Dykking Filippinene

Filippinene er en klassisk dykke destinasjon og med mer enn 7 000 øyer å velge mellom er det ikke så rart at nettopp Filippinene henger høyt for dykkere. Filippinene er et av disse perfekte stedene hvor du kan få det meste med makro dykking fullt på høyde med Indonesias Lembeh & Ambon, veggdykk, sjeldne haiarter, tech dykking og fantastiske bløt koraller, vrak og mer. Tar du da også med det fabelaktige og uberørte Tubbataha Reef er dette en fullkommen destinasjon for dykkere. DYKKEbazaar har da også en rekke dykkepakker til Filippinene (de fleste landbaserte), men vi har også 2 ulike liveaboard avganger med Tubbataha Reef og Visaya øygruppen som er et mekka for makro og selvsagt den meget sjeldne apiahaien (Thresher Shark).
Siden Filippinene dekker et såpass stort område med mange ulike dykkemuligheter har vi inndelt landet i regioner med mer detlajert informasjon om dykkingen innen dette området. Sjekk derfor også våre dykkesider for Tubbataha Reef, Cebu regionen (Bohol, Malboal, Malapascua), Negros og Palawan.

Dykking på Filippinene 

Tubbataha Reef - vi har ulike liveaboard pakker til denne destinasjonen i Suluhavet med f.eks Discovery Fleet. Her kan du velge mellom 7-14 dagers cruise med enten kun Tubbataha Reef eller en kombinasjon med Visaya øygruppen. Denne destinasjonen er kun åpen for dykking 3 måneder hvert år fra midten av mars til midten av juni og er ekstremt populært.
Beste tid for destinasjonen: Dykking Filippinnene er en helårs destinasjon for dykking men det er selvsagt bestemte tider på året til de ulike regionene som har utslag på dykkeforholdene. Men generelt er perioden des-mars ikke helt optimalt da det mange steder kan være sterk vind, mens apr-jun er den tørreste perioden. Jul-nov er den sørvestlige monsuntiden med mer nedbør, men med fortsatt varmt tropisk klima.
Vanntemperatur: Normalt på mellom 23-30ºC hele året.
Destinasjonen er kjent for? Du finner det meste på Filipinnene men fokus her er selvsagt Thresher Shark (Malapascua), makro dykking på Negros og Dumaguete, rokker, hammerhai og store stimer  med korallfisk, blekksrput og skorpionfisk, tech dykking i Moalboal og Puerto Galero området.
Ikke fullt så god for: Coron er kjent for sine vrak men det er ike mye igjen av dette så vi vil ikke anbefale Filipinnene for vrak
Sikt: Varierer avhengig av hvilket område du velger på Filippinene med alt fra 5-45m.
Strømforhold: Lite strøm de fleste steder

Se vår destinasjons video fra Filippinene:
© Sea Explorers Philippines
Go To Top