Dykking Bahamas

Bahamas er en øygruppe på 700 øyer som ligger akkurat der det vestlige Atlanterhavet møter det Karibiske hav. Vannet er utrolig klart og tilbyr dykkere en rekke opplevelser, blomstrende rev, vertikale vegger, vrak, tuneller, haller og blue holes. Hver øy har sin signatur når det kommer til opplevelser. Havområdet utenfor New Providence hvor Nassau er hovedbyen tilbyr drop-offs nærme land, blue holes og huler, historiske vrak og spennende haidykking. Grand Bahamas gir deg sjansen til å se delfiner og besøke flere grunne vrak. PÅ Long Island kan du dykke i verdens dypeste blue hole, finne gode skjær, besøke vrak og se over vegger som faller inn i det dype blå havet.

Direkte eksponert mot Atlanterhavet, ligger de uberørte revene ved Abacos som er litt annerledes fra mye av Bahamas. Med mage relativt grunne dykkesteder – 18 meter eller mindre. Andros har vrak, blue holes og spektakulær vegg dykking ved dype «Tongue of the Ocean». Det varme vannet i Bimini er fylt med et utrolig mangfold dyreliv. Exuma øyene har en spennende kombinasjon av vakre vegger og mange vrak. Alle øyene har en avslappet atmosfære og myke, hvite og rosa strender å slappe av på etter dykkingen.

Dykking Bahamas
Beste tid for destinasjonen: Bahamas har et stabilt klima hele året men jun-okt er regnet som regntiden og den tiden hvor det kan forekomme orkaner. Normalt vil du ha korte skurer i denne perioden og sjelden lange regnfylte dager. Temperaturen i denne perioden ligger rundt 24-33ºC. Dette er lavsesong for Bahamas og du vil ha de fleste av dykkestedene for deg selv.
Nov-mai er den tørre årstiden med temperaturer mellom 18-25ºC. Dette er i tillegg til solfylte dager perioden for å dykke med hai. Tigerhai er ofte sett på Tiger Beach og hammerhai er vanlig å se ved Bimini i perioden des-mar, mens havgående white-tip hai er vanlig rundt Bahamas i perioden apr-jun. Dette er da også høysesong for Bahamas med horder av turister og langt flere dykkere
Destinasjonen er kjent for? Hammerhai, delfin, suppeskilpadde, tigerhai, karett, spermhval, grindhval, knølhval, glattkarett, vrakdykking, rev, blue holes og grotter.
Ikke fullt så god for: Makro dykking er ikke det helt store på Bahamas.
Vanntemperatur: jun-okt (opp mot 33ºC), nov-mai (18-25ºC)
Sikt: meget bra med normalt fra 25m til +40m
Strømforhold: Svært sjelden strøm på noen av dykkene på Bahamas
 
Go To Top