Dykking La Paz, Sea of Cortez (Mexico)

La Paz dykking er synonymt med hval, sjøløver, delfiner og flyvende mobulas, fantastisk (eller dårlig) sikt avhengig av sesong, men en ting er sikkert dykking i La Paz vil alltid være et minne for livet. Og hvis ikke det var nok med fantastiske opplevelser under vann kan La Paz også friste med utrolig god mat, en fantastisk laid-back småby atmosfære med en deilig havnepromenade og en utrolig vakker strand, Balandra.

Det meste av dykkingen foregår rundt øygruppen Espiritu Santo med sine mer enn 25 registrerte dykkesteder med alt fra sjøløvekolonier, veggdykk, grotter og til dels også god makrodykking. I området rundt Isla Cerralvo er det også ofte muligheter for å se havgående mantarokker. 
La Paz området har mer enn 850 marine arter registrert og her kommer alt fra massive knølhvaler til små sjøhester, La Paz har definitivt noe for alle. Det er heller ikke uvanlig å se stimer av hammerhai (selv om det ikke er på langt når så mange som den gang tidlig på 80-tallet), spermhval,flyvende mobularokker, skater og skilpadder, murener og et mylder av korallfisker i alle størrelser og farger. 

Dykking i La Paz
Beste tid for denne destinasjonen: Beste tiden for La Paz og Sea of Cortez er nok mellom midten av juli til midten av november hvor vanntemperaturen er behagelig og sikten er på sitt beste. Hvalhai sesongen er fra begynnelsen av oktober til slutten av mars og det er registret over 60 ulike individer de siste årene utenfor kysten av La Paz. I denne perioden er det også vanlig å observere en rekke hvalarter (9 ulike er registret i farvannet utenfor La Paz)
Vanntemperatur; om vinteren synker temperaturen ned til et sted mellom 18-21°C og ofte litt røff sjø. Om sommeren er overflatetemperaturen ofte mellom 29-33°, men det kan fortsatt være kjølig under termoklin at en 3mm heldrakt kan være et godt valg. 
Destinasjonen er kjent for: delfiner, hval, sjøløver, hummer, skilpadder, hai, stimer av stingrays, mahi mahi, tunfisk, skalarer (angelfish), kulefisker (pufferfish)
Ikke så bra for: vrakdykking
Sikt: i vintermånedene er det generelt dårlig sikt og ofte aldri mer enn grunnet oppblomstring av plankton. Sommerperioden har sikt opp mot 18m
Strømforhold: stort sett beskyttet og kun noe strøm på enkelte dykkesteder 
 
    Go To Top