Dive Bahamas - Grand Bahamas & Abaco Islands

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

39601

Oversikt

Abacos øygruppen er et av mange ypperlige dykkedestinasjoner og selv om det stort sett er relativt grunne dykk er det fortsatt proppfullt av haiopplevelser, Blue Holes og i tillegg meget gode vrakdykk muligheter. Grand Bahamas er gjerne synonymt med vrakdykking, fotogene huler og episke møter med tigerhai og bedagelige strømdykk.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Fly fra Skandinavia² til Fort Lauderdale og videre til Freeport
Dag 2-6: Dykking ut fra Grand Bahama
Dag 7: Fly fra Freeport til Marsh Harbour, Abaco Island
Dag 8-12: Dykking på Abaco Island
Dag 13: Ledig dag og urflukt til No Mans Cay og Piggyville
Dag 14: Fly tilbake til Europa via Fort Lauderdale
Dag 15: Ankomst Skandinavia²


Norwegian

Reiserute

Diving BahamasEt paradis blant Bahamas mange øyer! Abacos øygruppen er et av mange ypperlige dykkedestinasjoner og selv om det stort sett er relativt grunne dykk er det fortsatt proppfullt av haiopplevelser, Blue Holes og i tillegg meget gode vrakdykk muligheter

Abacos øygruppen er kjent som en av de beste seile og båt destinasjoner I Karibia takket være stort sett rolig blått hav omkranset av sjarmerende små øyer og holmer (Cays). Dette gjør selvsagt at Abacos tiltrekker seg stor oppmerksomhet ikke bare fra dykkere men også fra båt og seile entusiaster fra store deler av det Nord Amerikanske kontinentet. Heldigvis er mange av de naturlige perlene beskyttet som f.eks Fowl Cay National Reserve, Pelican Cays Land & Sea Park, begge steder med massive revsystemer, tunneler som er fult til randen av «silver baitfish»

Grand Bahamas er gjerne synonymt med vrakdykking, fotogene huler og episke møter med tigerhai og bedagelige strømdykk. 

Dag 1: Fly fra Skandinavia² til Fort Lauderdale og videre til Freeport, Grand Bahama
Denne pakken er basert på reise med 2 separate billetter med Norwegian via Fort Lauderdale til Freeport på Grand Bahama. Ved ankomst Freeport er det transfer til vårt bosted. Overnatting Blue Channel Inn

Dag 2 - 6: Dykking Grand Bahama
Det finnes nærmere 50 registrerte dives sites rundt Grand Bahamas samt en rekke flere litt lengre offshore. Hvis du er interessert i å dykke med hai bør du i hvert fall få med deg et par dykk på Tiger Beach eller Shark Junction. For de som liker rust er vrakdykkene på Theo’s Wreck og Sugar Wreck populære steder. Et annet interessant vrakdykk er Jose’s Wreck, en gammel slepebåt som balanserer på 2 koralltopper (du kan faktisk svømme under båten og de utrolige vekstene som finnes i bunnen av vraket!)

Noen høydepunkter på Grand Bahama inkluderer bl.a:
Vandringen til klippehummeren – opphisset av stormene som vanligvis treffer området I oktober og November starter store menger av klippehummere sin årlige vandring mot større dyp nær Abacos og Grand Bahamas, og hele havbunnen kan sees ut il å være i bevegelse – fryktinngytende opplevelse!
Theo’s wreck – dette 70m vraket ble senket med hensikt i 1982 og ligger på ca 30m dyp og er dekket av store mengder med svart korall og er en magnet for en rekke fiskearter og koraller.
Tiger Beach – en av Bahamas mest kjente dive sites og er som navnet sier tilholdssted for store mengder med tigerhai. Bahamas er et av få steder I verden hvor det fortsatt tillates mating av hai og Tiger Beach er et slikt sted.
Littlehale's Lair – er to små huler som ble dannet av tidevannstrømmer gjennom korallene. Det er mulig å svømme gjennom disse for å beskue vakre undervannslandskap.

Dag 7: Fly Freeport til Marsh Harbour
Avreise fra Freeport og en kort flytur tar oss til Abacos. Under oppholdet på Abacos bor vi på Treasure Cay Resort eller Green Turtle Club

Dag 8 - 12: Dykking ut fra Abacos Island
Abacos er en gruppe av øyer og holmer som danner en ca 200 km lang kjede på et areal som dekker rundt +/- 1050 km². Store deler av kyststripen består av små bukter, viker og beskyttede havner. Great Abaco Island og Little Abaco fungerer som «fastland» og den største bosetningen, Marsh Harbour (ca 5 ooo innbyggere) har faktisk et livlig lite sentrum med alle fasiliteter du måtte trenge. Lenger nord finner du Treasure Cay, som frister med km på km med utrolige strender, mange rangert som noen av de flotteste i verden. Elbow Cay og Treasure Cay er gamle britiske bosetninger og er idylliske steder med pastellfargede hus med et lite hint av «old Britain» still levende. Guana Cay er et populært utfartssted for de lokale beboerne på søndager og grillparties på toppen av Abacos høyeste sanddyne, med en fantastisk utsikt utover en fantastisk 11km lang strand!

Dykking på Abacos Island
Abaco øygruppen har en rekke spennende Dive Sites og noen av attraksjonene er selvsagt et levende korallrev, undervannsgrotter og huler, stor mulighet for nærkontakt med de større haiartene som hammerhai & tigerhai, skater, skilpadder og hopetall av fargerike tropiske fisker.

Walkers Cay National Park – er kjent for et av få steder i verden hvor det er tillatt å mate hai. Matstasjonen her ligger på sandbunn og rundt 15m og tiltrekker seg 100-vis av ulike haiarter – for deg som ikke trives med hai er dette et dykk du definitivt ikke bør prøve (men a bør du vel i utgangspunktet ikke velge Bahamas i første omgang).
Fowl Cays National Park & Marine Reserve – dekker et område på nærmere 7km² og her finner du store kolonier av steinkoraller sammen med elghorn koraller. «The Edge» er en dive site som starter på 6m og går ned til 21m dybde og er en mini-vegg er et trekkplaster for store rovfisker, skater og skilpadder. På «Wayne’s World» finner du undervannsfjell (pinnacles) som strekker seg mot overflaten fra havbunnen. «Tower»,en mektig pinnacle er gjennomhullet av tunneller og huler, mens «Cathedral», er en av Bahamas store opplevelser og korrekt navngitt når solstrålene danser gjennom revets mange tunneler og lyser opp havbunnen med noe som ligner stråler fra enorme lommelykter.
Dan’s Cave – på Great Abaco er proppfull av tusenvis av helt vanvittige krystall formasjoner. Se for øvrig følgende artikkel fra National Geographic fra August 2010 – klikk her).
Denne grotten har over 12 195m med undervannstunneller fra dybder på 24 – 45m

Dag 13: Abacos Island
Ledig dag på Abacos og en utflukt til No Name Cay, også kalt Piggyville. Ingen vet hvordan eller når grisene dukket opp på No Name Cay, teoriene er mange. I dag er No Name Cay tilholdssted for et 30-talls ville griser som stortrives på sin lille paradisøy og det er litt surrealistisk å dele badevannet med ville griser, men en meget spesiell opplevelse er det uansett.

Dag 14: 
Avreise fra Abacos Island
Avreise fra Treasure Cay tilbake til Europa via Fort Lauderdale

Dag 15: 
Ankomst Skandinavia²
Turen avsluttes.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer;

 • Fly Skandinavia² - Freeport // Treasure Cay - Skandinavia² med Norwegian & regionale flyselskap
 • Alle flyskatter
 • 2 kolli innsjekket bagasje med Norwegian
 • Ankomst & avreise transfer på Freeport
 • 6 netter Bell Channel Inn, Freeport
  Romtype: Standard
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke på Grand Bahama inkluderer:  totalt 10 dykk med vekter, luft & DM
 • 7 netter Treasure Cay Resort, Abaco Island
  Romtype: Marina View Waterfront Guest Room
  Måltider: Ingen
 • Dykkepakke Abaco inkluderer: totalt 12 dykk, vekter, tanker, DM
 • 1/2-dags utflukt med de svømmende grisene på No Name Cay
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Transfer på Abaco Island (koster ca $8 hver vei)

Annen nyttig reiseinformasjon
:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Norwegian gateways (tilslutning  fra andre byer er mulig mot tillegg) 
Best reiseperiode for destinasjonen: Du kan dykke stort sett hele året men for å få med den den årlige klippehummervandringen på Grand Bahama så skjer dette i slutten av oktober til slutten av oktober. For en full oversikt over nårog hva sm dukker opp i farvannet på denne destinasjonen se under på artskalender oversikten.
Hvordan er været på Bahamas? Mye sol er vel nøkkelordet for Bahamas og det subtropiske klimaet gir perfekte dykkerforhold hele året gjennom. Vi mener allikevel at den beste tiden for å besøke Bahamas er utenfor sommermånedene (som f.eks. mellom juni – oktober som fortsatt er orkansesong). Heldigvis er da også hai sesongen oktober til juni
Hva er Grand Bahama kjent for: tigerhai, hummervandringen, et av  verdens lengste nettverk av undervannstunneller, grotter, veggdykk
Hva er Abaco Island kjent for: svømmende griser, delfiner, skater, grønne skilpadder, hammerhai, knølhval, grindhval, sjøhester og tigerhai
Når og hva kalender - Abacos Island & Grand Bahama
 Vanntemperatur: de kaldeste månedene er des.mars med rundt 23-24ºC mens de varmeste månedene er juli-okt med temperaturer opp mot 30ºC
Sikt: generelt meget god på rundt 25-30m
Dykkeforhold: stort sett rolige på overflaten, primært veggdykk. vrak og hai som er hovedattraksjonen for Bahamas.
Strøm: mild til moderat

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top