Dive Bahamas - Nassau, Andros & Bimini Island

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

39132

Oversikt

Med fantastiske vrak, imponerende vegger, friske korallrev og muligheten til noen av de beste haidykk opplevelsene i verden kan Bahamas gi deg den mest fullverdige dykkingen og blandingen av det mektige Atlanterhavet med Karibias tropiske mangfold

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Fly fra Skandinavia² til Fort Lauderdale og videre til Nassau
Dag 2-6: Dykking ut fra Nassau
Dag 7: Fly fra Nassau til Bimini
Dag 8-12: Dykking på Bimini
Dag 13: Ledig dag på Bimini Island
Dag 14: Fly tilbake til Europa via Fort Lauderdale
Dag 15: Ankomst Skandinavia²


NorwegianReiserute

Diving the Bahamas IslandsBahamas er en av verdens ypperste dykke destinasjoner og verdenskjent for sine mange spektakulære haidykk muligheter, blå hull og imponerende veggdykk. Denne pakken tar for seg 3 av Bahamas mer enn 700 øyer og holmer. Nassau på New Providence er også hovedstaden i Bahamas og er kjent for sine vrakdykk og haimøter i åpent hav. Andros med verdens 3. lengste korallrev i verden, verdenskjente "Tongue of the Ocean", adrenalin haidykking, blå hull og vrakdykk er et av Bahamas mest spennende destinasjoner. Vi avslutter denne pakken med noen herlige dager på Bimini, Bahamas vestligste øygruppe. Bimini er også kjent for sine haidykk muligheter, men det store trekkplasteret her er selvsagt muligheten til å dykke med hammerhai.

Alle øyene som utgjør Bahamas kan skryte av rikelig med naturlige severdigheter. Men Andros, den største av øyene i Bahamas, men allikevel den minst utbygde, er konge når det kommer til ekstraordinære & naturlige attraksjoner. Alt dette gjør at ethvert besk til Bahamas burde absolutt inkludere et stopp på Andros i reiseplanene.

Beliggende kun 45 nautiske mil fra kysten er Florida gjør at Bimini er den av øyene i Bahamas som er nærmest fastlands USA, og kan friste med fantastisk dykking og utrolige strender. Bimini var da også et av dikteren Ernest Hemingways tilfluktssted i store deler av karrièren og er også bundet til myten om det sunne Atlantis.

Dag 1: Fly fra Skandinavia² til Fort Lauderdale og videre til Nassau
Denne pakken er basert på reise med 2 separate billetter med Norwegian via Fort Lauderdale til Nassau på Bahamas. Ved ankomst Nassau er det transfer til vårt bosted. Overnatting Compass Point Resort.

Dag 2 & 3: Dykking Nassau
Nassau and New Providence er kjent for sine mange skipsvrak fra helt tilbake til det 18. århundre og frem til idag. Mange av vrakene er ugjenkjennelige, mens noen kanskje du husker fra store filmer som "Into the Blue", "jaws" og en rekke Jams Bond filmer. Under oppholdet på Nassau & New Providence bor vi på Compass Point Resort.

Vi dykker med legendariske Stuart Cove, en av pionerene i dykkebransjen på Bahamas som vil ta oss til noen av New Providence og Nassaus beste dive sites! 

The Lost Blue Hole:
kanskje en av de merkeligste dykkene i verden! dette er et gigantisk udervannskrateret er ca 30m bredt og er +/- 60m. Normalt ekstremt god sikt og utrolig mangfoldig undervannsliv med en rekke hai arter, rokker og skilpadder.
Barracuda Shoals - er et grunt dykk og er egentlig 3 ulke revsystem. Og som navnet tilsier er det store muligheter for å se store stimer med barrakuda på dykket men selvsagt også andre arter korallfisker.
Fish Hotel - bokstavelig talt "hvor alle fisker bor#, og dette er ikke uten grunn. Her er det noe for ale og et virvar av farger og arter.
Trinity Caves -  er en rekke grotter av forskjellig størrelse og ligger på +/- 15m langs en stort vegg. Den største av disse er ca 3m x 1 m og den lengste av grottene er kanskje ca 10m. I grottene finner du bl.a hummer og ensomme og store havabborer

Dag 4: Fly Nassau til Andros
Avreise fra Nassau og en kort flytur tar oss til Andros. Under oppholdet på Andros bor vi på Small Hope Lodge.

Dag 5 - 8: Dykking ut fra Andros (All Inclusive)
Dykkingen på Andros varierer fra grunne dykk, vrak og Blue Holes til dramatiske veggdykk som f.eks det mer enn 1800m dype «Tonge of the Ocean» Verdens 3. lengste korallrev, Andros barriere rev ligger ca 1,5-2,5km på østsiden av Andros Island. Andros barriererev strekker seg nærmere 300 km og over 160 fiskearter kaller dette sitt hjem. 

Topp dykkesteder på Andros;
Over The Wall: et barriererev dykk med vertikalt drop-off
Edge of the Wall: rev og pinnacle dykk
Giat Staircase: en rekke korall plattformer som strekkser seg edover til det ultimate veggdykket
The Marion: kanskje ikke det mest imponerende vraket  verden, men dykket er faktisk ganske spennende. The Marion er en US Navy kran båt som ble senket i 1988 og ligger på rundt 21m 
Dianna’s Dungeons: spektakulært revsystem med tunneler og fantastisk lys og koraller (27m)'
The Great Blue Hole (30m+): har fått navnet med rette og er faktisk det nest største Blue Hole i Bahamas. 

Andros kan skilte med 164 fiske- og korallarter og det er store sjanser for at du vil kunne oppleve de fleste av disse under et besøk til Andros. Dette inkluderer alt fra små skapninger som Bahamas sjøstjerne, klippehummer, blekkspruter til en rekke ulike arter med hai inkludert en og annen tigerhai, definer med mer.

Dag 9:
 Fly fra Andros til Bimini
Dessverre ingen direktefly mellom Andros og Bimini så det er tilbake til Nassau og deretter videre til Bimini. På Bimini bor vi på Bimini Big Game Club

Dag 10, 11 & 12: 
Dykking på Bimini
Bimini er en meget spesiell øy og ligger på kanten av en mektig undervannsklippe som stuper tusenvis av fot ned i det ukjente blå dypet. Bimini er en dykkedestinasjon som vil appellere både til nybegynnere og erfarne dykkere (de beste dykkestedene finner du på sørsiden av Bimini).

Under vannflaten og I Biminis krystallklare vann vil du kunne se delfiner, rocker, vrak og en rekke ulike haiarter, inkludert den mektige hammerhaien. Øyenes spesielle sjarm og de mange attraksjoner som kan oppleve under vann gjør at Bimini er et opplagt stoppested og en verdig avslutning på denne dykkereisen.

Blant de mange spennende dykkestedene på Bimini vil vi nevne følgende høydepunkter;
Tuna Alley: av mange regnes som kanskje det mest spektakulære dykket i Karibia (15-30m). Dykket består av et intrikat korallsystem og er et veggdykk. Navnet på stedet er selvsagt takket være de store stimene av tunfisk som passerer gjennom dette området, men det er også gode muligheter for å se glattkaretter (loggerhead turtle) og ulike revhai arter
SS Sapona: ble påbegynt bygget av selveste Henry Ford i 1911, men grunnet mangel på stål ble skipet for det meste bygd i betong. Skipet er 290ft og ble under WWI ment å benyttes som fraktebåt, men krigen sluttet får skipet var ferdig i 1920. Skipet ble deretter benyttet til smugling under forbudstiden i USA og fikk en kort karriere da det gikk på grunn i 1924, og endte på bunnen etter en orkan i 1926.
Victory Reef: strekker seg 8km og det meste av dykket er mellom 12-26m. Revet ligger meget når golfstrømmen, noe som gir til tider hele +30m sikt og med imponerende klipper, tunneller og huler.

Dag 13:
 Ledig dag på Bimini Island

Dag 14: 
Avreise fra Bimini
Avreise fra Bimini tilbake til Europa via Fort Lauderdale

Dag 15: 
Ankomst Skandinavia²
Turen avsluttes.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer;

 • Fly Skandinavia² - Nassau - Bimini Island - Skandinavia² med Norwegian & regionale flyselskap
 • Alle flyskatter
 • 2 kolli innsjekket bagasje med Norwegian
 • Ankomst & avreise transfer på Nassau
 • 6 netter Compass Point Resort, Nassau
  Romtype: Seaview Studio
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke på Nassau inkluderer:  lokale skatter, 2-tank dykk på formiddagen (5 dager), tanker, vekter, belter, transfer hotell/dykkesenter/hotell, 3 dager med 1-tank ettermiddagsdykk
 • 1 dag med Blue Hole/Shark diving (full dags tur med lunsj) ut fra Nassau
 • 7 netter Bimini Big Game Club Resort & Marina. Bimini
  Romtype: Standard rom
  Måltider: Ingen
 • Dykkepakke Bimini inkluderer: vekter, tanker, DM, 2-tank dykk om morgenen
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Transfer på Bimini Island (koster ca $7 hver vei)

Annen nyttig reiseinformasjon
:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Norwegian gateways (tilslutning  fra andre byer er mulig mot tillegg) 
Best reiseperiode for destinasjonenJuni til oktober: Selv under orkansesongen er det stort sett fint vær avbrutt av en og annen regnbyge og nesten alltid etterfulgt av solskinn. Dette er derimot den beste tiden for gode priser.
Oktober til mai: dette er den tørre årstiden på Bahamas og klimaet er varmt og litt fuktig. Dette er da også den beste tiden å kunne få mest ut av haidykkingen og det er gode muligheter for å oppleve tigerhai på Tiger Beach, hammerhai ved Bimini (desember til mars), mens pelagisk hvitfinnehai kan sees normalt mellom april til juni.
Hvordan er været på Bahamas? Mye sol er vel nøkkelordet for Bahamas og det subtropiske klimaet gir perfekte dykkerforhold hele året gjennom. Vi mener allikevel at den beste tiden for å besøke Bahamas er utenfor sommermånedene (som f.eks. mellom juni – oktober som fortsatt er orkansesong). Heldigvis er da også hai sesongen oktober til juni
Hva er Bimini kjent for: Hammerhai, & oksehai (des-mai), delfiner, ørneskater, sitronhai, Hawksbill turtle (karett)
Hva er Andros Island kjent for: Nassau piggåbor, revhai, sørlig pilskate, ålefisker
Ikke så bra for: makro
Vanntemperatur: de kaldeste månedene er des.mars med rundt 23-24ºC mens de varmeste månedene er juli-okt med temperaturer opp mot 30ºC
Sikt: generelt meget god på rundt 25-30m
Dykkeforhold: stort sett rolige på overflaten, primært veggdykk. vrak og hai som er hovedattraksjonen for Bahamas.
Strøm: mild til moderat

Se våre destinasjons video for denne pakken - Shark action i Nassau;

Hva med litt spenning og hammerhai opplevelser på Bimini?

Chill Out på Andros og Small Hope Lodge er også en mulighet;Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top