Dykking Karibia

Dykking Karibia er lett og enkelt og passer for alle. Velg mellom klassiske liveaboard dykking til noen av de mest populære øyene som Bahamas, Cuba, Cayman Islands eller Belize. Det Karibiske havet gir deg også muligheten til å kombinere med gode strender, artig atmosfære og dykking i toppklasse. Vakkert, lett tilgjengelig og fullstappet av opplevelser både over og under vann gjør øyene i det Karibiske hav til et av våre favoritt dykke områder. Med hundrevis av øyer å velge mellom, alle med sin særegne sjarm gjør at dykking og opplevelser står i kø for den besøkende. Her finner du eldgamle vrak fra kolonitiden, nye vrak, korallrev, enorme stupbratte vegger, imponerende undervannsfjell som stiger opp fra havbunnen og mystiske synkehull. Du kan dykke fra land, fra dykkebåter eller velge et av våre mange liveboard cruise i regionen. Varmt, krystallklart vann, endeløse strender og svaiende palmer, paraplydrinker og reggaemusikk på kveldene venter - alt dette gjør denne regionen til et perfekt valg for en dykkeferie,
Våre favoritter er nok Saba, St Eustatius, Dominica og Bahamas.

Dykking i Karibia

Beste tid for regionen: Litt avhengig av hvilken øy du velger men øyene som ligger ytterst ut mot Atlanterhavet bør man kanskje forsøke å unngå i perioden jul-okt da dette tradisjonelt er regnet som orkansesongen i denne regionen. ABC øyene (Aruba, Bonaire og Curaçao) er mer skjermet og er sjelden påvirket av dette.
Destinasjonen er kjent for? bra sikt, godt bevarte koraller og fargerike bløtkoraller, undervannsfjell (pinnacles), veggdykk, vrak, makro, strender, synkehull (Bahamas), cenoter (Mexico), hai (Bahamas)
Ikke fullt så god for: store stimer med fisk, rovfisk (bortsett fra Bahamas)
Vanntemperatur: stort sett meget behagelig i den sørlige delen (ikke Bermuda) ligger temperaturen på 26-28ºC hele året
Sikt: meget god stort sett med 20-30m ned lokale avvik (f.eks Tobago som påvirkes av flom fra det Sør Amerikanske fastlandet og Orinoco elven)
Strømforhold: stort sett lite med lokale avvik

Se vår destinasjons video fra Saba:
© Wedive.no med Siv Pedersen & Vidar Skaalevik
Go To Top