Dykking Sao Tome Principe

Sao Tome er kanskje ikke den destinasjonen man tenker på først når det kommer til dykking! Vi har akkurat besøkt øynasjonen (sep 2016) og det Sao Tome è Principe mangler for å rangere som en av verdens ypperste destinasjoner er kanskje at den er meget sesong avhengig i forhold til hjva du kan oppleve under vann. Her kan du dykke med alt fra knølhval, manta rokker og hvalhai, barracuda og enorme stimer av tropisk fisk. Forvent heller ikke fargerike koraller, Sao Tome er opprinnelig vulkansk.

Men det du får er normalt sett vanvittig sikt, en utrolig mektig natur både over og under vann! Grønne tropiske regnskogsøyer falelr ut i havet og fortsetter ned i dypet. Dykk i vulkanske dalfører, caverns, vekkdykk, enorme granittstender lager en spennende natur under vann. Kommer du dessuten i hvalsesongen vil du kunne leke med en av havets vikjerlige giganter. Sao Tome har i tillegg et meget hyggelig prisnivå, meget bra overnatting og ikke minst omtrent uberørt av turister. Det er ikke mange steder i verden hvor du har god dykking og i tillegg strender som er blant verdens vakreste.

Søsterøyen Principè som vi også dykket er pr dd (sept 2016) ikke noen destinasjon for dykkere selv om det finnes et operativt dykkesenter. Det er desverre ikke klartkagt mer enn 3 ulike dive sites og selv om disse er forholdsvis interessante er det ikke verdt prisen for reisen til Principè. Vi kan derimot organisere overnattingsturer ut fra Sao Tome hvior det er muligheter for å dykke på bl.a på en del avsides øygrupper.

Dykking på Sao Tome è Principe
Beste tid for destinasjonen: Sao Tome en meget sesong avhengig destinasjon avhengig av hva du ønsker å oppleve. Den største attraksjonen er selvsagt knølhval som normalt sett er i august og begynnelsen av sept. Ellers er det en god periode i midten av jan-midften av feb med gode værforhold. Ellers kan man stort sett dykke hele året.
Vanntemperatur: Minimums temperatur ligger på +/- 27º og opp mot 34ºC i sommermånedene.
Destinasjonen er kjent for? Natur under vann med vulkanske dalefører, undervanssfjell (pinnacles), store fiskestimer, veggdykk, hval, hvalhai
Ikke fullt så god for: makro, koraller, vrak
Sikt: Meget god hele året med +/- 25-30m
Strømforhold: liten eller ingen strøm
Passer også for: ikke dykkere med meget gode strender og mange land baserte aktiviteter.
Go To Top