Dykking Djibouti

Djibouti er et ubeskrevet blad og nesten komplett ukjent for de fleste og er et land med enorme forskjeller og ekstreme værforhold. Om sommeren kan temperaturen fort stige opp mot +50c, det svarte og steinete landskapet ligner på hva du ville forvente på se på månen og Djiboutis 2 store saltinnsjøer, Lac Abbe og Lac Assal, skaper en helt surrealistisk luftspeiling som gjenskinnet i den blå Afrikanske himmelen og i horisonten kan du kanskje se en lang rekke kameler som setter kursen innover i landet som de har gjort i år-hundreder.
Det golde og ugjestmilde landskapet er sterk kontrast til de rike revene som befinner seg under vannoverflaten og fraværet av elver sammen med vulkansk jordsmonn gir perfekte forhold for veksten av korallene, noe som gjør seg utslag i at Djibouti har over 200 arter registrert

Dykking i Djibouti:
Beste tiden for denne destinasjonen: Det store trekkplasteret og hvorfor du bør reise til Djibouti er muligheten til å dykke med hvalhai. Den beste sesongen for dette er mellom nov-feb. I denne perioden vil du ha klar himmel, lavere fuktighet og et bedre klima totalt sett (temperaturene her kan komme opp i +50ºC på det verste).
Vanntemperatur: Veldig deilig hele året og for de fleste holder det med kun en tynn beskyttelesesdrakt
Sikt: Varierer men ikke bra i forhold til det det som du finner ellers i Rødehavet og er sjelden over 30
Hva kan du regne med å se i Djibouti: revene utenfor kysten av Djibouti er i meget god stand og det finnes bortimot 200 ulike korallarter og et bredt utvag av arter av fisk. De dype havområdene rett utenfor kysten tiltrekker seg store rovfisk, hai, delfiner og rokker i tillegg til da selvsagt hvalhai.
Go To Top