Dykking Sør Afrika

Sør Afrika har for de fleste vært synonymt med "Sardine Run" Men Sør Afrika har en god del mer å tilby en den noe litt vanskelige Sardine Run og nettopp grunnet vanskelige logistikk forhold valgt å ikke tilbyr Sardine Run fast (men vi kan fortsatt tilrettelegge denne dykkepakken). Vi tilbyr oftest Sør Afrika sammen med nabolandet Mozambique, noe som gir det beste ut fra 2 fantastiske destinasjoner og gir en god variasjon på dykkingen. Vi har to standardpakker som gir deg Aliwal Shoal og magisk dykking på dette unike revet sør for badebyen Durban.

Ponto do Ouro ligger rett over grensen fra Sør Afrika og er en liten Frontier Town og med en noe spesiell atmosfære (må bare oppleves). Utrolig god mat, bra dykking og spesielt i perioden når du har muligheten til å dykke med knølhval. Adkomsten til Ponto do Ouro er seg selv nesten verdt turen med off road på stier ut fra grensen og til kysten. Fantastisk god mat, og atmosfære venter deg i denne lille enklaven.

Dykking i Sør-Afrika
Beste tid for destinasjonen: Sardine Run (normalt mellom mai-juli). Utover dette kan du dykke Sør Afrika hele året men siden vanntemperaturen under europeisk sommer er meget kaldt bør du kanskje vurdere perioden feb-mars, men skal du lete etter Tiger Shark og Ragged-Tooth Shark er den beste tiden jun-nov, og Hammerhai i perioden des-jan.
Destinasjonen er kjent for? hai, hai og enda mer hai. Sør Afrika er regnet som et av verdens beste destinasjoner for å se en rekke av havets store rovfisk, sardiner, hval, sel i forbindelse med den årlige "Sardine Run", noen vrak på Aliwal Shoal og rundt Cape Town.
Ikke fullt så god for: makro dykking og småkryp. 
Vanntemperatur: Avhengig av hvor man dykker men siden vi stort sett dykker rett sør for Durban ligger temperaturen rundt 24-27ºC (okt-feb/mar) og 19-24ºC resten av pret med kaldeste periode når det er sommer i Skandinavia.
Sikt: Kan variere ganske mye men er generelt bra med opptil 20m under optimale forhold.
Strømforhold: kan være ekstreme på enkelte dykk. Mange av dykkene er med rib ut fra strand i store bølger så krever erfaring.

Se vår destinasjons video fra Sør Afrika og Sardine Run:
© Adam Martin
Go To Top