Dykking Lissenung Island & New Ireland

Lissenung Island er en liten eksklusiv tropisk øy ca 20 minutters båtreise sør for New Irelands hovedstad Kavieng. LIssenung ligger i det som ofte kalles "The Coral Triangle", og Lissenungs beliggenhet er midt i smørøyet ved et av verdens mest artsrike regioner. Den eneste måten å få dykket her er å bo på Lissenung Island Dive Resort eller bli med en av de få liveaboard båtene som av og til frekventerer Bismarck havet.

Dykkingen rundt dette farvannet kan være litt krevende og det er ofte sterk strøm i de ulike innseilingene og passasjene mellom de ulike små atollene i området, men strøm betyr også at det finnes store rovfisk og hai i havet. Bismarck havet er faktisk hjemsted til over 300 ulike fiskearter og her finner du dramatiske veggdykk, levende korallrev og en mengde var fra kampene som fant sted rundt New Ireland under den 2. verdenskrig.

Beste tiden å dykke New Ireland regionen: Du kan dykke dette området stort sett hele året, selv under regntiden (des-apr)
Sikt: kan variere ganske mye avhengig av dive site men generelt bra sikt så lenge du ikke dykker på vrakene inne i lagunene, vi anser sikten mellom 15-40m
Destinasjonen er kjent for: Hai, rokker, manta, sjøhester, skilpadder, delfiner, god variasjon med arter, makro dykking, vrak med mer.
Ikke så bra for: dette området har stort sett noe for alle så det er egentlig ikke noe negativt - gode strender på Lissenung for de som ikke dykker er et pluss
Vanntemperatur: 28-31ºC
Dykkeforhold: stort sett rolige overflateforhold hele tiden men dykking i passasjene kan ha sterk strøm.

    Go To Top