Dykking Saipan & Tinian

Saipan er kanskje ikke det stedet som er mest kjent i Skandinavia for dykking, men denne destinasjonen er sterkt undervurdert og for de av oss som har vært så heldige av å teste ut vannet her er nok alle enige i at dette er en av verdens topp dykkedestinasjoner og hadde fortjent en større plass på dykkekartet. 
Det som kanskje er Saipans største trekkplaster er den vanvittige sikten du opplever er nesten hypnotisk. Vann med +40m sikt er ikke vanlig kost, men det er faktisk dette som mest sannsynlig møter deg. Sammen med grotter, stimer med ørneskater, koraller og skilpadder som gjerne vil bli matet under vann, den store artsvariasjonen av fisk, makro, vrak fra 2. verdenskrig, delfiner og revhaier, tunneler og vekkdykk – hva mer kan du be om. På land er dessverre Saipan kanskje litt slitent, men gode hoteller og innbydende strender gjør allikevel dette til en destinasjon som også passer for ikke dykkere som gjerne vil være med på en dykkereise. Kombiner gjerne en reise til Saipan og Tinian med Rota, Guam, Chuuk eller Palau på en enkel måte.

Informasjon om dykking på Saipan & Tinian
Beste tiden for å dykke denne destinasjonen: Du kan dykke på Saipan & Tinian egentlig hele året, men værmessig er det best å holde seg til perioden mellom des-juni som er den tørre årstiden (men unngå gjerne sen april og tidlig mai grunnet ferier i regionen). Beste tiden for å se delfiner er mellom april-jul mens ørneskater best observeres i jan-okt. Andre arter kan du se stort sett hele tiden.
Destinasjonen er kjent for: utrolig sikt, delfiner, store stimer av ørneskater, hvit og svartfinnehai, skilpadder, grotter, tuneller, makro, veggdykk, korallhager, artsvariasjon, vrak fra 2. verdenskrig og flotte strender
Ikke så bra for: egentlig ingenting, en komplett destinasjon
Vanntemperatur: 27-30°C hele året
Sikt: utrolig bra med normalt 40m+
Strømforhold: kan til tider være sterk strøm på noen av dykkene, som spesielt Banzai Cliff eller dykkesteder på nordsiden av Saipan som er litt mer værutsatt.

Se vår dykkevideo fra denne destinasjonen:
Copyright- HANI Kim
Go To Top