Dive Team Scandinavia - Malpelo Island, Colombia

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

48 295

« chat med oss
Turkode:

46397

Oversikt

Malpelo Island ligger ca 500 km ut fra kysten av fastlandet på Colombias Stillehavskysten. Øygrupper ser kanskje ikke så interessant og imponerende ut sett fra luften, men skuler et unikt økosystem rett under havoverflaten. Malpelo er regnet som verdens haihovedstad og det er ikke uvanlig at du på et dykk kan støte på 200-300 hammerhai, 100-talls silkehai, hvalhai, mengder av ørneskater, stimer av jaktende tunfisk, og en og annen seilfisk – til og med hval har blitt observert ved Malpelo.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (4/10/23): Avreise fra Skandinavia² via Amsterdam med KLM til Cali, Colombia. Transfer til hotell
Dag 2 (5/10/23): Etter frokost transfer til Buenaventura og ombordstigning på MV Ferox, start på turen ut til Malpelo Island
Dag 3 (6/10/23): Transit til Malpelo Island
Dag 4 (7/10/23): Ankomst Malpelo Island, og vi starter på vårt dykkeeventyr. 3 dykk
Dag 5-9 (8-12/10/23): Dykking rundt Malpelo Island med opptil 3 dykk daglig
Day 10 (13/10/23): Ankomst Buenaventura på kvelden. Overnatting Buenaventura
Dag 11 (14/10/23): Etter frokost transfer til Cali. Overnatting Cali
Dag 12 (15/10/23): Ledig dag i Cali, på kvelden transfer til flyplassen og avreise tilbake til Skandinavia²
Dag 13 (16/10/23): Ankomst Amsterdam og videre til Skandinavia²

Reiserute

Scalloped Hammerhead Shark
Malpelo Island (Islas Malpelo), ligger 500km utenfor Colombias Stillehavskyst og kan for mange se ut som et goldt og en ugjestmild øygruppe. Malpelos skatter ligger derimot godt skjult under havoverflaten og det er her du kan finne en av verdens største ansamlinger av hai. et hvilket som helst dykk kan du befinne deg med 200-300 hammerhai og 100-vis av silkehai, hvalhai, ørneskater, tunfisk, seilfisk og til og med en og annen hval avlegger Malpelo et besøk i ny og ne, dette er haidykking på sitt aller beste og er kun mulig rundt Malpelo øyene.

Malpelo er ubebodd (med unntak av en liten tilstedeværelse av personell fra det Colombianske forsvaret). Malpelo er som Socorro (Mexico) rett og slett en øde gruppe klippeformasjoner med fjelltopper hvor Cerro de la Mona er det høyeste med 300 moh). Hovedøya på Malpelo er ikke mer enn litt under 2km land og ikke mer enn rundt 640m bred på det bredeste. 
Men det skjuler seg mer! Det du ser over havoverflaten er en del av det som kalles Malpelo fjellryggen og består av en enslig undervannsvulkan fjellkant som strekker seg over 300km I en nordøst-sørøstlig retning og er over 100km bred. Rundt Malpelo finner du også en rekke klipper som stiger opp av vannet.
Ut fra det nordøstlige hjørnet finner du Tres Mosqueteros og utenfor det sørvestlige hjørnet .ligger Salomon, Saul, La Gringa og Escuba. Det som kjennetegner disse klippene er at de er alle omkranset av dypt vann og kan virke meget ugjestmilde (det samme gjør også Malpelo med sine meget skarpe og bratte klipper ut mot havgapet). Undersøkelser har påvist dybder fra 1800 – 9100 meter rett utenfor kysten noe som gjør dykkerforholdene til tider vanskelige med sterke og raskt endrede havstrømmer. Øygruppen har aldri vært knyttet til andre øyer eller fastlandet. 
I dag er hele området erklært nasjonalpark og er det 9. største marine beskyttede området i verden. Området ble i 2006 også en del av UNESCOs «Natural Patrimony of Humanity» og Alexander Von Humboldt Instituttet.

Dag 1 (4/10/23): Avreise fra Skandinavia² og ankomst Cali
Denne pakken er i utgangspunktet med flyselskapet KLM (men dette kan endres når vi kan reservere plasser ca 330 dager før siste flyreise skal gjennomføres). Flyreisen fra Skandinavia er en dagflyvning og vi ankommer Cali på kvelden samme dag. Ved ankomst blir vi møtt av en representant fra vår samarbeidspartner for denne reisen. Transfer til vårt hotel i hjertet av Cali.
Dag 2 (5/10/23): Cali til Buenaventura (F, M)
Frokost på hotellet og vi har frem til 12-tiden tid på egenhånd (vi anbefaler at man enten spiser en sen frokost eller en tidlig lunsj). Avreise fra Cali ved 12:30 tiden for den rundt 2,5 times kjøreturen fra fjellene rundt Cali til havnebyen Buenaventura. Har du tid før avreise så ta en spasertur i nabolaget San Antonio før avreise. Vi regner med å gå ombord på MV Ferox ved 17-tiden og etetr å ha fått på plass utstyr og gjort unna alt papirarbeid. PLanlagt avreise fra Buenaventura er ved 18-tiden. Middag serveres ombord.
Dag 3 (6/10/23): Transit til Malpelo Island (F, L, M)

En route til Malpelo Island.
Dag 4 (7/10/23): Ankomst Malpelo Island (F, L, M)
Vi ankommer Malpelo Island i løpet av natten og er klare for første dykk etter frokost. Dette er starten på de neste herlige dykkedagene rundt legendariske Malpelo Island hvor vi vil etter planen ha inntil tre dagige dykk.
Som med det kjente Bermuda triangelet danner også dette Malpelo en del av et kjent triangel innen dykkerkretser, hammerhai triangelet. Dette er et visuelt triangel hvor hjørnene dannes av Islas Cocos (Costa Rica), Galapagosøyene (Ecuador) og Islas Malpelo (Colombia). Alle disse stedene er verdenskjentefor å ha den største konsentrasjonen av hammerhai. Felles for alle disse stedene er at de er separert fra fastlandet med ekstremt dype farvann som ofte ligger mellom 500-1000 km dyp, noe som gir tøffe og harde forhold, men hvor kraftige undervannsstrømmer sørger for et unikt og variert grunnlag for alt liv under vann.
Her er noen av våre topp dykkesteder rundt Malpelo
.
 • El Catedral: dette undervannsfjellet har en gjennomgående tunell som starter fra sandbunnen på rundt 18m og strekker seg nesten hele veien til overflaten. Veggene på innsiden av tunnelen er dekket av koraller og svamper og er tilholdssted til en mengde av fiskearter, hvitfinnehai, mureneål, grunts, snappers, ørneskater og en og annen tunfisk.
 • The Twins: To mektige undervannsfjell som strekker seg neste parallelt mot overflaten (starter fra rundt 9m). De danner dalsøkk som tiltrekker seg stimer av hammerhai og ørneskater. På den litt grunnere edlen av dykket kan du se mengder av skorpionfisk og mureneål.
 • The Freezer: får sitt navn fra den noe kaldere vannet på denne siden av øygruppen. Veggene her er dekket av hardkoraller og det er lett å se at denne øygruppen en gang var vulkansk. Store stimer av hammerhai samles normalt på dette dykkerstedet og det er vanlig å se silkehai, djevelrokker, ørneskater, hvalhai, tunfisk og annen rovfisk på dette dykket.
 • La Gringa: dette er den største klippen på sørsiden av Malpelo. Her har du også tunnel som går igjennom deler av undervannsfjellet mellom 24-40m. Herfra ar du vanligvis fantastisk sikt og det er mulig å se tre ulike sjøfjell (seamounts). En stor stim av jacks holder vanligvis til på dette dykkerstedet. Dette er også nok et sted hvor vi normalt har store stimer av hammerhai og noen ganger til og med galapagoshai kommer innom dette stedet.
Dag 5 - 8 (8-11/10/23): Dykking Malpelo Island (F, L, M)
Fire dager med opptil 3 dykk om dagen, Malpelo Islands er verdenskjent for sin store ansamling av haiarter og det har litt registrert over 10 ulike arter i farvannet rundt Malpelo Island. Disse inkluderer bl.a Malpelo monsterhai (først beskrevet i 2013), silkehai, hvalhai (som er en fisk), galapagoshai, oksehai, både sort og hvitfinne rev hai samt tigerhai. Malpelo Islands er siden 2006 et beskyttet område og er innlemmet i UNESCOs "Natural Patrimony of Humanity» og er det 9. største beskyttede område i verden med sine nærmere 27 000km² Grunnet denne beskyttelsen er Malpelo regnet som et av de viktigste havområdene i verden og et av ytterst få steder i verden hvor det er mulig å få øye på småtannet sandhai.

Dag 10 (12/10/23): Malpelo Island til Buenaventura (F, L, M)
Siste dykkedag ved Malpelo og vi setter kursen tilbake tilfastlandet og Buenaventura på kvelden..
Dag 11 (13/10/23): Buenaventura to Cali (F, L, M)
Stort sett i transit til Buenaventura hele dagen og vi ankommer Buenaventura rundt 22-tiden på kvelden. Transfer til vårt hotell og overnatting.
Dag 12 (14/10/23): Cali, avreise tilbake til Skandinavia² (F)
Frokost på hotellet og resten av dagen frem til avreise på kvelden til flyplassen for reuren med KLM har du til egentid til å se litt nærmere på Cali og nyte den siste ettermiddagen i Colombia.
Dag 13 (15/10/23): Ankomst Skandinavia²
Ankomst Amsterdam og videre forbindelse til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Cali - Skandinavia² med KLM
 • Alle dagens flyskatter
 • 1 kolli innsjekket bagasje
 • Alle transfers i Cali flyplass / hotell / flyplass
 • 1 natt 4**** hotell Cali med frokost i delt twin/dobbeltrom 4-5/10/23
 • Transfer Cali hotell / Buenaventura / Cali Hotell
 • Alle transfers i Buenaventura
 • Alle nasjonalpark avgifter
 • National Park fees
 • 8 netter / 6 dykkedager med MV Ferox 5-13/10/23
  Inkludert: alle måltider, 3 dykk daglig, per person i delt lugar, snacks, NITROX, GPS peilesender
 • 1 natt 4**** hotell Buenaventura med frokost 13-14/10/23
 • 1 natt 4**** hotell Cali med frokost i delt twin/dobbeltrom 14-15/10/23
 • DAN Europe dykkeforsikring

Not included:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring (REISEbazaar kan tilby forsikringer)
 • Leie av utstyr (hvis du trenger dette spør oss om priser siden det er begrenset av utvalg)
 • Tillegg single lugar USD336

Annen viktig informasjon;
Pris: er basert på per person i delt lugar (det er kun 12 ledige plasser på denne avgangen) og lugarer vil bli tildelt på en first-come-first-serve basis. Pris er basert på dagens flypriser (2021) og vil oppdateres når det er mulig å faktisk bestille flyseter (normalt rundt 330 dager før siste flyvning). Priser vil også variere etter utviklingen på NOK mot USD og vil bli oppdatert regelmessig. Eventuelle depositum vil bli meddelt når dette blir aktuelt.
Om MV Ferox: Dette er ikke en tradisjonell liveaboard og mV Ferox er en opprinnelig en forskningsbåt og du vil nok ikke oppleve den like lukseriøs som du kanskje er vant med fra andre tradisjonielle liveaaboards.
Beste tid for destinasjonen: Malpelo kan dykkes hele året, men når du skal reise avhenger mye av hva du ønsker å oppleve. Januar-mai er regnet som den tørre årstiden og i disse månedene er været stort sett mer solfylt dager og mer urolig hav. Grunne temperaturskiller med kaldt vann (15°C - 20°C) og dårligere sikt grunnet oppblomstring av plankton gjør at denne årstiden kanskje ikke er den beste, men dette er tiden for å dykke med hammerhai og muligheten til å treffe på småtannet sandhai. Juni – desember er regnet som regntid og gir ofte bedre sikt og et roligere hav. Dypere temperaturskiller med langt varmere vann (26°C - 28°C). I perioden mai-juli er periode for silkehai og hvalhai i perioden juli - september
Hvordan er dykkingen ved Malpelo? De fleste av dykkene er bratte vegger og undervannsfjelltopper siden hele øygruppen er en del av en vulkansk fjellrygg. Det finnes også grotter og overheng og noen få steder sandbunn. 
Vanntemperatur: Avhengig av sesong, men vintersesongen er normalt mellom nov – apr med vanntemperatur mellom 22°C - 25°C (med et min på 18°C og max på 27°C). Sommerperioden er da mellom mai – okt hvor da temperaturen ligger vanligvis rundt 24°C - 27°C (med min 23°C og max 28°C)
Destinasjonen er kjent for? Malpelo er regnet som den ultimate haidykkingen i verden og store stimer av Skjellhammerhai, silkehai og den mer sjeldne småtannet sandhai. Malpelo er et trekkplaster for rovfisk generelt. Destinasjonen er kun tilgjengelig via Liveaboard
Ikke fullt så god for: Makro, vrak, landbaserte aktiviteter
Sikt: Under plankton oppblomstringen (jan-mai) kan ligge med mot +/- 10m mens den i andre deler av året vil ligge på +/- 30m (jun-des).
Strømforhold: Grunnet topografien kan det til tider være sterke og raskt vekslende havstrømmer å de fleste dykk og destinasjonen er kun for de med erfaring. 
Vanlige spørsmål og svar - klikk her


See our destination video from Malpelo Island;
© Subimagery Productions SARL

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top