Dykking Sint Eustatius

Sint Eustatius (nærmere kjent som "Statia" lokalt er en ganske unik destinasjon når det gjelder dykking i Karibia. Som sin mer berømte" nabo Saba har begge disse utpostene i den gamle hollandske kolonimakten kommet i skyggen av de mer kjente dykke destinasjonene i Karibia som f.eks Bonair og til dels Cayman Islands - men Sint Eustatius har utrolig mye å by på fra Karibias lengste dykkbare skipsvrak, vulkanske daler og grotter og et mekka for både makro og vidvinkel dykkere!

Som om ikke dette var grunn nok til å komme er dykkingen etter vår mening langt bedre enn på disse mer populær og kjente øyene. Havet rundt Statia ble erklært som nasjonalpark i 2000 og dette har gjort sitt til at livet under overflaten idag myldrer av fisk, krepsdyr, skilpadder og en og annen hai. Som Saba er Statia en vulkansk øy og under vann finner du dype sprekker og grotter noe som gjør dykkingen spektakulær for vidvinkel fotografering.

Dykking St Eustatius
Beste tid for denne destinasjonen: man kan dykke Statia hele året men husk orkan sesongen i Karibia mellom jun-oktober og det er også en tropisk regntid normalt sett mellom okt-jan (vi har selv dykket her i månedskiftet nov-des og hatt fantastiske solfylte dager!)
Destinasjonen er kjent for: en rekke ulike fiskearter (beskrevet i tekst), vegger, daler & grotter, skipsvrak, noe hai og rokker, gode makro forhold.
Vanntemperatur: varmeste måned juli 30ºC og januar 26ºC
Sikt: avhengig av strøm og værforhold men siden Statia er vulkansk er det lite partikler i vannet så normalt 20-40m.
Strømforhold: kan variere men ikke normalt sterk strøm på noen av dykkene. 
Go To Top