Dykking Socorro Islands

Du kan alltids se manta mange steder i verden, men det er ikke noe annet sted som kan skryte av så mange djevelskater som faktisk er kontaktsøkende og ønsker nærkontakt med dykkere. Oppførselen til disse djevelskatene er nesten uforståelig og det er noe mystisk over disse møtene. Disse milde gigantene med et vingespenn på oppimot 6,5 meter oppsøker konstant dykkere for unike øye-til-øye konfrontasjoner og elsker tydeligvis boblene fra dykkerne i det de ofte henger i vannet over dykkere.

Men selv om hovedattraksjonen for en reise til Socorro finnes det en rekke andre grunner og skapninger å se her ute i havgapet, inkludert stimer med hammerhai og silkehai (samt 8 andre haiarter), tumlere (bottlenose dolphins), store stimer av rovfisk, hvalhai og en og annen knølhval (jan-mars). Socorro er ofte blitt kalt Mexicos "lille Galapagos" takket være det unike økosystemet som finner i øygruppen og tildestedeværelsen av så mange ulike arter av havets giganter. Socorro Islands eller Revillagigedos (som er det korrekte navnet) er et av verdens beste dykkesteder for å oppleve rovfisk og dramatisk undervannslandskap. Revillagigedo arkipelet består av 4 øyer i gruppen som også inkluderer San Benedicto, verdenskjente Roca Partida samt utposten Clarion og Scorro Island. Øygruppen ligger ca 390 km sørvest fra spissen av Baja California og Cabo San Lucas. 
Djevelrokker
Socorro er kjent for sine rensestasjoner for disse gigantiske skapningene og finnes ingen andre steder i verden hvor du kan ha den samme nærkontakten med dyr på 6,5 m vingespenn. Av en eller annen uforklarlig grunn er djevelrokkene i denne øygruppen ekstremt kontaktsøkende og de tiltrekkes av dykkeres luftbobler og det er vanlig å ha en av disse flyvende dyrene hengende over deg under hele dykket. 
Shark Galore
Galapagos, silkehai, havgående hvitfinne hai og hammerhai er vanlige arter i dette farvannet sammen med hvalhai (best i november) og delfiner. Haidykking ved Socorro er rett og slett i en særklasse. Som om ikke dette var nok, spenn fast sikkerhetsbeltet og dykk med enorme stimer av annen rovfisk som barracuda og jacks

Dykking Socorro Islands
Beste tid for destinasjonen: Vi vil anbefale denne destinasjonen i perioden november til ut februar.
Vanntemperatur: avhengig av sesong (varmest rundet desember / november med rundt 28ºC til ned mot 21ºC i februar og opp mot 25ºC i mai)
Destinasjonen er kjent for? nærkontakt med manta, en rekke haiarter, skilpadder, delfiner, knølhval, baitball, enorme fiskestimer, imponerende undervannsfjell, hammerhai, "Deep Blue" dykking
Ikke fullt så god for:  
vrak, makro, strender
Sikt: Kan variere, men normalt skal du ha +30 m sikt på de fleste dykk selv om vi har opplevd sterkt redusert sikt på enkelte dykk (spesielt i mai og juni måned)
Strømforhold: Kan være kraftig og sterk, spesielt rundt Roca Partida og Socorro Island på enkelte dykk.
Go To Top