Dykking Kalimantan

Takket være Kalimantans litt avsides beliggenhet får denne øygruppen i Indonesia overraskende svært få besøkende, noe som i seg selv gjør Kalimantan svært attraktiv. Men Kalimantan har ikke overraskende nok ekstremt bra dykking og spesielt 3 områder peker seg ut som våre favoritter. Derawan arkipelaget på østkysten av Kalimantan (Indonesisk side av Borneo).
Maratua atollen
 - er etter vår mening det beste utgangspunktet og hvor du har størst mulighet til å få dykke med store stimer av barrakuda, tunfisk og havgående rovfisk. Dykkestedet "Big Fish Country" bærer da også navnet med rette og vi enorme stimer av rovfisk på hvert eneste dykk under vårt besøk i 2017, virkelig en attraksjon og verdt reisen alene. I tillegg er det menger av papegøyefisker, ørnskater og til og med en del hammerhai er mulig å få oppleve ut fra Maratua som base.
Sangalaki - er tilholdssted for djevelrokker (manta) i tillegg til å se både grønne skilpadder og karetter (Hawksbill)
Kakaban - er kjent for sin innsjø tettpakket med maneter som har mistet evnen til å brenne (tilsvarende den som fantes på Palau). Kakaban har også en del utrolig vakre veggdykk som er vel verdt et besøk).

Dykking i Belize
Beste tid for destinasjonen: Siden Kalimantan ligger kun 2º nord for ekvator er regionen svært sjelden truffet av sykloner og været er ganske stabilt hele året. Regntiden inntreffer stort sett mellom des-mar, men siden at dette er tropene betyr ikke dette så veldig mye siden regn kan forekomme mer eller mindre hele året, etterfulgt av solskinn. Siden Maratua, Sangalaki & Kakaban alle ligger utenfor kysten vil du alltid ha en lett bris, noe som gjør at det ikke blir klamt og fuktig.
Vanntemperatur: konstant hele året rundt 28-30ºC
Destinasjonen er kjent for? Rovfisk, skilpadder, manta rengjøringsstasjoner, vekkdykk, makro, store fiskestimer (Bg Fish Country), meget bra husrev på Nunukan
Ikke fullt så god for: 
 vrak, andre aktiviteter utenom dykking
Sikt: varierer mye kan være fra 8-30 meter, men i snitt rundt 20m
Strømforhold: Til tider kraftig strøm (revkrok anbefales på Big Fish Country), ellers er det liten eller ingen strøm.
Anbefalte dykkeresorts: Nabucco Island og Virgin Cocoa (DYKKEbazaar har pakekr til begge eller i kombinasjon). Vi anbefaler ikke Nunukan pr dd grunnet elendig verter på stedet.

Se vår destinasjons video fra Nabucco Island:
© Extra Divers
Go To Top