Dykking Mexico

Mexico er utrolig variert og spennende. Her har du alt fra møte med hvalhai utenfor Isla Mujeres på Yucatán til nærkontakt med havets største rovfisk, hvithaien utenfor Guadeloupe til mystiske cenoter og episke undervannsfjell øyekontakt med delfiner og djevelrokker på legendariske Revillagigedo arkipelet (Socorro Islands). Og som om ikke dette var nok kan du avslutte undervanssopplevelsen med tusenvis av flyvende mobulaer og lekne sjøløver i Cortez havet. 
Mexicos to kystlandskap er modne for å bli utforsket. Og for en variasjon! Her kan du sjekke ut tag og tare skogene langs den nordlige Stillehavskysten utenfor Baja California, de skjulte revene i Cortez havet og på Mexicos karibiske kyst utenfor Yucatan – Mexico har nor for alle under overflaten. 
Dykking i Mexico er ikke alltid like enkelt og destinasjoner som Socorro og Guadeloupe bør kun gjøres av erfarne dykkere grunnet åpent hav og tøffe forhold. Dykking på Yucatan derimot passer også fint for nybegynnere (men ikke cenoter)

Noen av Mexicos mest kjente dykkedestinasjoner;
Socorro (Revillagigedo arkipelet) – er kjent for å ha verdens mest kontaktsøkende djevelroller (manta). Denne øygruppen ligger 240 nautiske mil utenfor kysten av det sørlige Baja California og er kun tilgjengelige med liveaboard. Dette er uten tvil (sammen med Cortez havet) den beste dykkingen i Mexico og er kun for den kresne og erfarne dykkere. Forvent deg episke møter med de enorme havgående manta rokkene på opptil 6-7 meter vingespenn. Men dette er bare noen av det som du kan forvente å oppleve på en reise til denne øygruppen. San Benedicto Island er normalt det beste stedet å få kontakt med delfiner og manta og dette er omtrent garantert når du dykker «The Boiler». Roca Partida, en øde klippe ytterligere 85 nautiske mil fra San Benedicto og er en vanvittig opplevelse og dramatisk. Roca Partida stiger opp fra 1800 meter og måler over vann ca .60 x 20 meter og er en rett klippe ned mot 80m dyp. 
Dette er selvsagt et gigantisk trekkplaster for fisk og hai og på hyller under vann finner du stabler med white tip haier, enorme stimer med fisk, en og annen hvalhai kan komme forbi på sein ferd og det er også vanlig å se 9 ulike haiarter på et og samme dykk rundt Roca Partida. All dykking her foregår i det blå med kun referanse til klippen Roca Partida.

Sea of Cortez – også kjent som California gulfen er et område som strekker seg nærmere 1 100 km av beskyttet havområde mellom fastlands Mexico og Stillehavet, noe som gjør at det svært sjelden er store dønninger som ofte kjennetegner dykking på den åpne Stillehavskysten som Socorro Islands. I denne regionen finner du 1000-vis av øyer, holmer, undervannsfjell med nok variasjon til å utgjøre en destinasjon på egne ben.
Når du dykker Sea of Cortez kan du regne med noen uforglemmelige opplevelser med alt fra lekne sjøløver (hele året) til mer sesongbetonte besøkende som en rekke hvalarter, spekkhoggere, rovfisk og ulike haiarter, mantarokker, delfiner og faktisk god makro dykking i tillegg. Du kan velge mellom enten landbasert dykking (da gjerne med baser ut fra La Paz og Loreto eller med liveaboard som et annet alternativ.

Guadeloupe Island – regnet som den hellige gral for hvithai opplevelser. Glem Sør-Afrika, skal du ha nærkontakt med havets ypperste rovfisk er det kun Guadalupe som teller. Hele 261 individer har blitt registret rundt denne utposten utenfor Mexicos Stillehavskyst og det kan til tider nesten virke som om de poserer og viser seg frem. Sikten er upåklagelig med normalt opp mot +30m, noe som gjør opplevelsen enda mer spesiell. All dykking er fra bur på liveaboard og vår hovedpartner er Nautilus båtene som har bur plassert i enten hav overflaten eller på ca 12 meters dyp. Sesongen for hvithai opplevelser er mellom juli – slutten av oktober.

Riviera Maya (Cenoter, Isla Mujeres & Cozumel) – I tillegg til tradisjonelt korallrev dykking på Mexicos karibiske kyst er også Mexico en magnet for både påbegynnende grottedykkere og de super erfarne som finner de mange cenotene på Yucatan halvøya uimotståelige. All dykking på denne delen av Mexico er landbasert og da gjerne med baser enten i Tulum, Playa del Carmen, Isla Mujeres eller Cozumel. Cozumel dykkingen er stort sett gjort ved Coral Reef National Park, en 22km lang undervannspark med fantastisk rikt dyreliv og er en del av verdens nest lengste barriererev. Når det gjelder dykking i cenoter vil det for de fleste holde med 3-4 dykk (om du da ikke er grottedykker). Fantastiske lydopplevelser er det store trekkplasteret her samt og for den beste opplevelsen her anbefaler vi perioden mai til september.

Dykking Sea of Cortez
Beste tid for destinasjonen: Normalt sett er den beste tiden å dykke denne regionen mellom juli - ut november. Dette gir best sikt og god vanntemperatur. November er kanskje den beste måneden siden det er indre besøkende enn i den øvrige perioden men fortsatt bra forhold.
Vanntemperatur: varierer veldig mellom sesongene med varmest vann i perioden juli - oktober hvor det er behagelige +/- 29ºC. I perioden etter jul faller temperaturen ned mot 21ºC
Destinasjonen er kjent for? hammerihai, hvalhai, sjøløver, manta, rovfisk, store fiskestimer, noe makro, undervannsfjell og ulike hvalarter inkludert spekkhoggere., flyvende mobula rokker
Ikke fullt så god for:
vrak, koraller
Sikt: i perioden juli - november er sikten meget bra med opptil +25m. Utenfor denne perioden kan alge oppvekst begrense sikten ned mot 5-10 meter som f.eks i mai måned og med et grønnfarget hav er ikke dette den optimale perioden.
Strømforhold: lite eller ingen

Dykking Socorro Islands
Beste tid for destinasjonen: Vi vil anbefale denne destinasjonen i perioden november til ut februar.
Vanntemperatur: avhengig av sesong (varmest rundet desember / november med rundt 28ºC til ned mot 21ºC i februar og opp mot 25ºC i mai)
Destinasjonen er kjent for? nærkontakt med manta, en rekke haiarter, skilpadder, delfiner, knølhval, baitball, enorme fiskestimer, imponerende undervannsfjell, hammerhai, "Deep Blue" dykking
Ikke fullt så god for: 
vrak, makro, strender
Sikt: Kan variere, men normalt skal du ha +30 m sikt på de fleste dykk selv om vi har opplevd sterkt redusert sikt på enkelte dykk (spesielt i mai og juni måned)
Strømforhold: Kan være kraftig og sterk, spesielt rundt Roca Partida og Socorro Island på enkelte dykk.

Dykking Riviera Maya
Beste tid for destinasjonen: egentlig kan du dykke denne regionen hele året men er nok aller best i perioden august - september mens desember til mars er regnet som høysesong (men mest grunnet værforhold og ferier i USA og Europa). 
Vanntemperatur: normalt mellom 25-29ºC i havet og ned mot 23-25ºC i grotter (avhengig av hvor dypt man trenger inn i de ulike grottene)
Destinasjonen er kjent for? cenoter, korallrev, strømdykk, grotter, oksehai, skilpadder, rokker og hvalhai
Ikke fullt så god for: 
 vrak, makro
Sikt: i havet kan du regne med god sikt på +/- 25m utenfor isla Mujeres og Cozumel, noe mindre på dykk med oksehai (sandbunn). I cenotene er det egentlig ingen begrensning tilsynelatende.
Strømforhold: medium til ingen

Dykking Sea of Cortez
Beste tid for destinasjonen: juli til oktober er regnet som den beste tiden for Sea of Cortez, men også november er en god måned (og med langt mindre besøkende). 
  • Den kalde perioden er regnet fra 15 des - 15. mai med vanntemperatur ned mot 20ºC. I denne perioden er det også muligheter for å treffe på en rekke hvalarter i området som bl.a Kortfinnegrindhval, knølhval, finnhval, gråhval og spekkhoggere samt spermhval. Sikten i denne perioden kan til tider ikke være all verden og på slutten av perioden re det ofte mye alger i vannet. Dette er også perioden hvor det er mulig å oppleve den merkelige flyvedansen til tusenvis av mobularokker.
  • Den varme perioden er mellom 15. juli til 15. november med vanntemperaturer opp mot 30º
Vanntemperatur: varierer ganske mye fra +/- 30ºC på sommeren august/september til ned mot 21ºC på vintermånedene rundt mai/juni
Destinasjonen er kjent for? hvalhai, hammerhai, delfiner, hval, manta, store fiskestimer, mobula, sjøløver, alt avhengig av hvilken sesong du besøker området
Ikke fullt så god for:
veggdykking, strømdykk, vrak
Sikt: på sitt beste opp mot +25m (perioden juli-oktober), noe mindre i november og ned mot 5-10m i perioden fra desember-juni (mye plnakton til tider fra mai / juni måned
Strømforhold: Kan være noe rundt Espirito Santo Island
Antall registrerte dykkesteder: >40
Se vår dykkevideo fra Mexico Socorro Islands
Copyrigth: Nautilus Liveaboards
Go To Top