Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Niue er et korallrev som er steget opp av havbunnen og er en frittstående øynasjon i sentrum av det triangelet som utgjør Tonga, Samoa og Cookøyene. Niue ligger 2400 km nordøst for New Zealand på den østlige siden av datolinjen (altså ligger de 12 dag etter New Zealand). Niues isolasjon og korall opprinnelse har formet en formidabel klippe og kyststripe, et land hor det ikke finnes elver eller innsjøer, noe som gjør at vannet utenfor Niue er det reneste i verden og for dykkere er dette et trekkplaster av store dimensjoner.

Over store deler av Niue finner du grotter, beskyttede viker og bukter i revsystemet og noen bortgjemte sanstrender, og noen er fortsatt ikke funnet. Deler av Niue er dekket av regnskog, Huvalu Rainforest Reserve hvor du finner arter av trær som kun finnes på Niue.

Men selv om Niue er i prinsippet et sted for dykkere finnes det andre attraksjoner som gjør det fristende å besøke denne verdens minste nasjon. For deg som liker å bade er det gode forhold for å snorkle, sykkelturer, møte lokal befolkningen og ta del i deres hverdag, kirken på søndager er et høydepunkt, eller hva med å besøke fellesbaren på sydspissen av Niue, som er åpen hver søndag og hvor du til og med kan treffe politisjefen eller statsministeren iver en øl og en burger!

Aktiviteter på Niue
Selv om Niue er et trekkplaster for dykkere og det som finnes under vannoverflaten finnes det faktisk en del spennende muligheter på land også for den som vil utforske en litt annerledes Stillehavsøy. Gjestfrihet står sterk i Polynesia og bli ikke forundret om du blir bedt med hjem til noen eller invitert på en lokal fest. Fartsgrensen er 40 km i timen så det går ikke fort på Niue og alle hilser på hverandre. Fpr dykking kan du lese mer om dette på følgende link - klikk her

Fotturer - Over hele Niue er det en mengde velmerkede stier og ulike turer man kan spasere. Felles for de alle er at de ved stiens lutt alltid venter en overraskelse enten det være en vakker bortgjemt strand, skarpe korallvegger, spektakulære grotter eller rett og slett en inspirerende fottur i regnskogen. Her er det noe for alle.
Fiske - Niue er legendarisk og av mange fagfolk beskrevet som et mekka for fiske interesserte. Niue er omkranset på alle kanter av meget dype havområder så her behøver du ikke reise langt får du har muligheten til å måle krefter med havets giganter som tunfisk, seilfisk og mange andre store og krevende fisker.
Snorkling - selv for de som ikke har et dykke sertifikat behøver ikke det å legge en demper på opplevelser under vann. Det finnes en rekke naturlige basseng som er format av korall formasjoner og dette er perfekte steder for å ta på en dykkemaske og svømmeføtter og se hva som rører seg under i det krystallklare vannet.


Gjennomsnittstemperatur og nedbør Alofi (Niue)
Måle enheter= ºC og mm/måned: Varmeste måned: februar (27ºC) / Kaldeste måned: juli (23ºC) / Våteste måned: januar (183.6 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Beste tid til å besøke landet? Niues beliggenhet gjør at dette er en destinasjon som kan besøkes hele året og det finnes ingen store variasjoner på klima og vær. Perioden januar - mars er regnet som den våteste perioden, mens juli - september er den beste tiden for å kunne se knølhva
Myntenhet: NZD = 100 cents. Niue bruker NZD, men det var i 2013 fortsatt ingen ATM/minibanker på Niue slik at du er nødt til  ha med deg kontanter. Noen hoteller aksepterer kredittkort og du kan i nødstifelle få ut kontanter fra Kiwi Bank sin filial i Alofi.
Tips: Som de fleste av landene i Stillehavet er det ikke vanlig å gi tips for tjenester.
Lokale skikker: Niue er en forholdsvis "streng" kultur og det er ikke akseptabelt å bruke badetøy i landsbyer eller der det er muligheter for å treffe på lokale. Søndag er en respektert helligdag og er en meget rolig dag med kirkebesøk og besøk hos familie (det er heller ikke tillatt med vannaktiviteter på søndager), men det er ok å spille golf eller å bade. Kvinner/jenter bør ikke gå med korte shorts utenfor strandområder på Niue. 

Festivaler: 
Under hellidagen "takai" på Niue markerer starten på det nye året og begynner med en uke med bønn og reise rundt Niue. Denne festivalen begynner ofte kort tid etter den tradisjonelle faikai julemiddagen som består av fiskebiter marinert i kokosmelk, gjerne med noen sideretter av kokosbrød og taro. Mange av Niues beste kokker og kunstnere fra alle de 14 landsbyene som utgjør Niue viser da frem sine kreasjoner på ulige landsby festivaler. Den tradisjonelle "bli-voksen-ritualet" finenr også sted i denne perioden hvor gutter og jenter blir introdusert inn i de voksnes rekker med å få hull i ørene og hårklipp, dette er vanligvis en festival hvor man må være invitert.

  1. Prayer and Takai Week - er Niues største festival gjennom året og er en blanding av religiøse bønner og livlige kjøreturer rundt til Niues 14 landsbyer. Selve ordet "takai" betyr egentlig "å reise rundt" og er en periode med mye konkurranser landsbyene imellom, dans og daglige kirkebesøk. 
  2. Waitangi Day - Den 6. februar hvert år, vil innbyggerne på Niue feire en av New Zealands nasjonaldager som er avtalen som ble signert i Waitangi, New Zealand i 1840, en avtale som gav maori folket sin rett til beskyttelse og selvstendighet under den britiske kolonimakten.
  3. White Sunday - Hver andre søndag i mai feirer folket på Niue denne fridagen, da sammen med morsdagen. På "WHite Sunday" vil du kunne se barn synge eller delta i skuespill eller holde sermonier i en av de mange kirkene på Niue, og selvsagt er alle kledd i sine beste og nye hvite klær. Dette er gjerne eterfulgt av et herremåltid av kylling, taro og lokale desserter. Denne firdagen er også observert på Samoa & Tonga.

Se vår destinasjons video fra Niue

Se våra resor till detta resmålet