag 14 (21/10/21): Avreise fra Loreto via Los Angeles til Europa
Dag 15 (22/10/21): Ankomst Skandinavia²

Lufthansa logo

Reiserute

California sea lion, La Paz (Mexico)Bli med oss på en roadtrip til noen av Mexicos beste og mest spennende dykkesteder, Loreto & La Paz. Hvis alt klaffer skal vi oppleve hvalhai og ikke minst lekne sjøløver. Baja California er som tatt rett ut av en god gammel western film med et bakteppe med kaktus og små landsbyer og en og annen cantina, god mat og ikke minst hyggelig lokalbefolkning og noen av de flotteste strendene i Latin Amerika, hva mer kan du ønske deg?

Loreto & La Paz respektive Marine Nasjonalparker er hjem til over 800 arter med fisk i tillegg til virvelløse dyr, Humboldt blekksprut, sjøløver, delfiner skater & skilpadder, hval, hammerhai og hvalhai. Du finner også fargerike vifter og sort korall. Undervannsklippene Los Candelleros, er en trio av undervannsfjell ved Isla Danzante og stuper ned til en steinete grunn på rundt 70m

Dag 1 (8/10/21): Avreise fra Skandinavia
² til Mexico
Denne dykkepakken er basert på avreise med British Airways (andre muligheter med Lufthansa og Turkish Airlines) via London til Mexico City. Ankomst Mexico City samme kveld og transfer til hotell. Overnatting Zocalo Central Mexico  City eller lignende.

Dag 2 (9/10/21): Ankomst La Paz
Tidlig avreise fra Mexico City og transfer til Mexico City flyplass. Ved ankomst La Paz blir vi møtt av representanter fra Cortez Club og sjekker inn på vårt hotell, resten av dagen ledig til å nyte god mat og drikke i La Paz. Overnatting La Concha Hotel.

Dag 3-6 (10-13/10/21): La Paz dykking (F,L)
3 hele dager til å utforske La Paz undervannsliv. Overnatting La Concha Hotel

La Paz dykking er synonymt med hval, sjøløver, delfiner og flyvende mobulas, fantastisk (eller dårlig) sikt avhengig av sesong, men en ting er sikkert dykking i La Paz vil alltid være et minne for livet. Og hvis ikke det var nok med fantastiske opplevelser under vann kan La Paz også friste med utrolig god mat, en fantastisk laid-back småby atmosfære med en deilig havnepromenade og en utrolig vakker strand, Balandra. 

Litt om dykkingen i La Paz
Det meste av dykkingen foregår rundt øygruppen Espiritu Santo med sine mer enn 25 registrerte dykkesteder med alt fra sjøløvekolonier, veggdykk, grotter og til dels også god makrodykking. I området rundt Isla Cerralvo er det også ofte muligheter for å se havgående djevelrokker.

Los Islotes
– består av 2 små øyer (eller klipper) hvor en er en naturlig bue. Los Islotes er også tilholdsstedet til en koloni på mer enn 400 sjøløver (helårlig). Ungene er selvsagt meget nysgjerrige og lekne og vil oppsøke dykkere. Dybden er på 8-10 meter og i buen er det normalt sett utrolig mye fisk og utrolig fargerikt med vakre korallvegger.
El Bajo
– er et undervannsfjell som kommer opp til ca 15-25 meter under overflaten. Dette er en av de beste stedene i verden for å se stimer av hammerhai og kan være alt fra 5-6 stykker til flere hundre svømmende (av en eller annen grunn) med klokken rundt undervannsfjellet. I tillegg til dette er El Bajo også en magnet for mye annet liv og du kan også se store stimer av jaks, tunfisk etc. Ser du litt etter i sprekkene kan du også få øye på den meget imponerende grønn murene (det er faktisk en stor koloni på over 50 individer i en av sprekkene). Av og til kan det også dukke opp en gigantisk havgående mantarokke på dette dykket.
Punta Lobos
også kjent som «la lobertita» var tidligere tilholdssted til rundt 150 California brune sjøløver for rundt 2000-tallet, men de finnes ikke lengre på dette dykkestedet (mest sannsynlig grunnet vinden fra nord som konstant slår mot dette stedet under vinterhalvåret). Dette er uansett et fantastisk dykkested med en vegg som gradvis synker ned til rundt 13m før den treffer en vegg av store steiner og forsvinner raskt med til rundt 26m. Dette er vanligvis et behagelig drift dive og du kan vanligvis se blekksprut, store fargerike sjøhester (svarte og brune er de mest vanlige), men også hvite og oransje har blitt observert. Om våren og tidlig på sommeren er det vanlig å se mobulas på dette dykkestedet.
Isla Ballena
er en liten øy på vestsiden av Isla Espiritu Santo og har en rekke små grotter med luftlommer. Mellom øyene er det en sandbanke med en stor «hage» av ål og stikker opp av sanden. Stimer av rokker patruljerer også ofte området på leting etter mat i sanden og det er ofte vanlig å se delfiner på dykk rundt Isla Ballena

Dag 7 (14/10/21): Ledig dag i La Paz (F)
Frokost, ledig dag og vi planlegger en utflukt til Balandra og kanskje en lunsj i en av de mange små fiskerlandsbyene utenfor La Paz. Overnatting Hotel La Concha.

Dag 8 (15/10/21): Transfer til La Paz (F)
Avreise etter frokost videre nordover Baja California til Loreto. Turen tar rundt 4-5 timer avhengig av hvor mange stopp vi legger inn på veien. Turen er gjennom et landskap som tatt rett ut av den Western film fra 70-tallet med saguaro kaktus og et goldt landskap spedt med små landsbyer og klassiske cantinaer / roadhouses langs veien. Vi forsøker å finn et stilfullt sted og inntar vår lunch i legendarisk atmosfære. Ved ankomst Loreto blir det innsjekk på hotell og på dykkersenteret for å gjøre oss klare til dykkingen de neste dagene. 

Dag 9-12 (16-19/10/21): Loreto dykking (F)
Loreto er faktisk en av de eldste bosetningene på Baja California. Loreto tar deg dypt tilbake til Mexicos legender og kolonihistoriske prakt, om du vandrer gjennom de trange svingete gatene, eller utforsker grotter og pre-historiske hulemalerier eller tar et avkjølende bad i Cortezhavet. Bakteppet fylles av Sierre La Giganta fjellkjeden, en av høyeste og mest spektakulære på Baja Californa og ut mot havet skimtes de storslagne øyene Coronado, Del Carmen, Danzante, Monserrat og Santa Catalina.
Det som kanskje slår seg ved første øyekast er kontrasten mellom den dype blåfargen av Cortezhavet mot den rike grønnfargen i innlandet. Her finnes du en rekke små bukter og striper av sand og det er nok av aktiviteter foruten dykking du kan forsøke 
Hele bukten utenfor Loreto ble erklært en nasjonalpark i 1996 og dekker 2065 km² av Cortexhavet og strekker seg fra Isla Coronado i nord til Isla Catalina i sør og ble nylig søsterpark med Channel Islands National Park i California.
Overnatting Hotel Angra


Om dykkingen i Loreto
Alle øyene er av vulkansk opprinnelse og har for det meste en steinete kystlinje og massive steinformasjoner under vann, finger rev av stein, hard-koraller og fantastiske veggdykk muligheter. De fleste av dykkestedene er forholdsvis grunne dykk, men det er en den spektakulære veggdykk med store vifter og undervannsfjell som kommer opp til rundt 15 meter.
Det meste av dykkingen er gjort rundt de 5 ubebodde øyene på den andre siden av Loreto bukten (Carmen, Coronado og Danzete) er de som oftest besøkes, mens Monserrate og Santa Catalina er noe lengre sør og brukes kun når du har grupper eller har nok dykkere. Avhengig av vind og sjø tar det normalt kun 20-45 minutter å nå de 3 nærmeste øyene fra Loreto
Isla Carmen - er over 29 km lang og hadde en gang i tiden en saltgruve operasjon på baksiden. Nå er dette en spøkelsesby, et 120 fot vrak av en fiskebåt sitter i Bahia Salina på kun 12 meters dyp og har etter hvert tiltrukket seg mye liv og stimer av fisk.
Det er et flott fotomotiv både under vann og på land og vi forsøker alltid å besøke dette stedet under et opphold i Loreto. Et annet dykkested rundt Isla Carmen er Punta Lobos på nordsiden av Isla Carmen. Siden Isla Carmen er såpass stor finnes det en rekke ulike dykkesteder og det er lett å få beskyttelse fra vind og røff sjø om dette skulle være tilfelle. 
Isla Danzante - er langt mindre og ligger sør for Isla Carmen. Faro Norte (som navnet tilser ligger på nordsiden) og terrenget under vann er en serie av «trappe» lignende vegger som til slutt flater ut på rundt 30m. De dype dalene og sprekkene er fulle av både harde og bløte koraller og gir utrolig flotte farger og mange gode fotoøyeblikk.
De mange sprekkene fungere også som perfekte gjemmesteder for blekksprut og murener. 
Piedra Submarino kan se ut som en u-båt fra distanse og ligger på sydpissen av Isla Danzante. Dykkestedet er en stor stein bestående av korte vegger med en del sprekker inn i formasjonen. Deler av dette området faller av ganske brått og overhengene er perfekte tilholdssteder for nakensnegler, sjøstjerner og «staghorn» krabber, som ser ut som biter av koraller som spaserer rundt!
Los Candelleros
- er et fantastisk område for dykkere og består av enorme fingeraktige klipper som kommer opp fra dypet a 3km sørvest for Pto Escondido. Dette er veggdykk på sitt ypperste med omtrent vertikale fasader som stuper ned mot 60m og med dype sprekker og massevis av gjemmesteder for fisker i alle størrelser, her vet du aldri hva som kan dukke opp.

Dag 13 (20/20/21): Ledig dag i Loreto (eller transfer til Ensenada)
Ledig dag til avgassing i Loreto. Overnatting Hotel Angra

Dag 14 (21/10/21): Avreise fra Loreto (F)
For de som skal reise hjem til Skandinavia² blir det fly fra Loreto til Los Angeles og videre til London.

Dag 15: (22/10/21): Ankomst Skandinavia²
Ankomst London på ettermiddagen og videre til Skandinavia² med sen ankomst.

Bemerk: Trenger du ekstra bagasje kan du vurdere å reise med Turkish Airlines (40 kilo) med avreise fra Skandinavia² 8 oktober (ankomst Mexico City neste morgen) og deretter videre til La Paz på ettermiddagen 9. oktober.
Returen vil medføre at du trenger min 1 natt i Mexico City (evt Los Angeles), spør oss om priser og løsninger for dette.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - La Paz // Loreto - Skandinavia² med British Airways & regionale flyselskap
 • 1 kolli innsjekket bagasje
 • Alle flyskatter
 • Anskomst & avreise transfer Mexico City
 • 1 natt Hotel Zocalo Central Mexico City, Mexico City 8-9/10/21
  Romtype: Delt twin/dobbelt standard
  Måltider: Frokost (kun om du velger avreise fra Mexico City på ettermiddagen)
 • Ankomst transfer La Paz
 • 6 netter Hotel La Concha, La Paz 9-15/10/21
  Romtype: Superior
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakken i La Paz inkluderer; nasjonalpark avgift, lunsj på alle dykkedager, opptil 3 dykk daglig, vekter, belte, luft (ikke nødvendig med NITROX), divemaster
 • Transfer La Paz til Loreto med privat minibuss (maks 10 personer)
 • 6 netter Hotel Angra, Loreto 15-21/10/21
  Romtype: Standard
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakken i Loreto inkluderer; nasjonalpark avgift, opptil 3 dykk daglig, vekter, belte, luft (ikke nødvendig med NITROX), divemaster
 • Transfer til Loreto flyplass
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig reiseinformasjon
:

Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra Gøteborg, Oslo, Stockholm & København
Beste tiden for denne destinasjonen: 
Beste tiden for Sea of Cortez er nok mellom midten av juli til midten av november hvor vanntemperaturen er behagelig og sikten er på sitt beste. Hvalhai sesongen er fra begynnelsen av oktober til slutten av mars og det er registret over 60 ulike individer de siste årene utenfor kysten av La Paz. I denne perioden er det også vanlig å observere en rekke hvalarter (9 ulike er registret i farvannet utenfor La Paz)
Vanntemperatur; om vinteren synker temperaturen ned til et sted mellom 18-21°C og ofte litt røff sjø. Om sommeren er overflatetemperaturen ofte mellom 29-33°, men det kan fortsatt være kjølig under termoklin at en 3mm heldrakt kan være et godt valg. 
Destinasjonen er kjent for: 
delfiner, hval (9 ulike arter besøker Sea of Cortez i løpet av året, sjøløver, hummer, skilpadder, hai, stimer av stingrays, mahi mahi, tunfisk, skalarer (angelfish), kulefisker (pufferfish), hvalhai, nakensnegler og virvelløse dyr, undervannsfoto
Ikke så bra for: egentlig ingenting, men kanskje ikke så mye for vrakdykkere
Vanntemperatur: behagelig og ligger normalt for november mellom 25-27ºC
Sikt & Strømforhold: Kan forekomme noe strøm på enkelte dykk, men de fleste dykkesteder er beskyttet. Sikten i denne perioden vil ligge på +30 meter normalt.
Hvem er med på reisen så langt - klikk her

Se vår(e) destinasjons videoer fra denne reisen:
Copyrigth - Elaine Masters

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top