Dykking St Kitts & Nevis

Grønne åser som presser ut mot havgapet og med hvite sandstrender, dette er St Kitts & Nevis i et nøtteskall og er en perfekt kombinasjon mellom faktisk bra dykking, historie og muligheter for avslappende dager.
St Kitts & Nevis er fortsatt et ukjent område for de fleste dykkere og er mer eller mindre uberørt og uutforsket. St Kitts & Nevis ligger i grenselandet mellom det Karibiske hav og Atlanterhavet og kan tilby alt fra vrak, grotter og korallrev rett utenfor kysten. St Kitts har noe om de øvrige øyene i nabolaget, nemlig meget spennende vrakdykk. Dert mest kjente er MV River Taw, et uforglemmelig dykk og tilholdssted for en del til tider gigantiske skapninger (se beskrivelse under). Andre kjente vrak er MV Corinthian, et dykk med det beste av 2 verdener, nemlig et bra vrak kombinert med vakre koraller.
Mellom St Kitts og Nevis finner du Monkey Shoals, en fantastisk korall atoll med nærmere 1,6km² med opplevelser under vann.

Revdykking: St Kitts & Nevis har en beskyttet sone som strekker seg 3,2km ut fra land hvorav ulike soner er inndelt til ulike aktiviteter. Dette gjør at havet rundt øygruppen er full av liv og revene er hjem til utallige arter inkludert skater og skilpadder, hai og rokker. Noen av de mest kjente dykkestedene for revdykking er bl.a. Hot Vent (27m), kokende varmt vann som stiger opp fra havbunnen.
Vrakdykking: mer enn 400 sunkne skip er registrert i farvannet rundt St Kitts & Nevis hvorav kun en håndfull har blitt identifisert. Et av de mest populære vrakene er MV River Taw, en 43m (144ft)lang fraktbåt som ble senket i 1985 og ligger på rundt 18m og har blitt en magnet for en rekke arter, deriblant barrakuda, ekornfisk, snappere og skalarer (angel fish)
Grottedykking: St Kitts & Nevis har også en rekke grotter (caves), overheng og tuneller. De fleste av disse finner du på vestkysten på Nevis. Et av de mest kjente dykkestedene er Devil’s Cave, Her er det vanlig å kunne se myriader av glassfisk, kirurgfisk (blue tang), Nurse shark, piggrokker samt en og annen Black Tip hai.

Informasjon om dykking på St Kitts & Nevis;
Beste tid for destinasjonen: St Kitts & Nevis er den helårsdestinasjon. Regntiden er normalt mellom mai-oktober og perioden mellom juni-november er også orkan sesong med august & november med høyest mulighet for stormer.
Vanntemperatur: Noe kjøligere i vintermånedene med 24ºC og stiger til 29ºC i sommermånedene.
Destinasjonen er kjent for?  Vrak, artsvariasjon, caves, korallrev, brukbare strender
Ikke fullt så god for? makro
Sikt: er selvsagt vær avhengig, men ligger normalt på mellom 18-24m
Strømforhold: med unntak av enkelte dykkesteder er det normalt meget enkle dykk og lite strøm.
Se vår destinasjonsvideo fra St Kitts & Nevis;
Copyright Jonathan Janeway
Go To Top