Dykking Sudan

Sudans unike atmosfære og fantastiske muligheter under vann er grunnlag for drømmer og eventyr, et ekte og sjelden dykkemulighet. Her kommer  gamle legender til liv. dette er hjemmet til Cousteaus undervanns imperium, med det legendariske vraket av Umbria, senket under 2. verdenskrig hviler fortsatt i sin våre grav omringet av store stimer av hammerhai

Sudan har for mange ikke blitt registrert på listen over potensielle gode dykke destinasjoner. Dette skyldes selvsagt hovedsakelig den politiske ustabilitet og negative presse som som har blitt skrevet om i nyhetsbildet de siste årene. Men dykkingen i Sudan er av en klasse du sjelden vil oppleve  i Rødehavet,m med uberørte korallrev, fantastisk vrakdykking og en veldig sund hai befolkningen - og ikke minst, ikke overfylt som sin mer berømte nabo i nord, Egypt.

Sudan tiltrekker seg normalt dykkere som har vært i Rødehavet før, og dykkere som er mer erfarne. Sudan er også ansett som et steg opp i kvalitet fra Egypt. Noen av dykkene her kan være utfordrende med vraket penetrering, men dette er en av grunnen til at vi anser Sudan for å være den ultimate dykkeopplevelsen i Rødehavet.

Beste tid for destinasjonen: Sudan kan dykkes hele året men forholdene varierer fra sesong til sesong
. Hammerhai sesongen er normalt Jan-april, og manta sesongen august-oktober De fleste andre haier kan sees hele året. Den tørre sesongen (nov-juni) gir normalt bedre sikt enn resten av året.
Vanntemperatur: 24-27ºC (des-mar) & 31-33ºC (jun-sep)
Destinasjonen er kjent for?
Store dyr, bløt koraller, korallrev i god befatning, god dikt, fantastisk vrakdykking og undervannsfotografering
Ikke fullt så god for: Nybegynnere og ikke dykke aktiviteter. makro
Sikt: 5-40m+
Strømforhold: Vanligvis lite, men kan være tilstede enkelte ganger
Go To Top