Dykking Tahiti

Beliggende i hjertet av Stillehavet er Fransk Polynesia (Tahiti) omtrent så langt vekk fra Skandinavia du kan komme. Vi snakker om enorme havområder som dekker nærmere 1,5 million km², men kun 2400km² land, 118 øyer og atoller, 5 arkipelager gjør dette til en dykkedestinasjon uten sidestykke. Uansett hvor du reiser på Tahiti, fra de lavtliggende atollene i Tuamoto gruppen til de grønne klippeøyene i Sosietetsgruppen, vil du aldri være langt unna spektakulære dykkeopplevelser.
Fransk Polynesia og dykking er den optimale dykkedrømmen! Dette er Edens Hage for alle og verden blir aldri den samme etter denne reisen. Det koster ekstremt mye, men så er ikke Tahiti en hvilken som helst destinasjon og det er vanskelig å reise noe lengre unna Europa og Skandinavia for å dykke. Hva skal du så velge når du først har bestemt deg og vi er ihvertfall ikke i tvil, det må bli alle atollene i Tuamotu arkipelaget. De mange trange kanalene som leder inn i øyenes laguner er oversvømmet av liv og de fleste av dykkene er derfor "drift-dives" så den erfaring kreves.
Beste dykkesteder (øyer) etter vår mening er bl.a Fakarava North, Fakarava South, Rangiroa, Tahiti (for vrak) og Tikehau
Dykking Tahiti

Beste tid for denne destinasjonen: Den beste og tørreste årstiden er mai-okt, og den litt mer fuktige årstiden nov-apr men du kan dykke i Fransk Polynesia hele året.
Destinasjonen er kjent for: store stimer med grey og white tip haier, enorme hammerhaier, tiger hai og en og annen hvalhai (august/september til oktober/november - stort sett rundt Tahiti & Moorea). Dette i tillegg til store stimer med barrakuda, djevelrokker, eagle rays, morene åler og til og med knølhval, en del vrak finnes også
Ikke så bra for: Egentlig den perfekte destinasjonen, men ikke noe særlig for makro dykking
Vanntemperatur: Behagelig rundt 26-29°C hele året
Sikt: Ekstremt bra med sjelden under 30m
Strøm: Siden de fleste av dykkene er gjort i kanalene inn og ut av laguner kan det til tider være sterkt tidevannsstrøm.

Se vår destinasjons video fra Tahiti:
© Tahiti Tourism
    Go To Top