Dykking Madagaskar

Madagaskar er verdens 4. Største øy og har også et av verdens lengste korallrev. Madagaskar er selvsagt viden kjent for sitt unike dyreliv på land men havet utenfor er også proppfullt av arter som ikke finnes noe annet sted i verden. I havet utenfor Madagaskar finnes det ikke mindre er 34 ulike arter av hval og delfiner, 5 arter skilpadder, 56 ulike haiarter, 300 arter hardkorall og hele 1300 arter benfisk!  Vi anbefaler at man tar ihvertfall noen dager rundt Mitsio Islands (mellom Nose Bè og Comorene). Et annet anbefalt dykkested er 'l'Ile aux Nattes', sør for Sainte Marie Island i Radama arkipel aget, en irrgrønn tropisk øy omkranset av en innbydende blå lagune.

Dykking på Madagascar
Beste tid for denne destinasjonen:
Monsunsesongen løper normalt fra jan-mar og dette er definitivt ikke tiden å besøke landet og de fleste dykkesentre er også stengt. Beste tiden er derfor mellom mai-des.
- Knølhval: omtrent garantert aug-sept, men ok også okt & nov
- Djevelrokker: mai til aug
- Hvalhai: okt & nov
Destinasjonen er kjent for: Mitsio vraket + flere små vrak, drift dives, wall dives (Greg's wall), Gorgonian Fans Forest, koraller, hai, korallrev fisk og hval hai.
Ikke så kjent for: Makro
Vanntemperatur: jan-mars 28ºC, jul-aug 23ºC. I nord er vanntemperaturen aldri lavere enn 26ºC.
Sikt: 5-30m
Strømforhold: Ikke noe spesielt

https://www.youtube.com/watch?v=zwZQWGamxpM
Go To Top