Dykking Loreto, Sea Of Cortez (Mexico)

Loreto Marine Nasjonal Park er hjem til over 800 arter med fisk i tillegg til virvelløse dyr, Humboldt blekksprut, sjøløver, delfiner skater & skilpadder, hval, hammerhai og hvalhai. Du finner også fargerike vifter og sort korall. Undervannsklippene Los Candelleros, er en trio av undervannsfjell ved Isla Danzante og stuper ned til en steinete grunn på rundt 70m
Det meste av dykkingen er gjort rundt de 5 ubebodde øyene på den andre siden av Loreto bukten (Carmen, Coronado og Danzete) er de som oftest besøkes, mens Monserrate og Santa Catalina er noe lengre sør og brukes kun når du har grupper eller har nok dykkere. Avhengig av vind og sjø tar det normalt kun 20-45 minutter å nå de 3 nærmeste øyene fra Loreto.

Dykking i Loreto
Alle øyene er av vulkansk opprinnelse og har for det meste en steinete kystlinje og massive steinformasjoner under vann, finger rev av stein, hard-koraller og fantastiske veggdykk muligheter. De fleste av dykkestedene er forholdsvis grunne dykk, men det er en den spektakulære veggdykk med store vifter og undervannsfjell som kommer opp til rundt 15 meter.
I januar hvert eneste år besøkes området av opptil 9 ulike hvalarter som knølhval, vågehval, finnhval, seihval, blåhval, spermhval, grindhval og spekkhoggere samt en og annen gråhval fra California. Som om ikke dette var nok vil du ofte se store stimer av tumlere (bottlednosed dolphins) som kommer i stimer på opptil flere tusenvis av dyr. Delfinene oppholder seg normalt sett i området ut til mars (og noen ganger helt til midten av mai måned)

Beste tid for denne destinasjonen: Loreto er en helårs destinasjon men mange mener at den beste dykkingen er i perioden februar og ut april. Dette er tiden for å muligens observere knølhval og til og med blåhval har blitt sett i denne perioden, Oktober er en annen tid som vi anbefaler siden den verste heten fra sommeren er over, men vannet er fortsatt varmt og med fantastisk sikt. Vi anbefaler ikke denne destinasjon i perioden desember-mai, grunnet dårlig sikt forhold.
Vanntemperatur; om vinteren synker temperaturen ned til et sted mellom 18-21°C og ofte litt røff sjø. Om sommeren er overflatetemperaturen ofte mellom 29-33°, men det kan fortsatt være kjølig under termoklin at en 3mm heldrakt kan være et godt valg. 
Destinasjonen er kjent for: delfiner, hval, sjøløver, hummer, skilpadder, hai, stimer av stingrays, mahi mahi, tunfisk, skalarer (angelfish), kulefisker (pufferfish)
Ikke så bra for: egentlig ikke noe negativt
Sikt: i vintermånedene er det generelt dårlig sikt og ofte aldri mer enn grunnet oppblomstring av plankton. Sommerperioden har sikt opp mot 18m
Strømforhold: stort sett beskyttet og kun noe strøm på enkelte dykkesteder 


Go To Top