Dive Aqaba - The other Red Sea

Antall dager

9

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

34369

Oversikt

Nydelige korallrev med en god blanding av sjøliv kombinert med lette dykkeforhold og mindre turister har gjort Aqaba til en populær destinasjon for de som ønsker å oppleve en annen del av Rødehavet, og selvsagt de fantastiske vrakdykkene er en ekstra bonus!

Dag til dag reiseplan

Dag 1:
Avreise fra Skandinavia² via Istanbul til Aqaba
Dag 2:
Ankomst ved 03-tiden på natten. Transfer til hotell og innsjekk. Ledig dag
Dag 3:
2 dykk i Aqaba
Dag 4:
2 dykk i Aqaba  
Dag 5:
2 dykk i Aqaba  
Dag 6:
2 dykk i Aqaba  
Dag 7:
2 dykk i Aqaba  
Dag 8:
Ledig dag og avreise om natten til Istanbul (avreise fra hotellet ved midnatt)
Dag 9:
Ankomst Istanbul og videre til Skandinavia²

Reiserute

Nydelige korallrev med en god blanding av sjøliv kombinert med lette dykkeforhold og mindre turister har gjort Aqaba til en populær destinasjon for de som ønsker å oppleve en annen del av Rødehavet, og selvsagt de fantastiske vrakdykkene er en ekstra bonus!

Aqaba har tilsammen 23 dive sites, 21 av de ligger innenfor grensene til nasjonalparken (AMP) og hvert eneste sted har sin egenart og unike karakter.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Aqaba
Avreise fra Skandinavia² med Turkish Airlines via Istanbul til Aqaba.

Dag 2: Ankomst Aqaba (F)
Du ankommer Aqaba midt om natten dessverre (du kan evt fly med 2 mellomlandinger via Europa & Amman hvis du ønsker å ankomme senere. Turkish Airlines er den raskeste ruten til Aqaba pr dd. Ankomst er normalt rundt 03-tiden. Du blir møtt av vår representant og innsjekk på ditt hotell under oppholdet. Sov ut eller bestill dykking allerede denne dagen. Vi har lagt inn en hviledag og sen frokost på planen og resten av dagen til å bli kjent med dykkesenteret. Overnatting Mövenpick Resort Tala Bay

Dag 3 - 7: Aqaba (F,L)
5 dager med totalt 10 daykk (flere kan legges til om ønskelig inkludert nattdykk til USD70 eller et 3.dykk på dagtid til USD35). Alle dykk er i kort avstand fra dykkesenter. Overnatting Mövenpick Resort Tala Bay

Litt om Aqabas dive sites:
All dykking er stort sett fra dykkersenterets spesialbygde båt "Laila One" og går fra The Royal Yacht Club. Dagene er med 2 dykk om morgenen og avsluttes med et deilig måltid ombord. I området rundt Aqaba finnes det 5 dykkbare vrak, hvor det mest kjente er kanskje "Cedar Pride", mens for de mer avanserte ligger vrakene "Shorouk" (senket i 2008) og "Taiyong".

I tillegg ligger det ca 30 andre sive sites langs kysten hvor da de fleste ligger innenfor beskyttelsen av Aqaba Marine Park (AMNP). I denne delen av Rødehavet stiger strømmer opp fra dypet og bringer veldig næringsrikt vann opp til grunnere dykkbare forhold, noe som gjør at dyrelivet er overraskende bra.
Dag 8: Aqaba (F)
Siste dag i Aqaba i denne pakken (kan utvides). Sen utsjekk er inkludert i pakken og du vil bli hentet og kjørt til flyplassen rett etter midnatt.

Dag 9: Avreise Aqaba
Avreise er med Turkish Airlines via Istanbul til Skandinavia² ved 03-tiden om natten og ankomst samme formiddag.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Aqaba - Skandinavia² m/Turkish Airlines
 • Alle flyskatter
 • Privat ankomst transfer Aqaba flyplass / Mövenpick Resort Tala Bay
 • 9 netter Mövenpick Resort Tala Bay, Aqaba
  Romtype; Standard
  Måltider: Frokost
  Annet: Tidlig sjekk inn og sen utsjekk gjør at du får rom ved ankomst og kan beholde rommet så lenge du vil på avreisedagen.
 • 6 dykke dager med 2 daglige dykk (12 dykk totalt) inkl. luft, vekter og belte
 • Privat avreise transfer Mövenpick Resort Tala Bay / Aqaba flyplass

Ikke inkludert:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig dykkeutstyr, NITROX

Annen nyttig informasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin7dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stoppover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia²: Avreisen er med Turkish Airlines fra deres destinasjoner i Skandinavia via Istanbul til Aqaba. Tilslutning med SAS innen Skandinavia er mulig – spør ditt reisebyrå om pris!
Beste tiden for denne destinasjonen:
Beste tiden å dykke i Aqaba: Man kan dykke i Aqaba hele året men det er i realiteten 2 sesonger for besøkende; april-juni og sept-nov, men det når aldri de samme antall besøkende som Egypt eller Israel. Mens du u Egypt vil normalt ha flere dykkere enn fisk, er det sjelden at du ser mer enn 2 dykkerbåter på samme sted og i tillegg er det normalt med  maks 10 dykkere per båt. Den beste tiden for dykking er sept-okt når vanntemperaturen ligger på rundt 26° og mens lufttemperaturen har sunket til noe mer behagelige 35° (i motsetning til 50+ i juli-aug!), pluss at det er mer liv i havet i denne perioden.
Sikt:
Normalt rundt 30m+ (og på gode dager opp mot 40m+). Men på dager med mye vind (vanlig i begynnelsen av året er sikten meget dårlig ned mot 10m, men her blir det igjen god sikt og aldri mindre enn 15m
Dybde:
De fleste dive sites er korallrev ut fra kysten så vanligvis fra 3-40m for vanlig dykking. Lokal rekord for teknisk dykking er på 167m.
Strømforhold:
Fra ingenting til moderat
Hva kan du se? Vrakdykking (inkludert en stridsvogn!), skilpadder, Eagle Rays m.m. For en full oversikt over registrerte dive sites - klikk her
Teknisk dykking: er mulig på denne destinasjonen - ta kontakt med oss på dive@dykkebazaar.no
Se vår destinasjons video - klikk her


Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top