Chuuk (Truk) verdens vrak hovedstad

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

9552

Oversikt

Chuuk (tidligere kjent som Truk eller Truk Lagoon) er en av 4 stater som sammen utgjør det selvstendige landet Føderasjonen av Mikronesiske Stater. Fra 1896 til 1944 var denne lille delen av Stillehavet okkupert av Spania, Tyskland og Japan. Den 17 & 18 februar 1944 angrep USA den Japanske flåten som var oppankret i Truk lagunen og i løpet av denne korte perioden ble hele 45 krigsskip senket og mer enn 250 fly ødelagt på bakken og resten er historie.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Doha til Tokyo (Narita) med Qatar Airways
Dag 2: Ankomst Tokyo (Narita) på ettermiddagen og videre forbindelse med Air Niugini til Chuuk
Dag 3: Ankomst Chuuk på natten. 2-dykk planlagt på ettermiddagen
Dag 4-11: Sove, spise og dykke. 3-daglige dykk
Dag 12: 2-dykk planlagt om morgenen
Dag 13: Avreise på ettermiddagen via Tokyo til Skandinavia²
Dag 14: Ankomst Skandinavia²

Qatar Airways

Air Niugini

Reiserute

Diving Chuuk LagoonDe fleste av vrakene i lagunen ligger utenfor øyene Dublon, Eten, Fefan og Uman og representerer det største tap av skip noensinne i historien. Her ble det i løpet av «Operation Hailstorm» 17-18. februar 1944. 

Vrakene ligger forholdsvis dypt men en rekke av vrakene ligger på dykkbare dybder for de uten Tek-kvalifikasjoner. Denne reisen passer for alle men vi krever min «advanced» sertifisering og vi ser helst at man har min 50 dykk loggført. Det er generelt lite strøm i lagunen og sikten er meget bra store deler av året. Mange av vrakene kan utforskes og her finner du bl.a fraktship med tanks, lastebiler, fly, miner, bomber, maskingevær og tusenvis av andre rariteter.Det varme tropiske vannet har omformet disse vrakene til majestetiske korallrev er alle dykkeres drøm.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² 
Avreise fra Skandinavia² via Doha til Tokyo med Qatar Airways.


Dag 2: Ankomst Tokyo og videre til Chuuk
Ankomst Tokyo på ettermiddagen og videre forbindelse med Air Niugini til Chuuk.

Dag 3: Ankomst Chuuk (F)
Vi ankommer Chuuk grytidlig på morgenen og søvnige blir vi møtt og tatt med til Blue Lagoon Resort. Innsjekk og for de som orker eller har lyst er det satt opp 2 ettermiddags-dykk denne dagen.
Overnatting Blue Lagoon Resort

Dag 4-11: Dykking Chuuk (F)
Chuuk med sine enorme lagune er et mekka for vrakdykkere og er uten tvil verdens beste destinasjon for dykkere med fokus på vrakdykk. Her venter over 50 skip mer eller mindre delvis intakte. Chuuks historiske minnesmerker finnes ikke bare under vann men på land finner du også gamle rullebaner, kommando sentraler og andre bygninger fra denne viktige epoken i Chuuks historie. Overnatting Blue Lagoon Resort.

Noen av de mer berømte vrakene som vi skal besøke under oppholdet på Chuuk kan vi bl.a nervne følgende:

Fujikawa Maru

Dypde: 9-34m
Denne båten sitter rett på bunnen og vraket starter fra ca 9m fra bakre mast som er synlig fra overflaten.Skipets lasterom inneholder alt fra skjell, maskingevær og flyvinger til en hel japansk zero flyskrog. 

Yamagiri Maru
Dypde: 15-34m
Kraftig korallvekst dekorerer skipets hekk (inkludert en gigantisk rosa anemone, store tønnesvamper. Skipet ligger på babord side hvor du kan se bl.a et liten kanon. De fleste svømmer rett til lasterom #5 hvor du kan se store mengder ammunisjon. Dykket er preget av mye silt i lasterommet og området ligger på ca 33m)

Sankisan Maru
Dybde: 1-27m
Lasterom #1 inneholder store mengder ammunisjon og ligger strødd utover hele lasterommet i esker og ammunisjonsbelter.  

Rio de Janiero Maru
Dybde: 14-37m
Skipets bro, sammen med resten av skroget er enormt og mørkt. Dette er et vrak det er meget lett å bli borte i og forsiktighet må utøves på dette vraket. Dykkere fra Chuk har opp gjennom årene tatt opp en rekke gjenstander som bl.a servise med japansk design fra skipets bysse område.

Heian Maru
Dybde: 12-32m
Dette skipet ble berømt etter at Jaques Cousteau for første gang viste frem skipets engelske og japanske navn som fortsatt var intakte på skipets baug, Skipet fraktet forsyninger til japanske ubåter og du kan fortsatt se en rekke periskop på skipets øvre korridorer.

Andre skip av interesse er følgende: Kiyozumi Maru (12-32m), Kansho Maru (8-40m), San Francisco Maru (40-58m),

Dag 12: Chuuk (F)
Det er satt opp 2 dykk på morgenen for de som ønsker dette. Hvis ikke er det muligheter for en liten utflukt som viser noe av Chuuks historie med da sterk fokus på dagene i februar 1944. Overnatting Blue Lagoon Resort.

Dag 13: Avreise fra Chuuk
Avreise fra Chuuk på ettermiddagen tilbake til Tokyo hor det er videre forbindelse til Skandinavia²

Dag 14: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Chuuk - Skandinavia² med Qatar Airways & Air Niugini
 • Alle flyskatter
 • 2 kolli innsjekket bagasje
 • Ankomst & avreise transfer på Chuuk
 • 11 netter Truk Blue Lagoon Resort, Chuuk
  Romtype: Standard de luxe
  Måtider: Frokost
 • 28 dykk inkludert luft, vekter og belte
 • Gratis DAN (begrenset dekning) forsikring for reisen er inkludert. 

Pakken inkluderer ikke:
 •   - Chuuk lagoon dykke tillatelse $30
 •   - Tips
 •   - Reise- og avbestillingsforsikring
 
Annen nyttig reiseinformasjon:

Pris: er basert på per person i 1/2 twin/dbl rom i lav sesong og pris variasjoner vil forekomme avhengig av ledig kapasitet og sesonger.
Kombinasjons reiser: Air Niugini har et stort rutenett i Mikronesia og denne reisen kan lett strekkes via f.eks Pohnphei (kjent for manta dykking) og videre ned til Papua New Guinea og enten da hjem via Singapore eller Australia - spør oss om råd
Skandinavia² menes Stockholm, Helsinki, København og Oslo. Det er muligheter for tilslutning med SAS fra andre byer i Skandinavia - spør oss om priser.
Beste tiden for denne destinasjonen: Chuuks tropiske klima er konstant varmt og fuktig rundt 27ºC hele året. Det er noe mindre nedbør i perioden (og kjøligere, ned mot 21ºC mellom desember - april). Den våteste perioden er oktober & november. Tyfon sesonger er normalt i perioden august - desember, men Chuuk blir sjelden direkte truffet.
Vanntemperatur: Veldig stabilt hele året med deilige 28-29ºC (det er heller ingen termoklin å snakke om)
Sikt: kan være dårlig enkelte dager med ned til 12m, men man kan også ha dager med opptil 30m sikt
Hva er destinasjonen kjent for: Vrak, vrak, vrak er selvsagt det store trekkplasteret på Chuuk. Med mer enn 100 skipe senket i lagunen. Du kan også få manta (djevelrokker), hai og annen rovfisk, skilpadder, mandarinfisk, god makro
Ikke så bra for: En komplett dykkedestinasjon men ikke særlig veggdykk,. lite å finne på for "ikke dykkere" og Chuuk er ikke noe trivelig sted utenfor hotellene.
Strøm: Lite eller ingen strøm inne i lagunene. 
Revdykking: En undervurdert del av dykkingen på Chuuk er korallrevene siden så ye fokus er gitt til vrakdykkingen. Sannheten er av Chuuk har milevis av for det meste uopdagede korallrev med en enorm variasjon av både makro og større fisker, skilpadder. Siden dette ligger lenger unna enn vakdykkingen er det vanlig med 1 enkelt dykk på revet enten om morgenen eller på ettermiddagen.
Hai dykking: Du kan vanligvis se hai på mange av vrakdykkene men Chuuks beste sted for å oppleve hai er i området rundt Shark Island.

Se videoer fra denne destinasjonen:
© Tony Reed

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top