Dykking Vanuatu

Det store trekkplasteret for dykkere til Vanuatu er selvsagt vraket av SS President Coolidge. Dette er et av verdens største dykkbare skipsvrak. Med sine 33 000 tonn er dette tidligere cruiseskipet ligger fra 21-70m og er av de mest imponerende vrakdykk i verden. I tillegg til imponerende SS President Coolidge er Mililion Dollar Point et annet av Santo Islands imponerende dykkesteder. Million Dollar Point er et virvar av utstyr etterlatt av amerikanske strker etter 2. verdenskrig hvor alt krigsmateriell som ikke ble fraktet tilbake til USA ble skjøvet ut i havet.

Men selv om at Santo Island er det store trekkplasteret finnes det spektakulær dykking ut fra hovedøyen Efate med bl.a Star Of Russia, en 3-master seilskute bygget i 1890 og fortsatt med intakt skrog! En ny destinasjon som er meget interesant er Tanna med den fortsatt eget aktive vulkanen Yasur. Her finner du et rev som en sveitserost med 100-vis av lavatunneller som fortsatt ikke er kartlagt og en sikt som er herfra til evigheten.

Dykking på Vanuatu

Beste tid for denne destinasjonen: Ingen spesiell sesong for Vanuatu og du kan dykke her hele året.
Vanntemperatur; 23°C - 26ºC apr.okt og +/- 28ºC i perioden nov-mar
Destinasjonen er kjent for: SS President Coolidge og andre vrak, korallvegger, klipper, grotter, enorme huler, intrikate tuneller, myke koraller, svamper og hai, barracuda. 
Vanntemperatur: Normalt 24-29²C
Sikt: er kjent for å ha ekstremt god sikt i vannet og vi har opplevd utrolige +50m på enkelte dykk på f.eks President Coolidge, men det normale er +20m.
Tech dykking: vi kan også lage en kombinasjon med tech dykking for President Coolidge

Go To Top