Dykking Fransk Polynesia & Tahiti

Fransk Polynesia, lenge kjent som en bryllupsreise destinasjon med sine billedskjønne omgivelser tilbyr faktisk dykking i verdensklasse. Det er det fantastiske mangfoldet i Fransk Polynesia's undervannsverden som gjør dette til en av verdens beste dykke destinasjoner, med fargerike tropiske fisk, djevelrokker og en rekker haier. Øygruppen består av 118 utrolige øyer og atoller som tilbyr varierte dykkesteder, både for nybegynnere og de mer avanserte dykkerne. Dette er en spesiell opplevelse for alle!
Få vet at det vi kaller Fransk Polynesia faktisk er større enn hele Europa tilsammen og dekker enorme havområder. Tuamotu øygruppen er lavtliggende atoller (øyer) med en rekke motu (små holmer) men tilgang ut til det BIG BLUE via passasjer i revet. Det er i disse områdene at stort sett all dykking foretas og dette er svært næringsrikt vann og tiltrekker seg dermed hele næringskjeden til et og samme sted, et fantastisk mekka for dykkere som er ute etter mangfold og store mengder rovfisk og andre kryp.

Dykking Tahiti
Beste tid for denne destinasjonen: Den beste og tørreste årstiden er mai-okt, og den litt mer fuktige årstiden nov-apr men du kan dykke i Fransk Polynesia hele året.
Destinasjonen er kjent for: store stimer med grey og white tip haier, enorme hammerhaier, tiger hai og en og annen hvalhai (august/september til oktober/november - stort sett rundt Tahiti & Moorea). Dette i tillegg til store stimer med barrakuda, djevelrokker, eagle rays, morene åler og til og med knølhval, en del vrak finnes også
Ikke så bra for: Egentlig den perfekte destinasjonen, men ikke noe særlig for makro dykking
Vanntemperatur: Behagelig rundt 26-29°C hele året
Sikt: Ekstremt bra med sjelden under 30m
Strøm: Siden de fleste av dykkene er gjort i kanalene inn og ut av laguner kan det til tider være sterkt tidevannsstrøm.
Se vår destinasjons video fra Tahiti:
© Tahiti Tourisme
    Go To Top