dykkebazar
  • IATA
  • RGF
  • LATA
  • VIRKE
  • PATA
  • AP

Sea Explorers Filippinene 

På Filippinene kan vi nå tilby det beste av dykking og øyhopping gjennom Sea Explorers. Du kan selv bestemme om du vil bo på land på en av selskapets nydelige resorter, eller du kan bli fraktet med båt mellom resortene og bo noen dager på forskjellige steder (og dykke forskjellige steder). Om du synes det høres kjedelig ut kan du også delta på en av Sea Explorers Dive Safaris, der vi seiler rundt i en tradisjonell banka, dykker på de aller beste stedene rundt Cebu og Negros og bor enten ombord eller på hotell på land. Sea Explorer har resorter på Alona, Cabilao, Dauin & Malapascua 

Beste tiden for dykking Filippinene: Du kan dykke hele året på Filippinene men sikten reduseres normalt sett under regntiden (juli-september). I denne perioden er det vanlig med korte intense regnperioder. Beste tiden for å se hammerhai rundt Cabilao Island er mellom des-jun)
Vanntemperatur:
Hele året 27ºC gjennomsnitt (mellom 25ºC-30ºC)
Strømforhold: nesten ingen på de fleste av dykkestedene.
Sikt: normalt rundt 10-20m, men kan gå opp til 30m på en del av stedene off-shore


En av Filippinenes beste strender på sørspissen av Panglao Island. Her finner du 1,5km hvit sandstrand, trivlige strandbarer og restauranter i et meget avslappet miljø.
Kjent for: Tec dykking, nattdykk, manta, barracuda, tunfisk samt delfiner
 

Dette er stedet for deg som liker en "chillout" atmosfære litt utenfor allfarvei. Her finnes ingen motoriserte kjøretøy (bortsett fra våre dykkebåter)
Bra for:
 veggdykk, muck diving, pygme sjøhester, nattdykk
 
Legendarisk dykkested på spissen av Cebu Island. Ble ganske ødelagt under tyfonen i 2013 og er ennå ikke komplett tilbake, men du verden for et dykkested! meget avslappet miljø.
Kjent for: Revehai (på opptil 5,5-6m), fantastisk makro, bløtkoraller, vrak, manta 
 
Vill natur, vulkansk sand gjør at Dauin også har mye å tilby på land. Imponerende koraller (Apo Island) og klassisk "muck diving" er kjennemerket for Dauin.
Bra for: makrodykking, korallvegger, vrak, veggdykk
Anilao er et paradis for makro dykkere med korallrev i utrolig bra forfatning og er kanskje det beste stedet for undervannsfotografer som ønsker stort utvalg av arter. Anilao er også et kjent tech dykkested.
Kjent for: fantastisk makro, tech dykking, korallrev
 
Moalboal er nok et fantastisk dykkested (og strand) og kjent for sine store stimer med sardiner og mengder av skilpadder. Moalboal er også kjent for sine endeløse vegger. Pescador Island er kanskje det mest kjente dykkestedet for Moalboal.
Kjent for: fiskestimer, skilpadder, veggdykk, vrak, rovfisk