Dykking Costa Rica

Uansett hvilken opplevelse du søker vil du finne den i Costa Rica, både over og under vann! Seil gjennom tretoppene på en av de mange regnskogsopplevelsene og dykk med oksehai (bull sahrk) alt er mulig i dette lille landet i Mellom Amerika. Til tross for sin mangfoldige natur og kyststriper både på Atlanterhav- og Stillehavssiden og med nesten 25% av landets areale beskyttet nasjonalparker er det svært lite aktivitet under vann i form av dykkemuligheter. På landets karibiske kyst finnes det fortsatt ingen infrastruktur for dykking, men dykking på Stillehavskysten er kort sagt spekakulær.
Vulkanske stein formasjoner og undervannsfjell (pinnacles) er dekket av store vifter, koraller og gigantiske svamper. Men for mange er Costa Rica synonymt med Cocos Island og nå også i senere tid Caño Island, begge i Stillehavet. Men det finnes også muligheter for landbasert dykking og da spesielt i Guanacaste provinsen i nord mot grensen til Nicaragua. For mer informasjon om Costa Ricas 2 største dykkedestinasjoner søk etter Caño Island og Cocos Island for mer detaljert informajson om disse stedene. I tillegg finnes det interessant dykking ved følgende steder:
Catalina Islands
- En unik undervanns struktur har i mange år dratt dykkere til denne øygruppen. Her finner du undersjøiske grotter, buer, en rekke haiarter, rokker og skilpadder.
Big Scare (Bat Island) - Ikke for de med svakt hjerte! Attraksjonen her er muligheten til å dykke med oksehai (bull shark). I tillegg er det muligheter til å se manta rokker, seilfisk og en og annen hval eller delfin. Dette dykker har normalt sterk strøm og er forholdsvis dypt på 30m og passer best for erfarne dykkere.
Virador - Denne vulkanske øya fungerer som en magnet på de fleste skapninger i havet. Attraksjonene her er bl.a haigrotten (10m) og litt dypere (22m) finner du gjerne store sting-rays og mere hai.
Tortuga Islands - Her finner du faktisk 3 skipsvrak (Franklin Chang Diaz og Coronel Alfonso Monge) - begge tidligere kystvakt skip som ble senket og ligger innenfor rekkevidde. Et tredje skip Caroline Star ligger dypere og på 30m og huser de lokale revhaiene og en og annen rokke.
I tillegg er selvsagt da Caño Island og Cocos Island som er beskrevet i mer detalj på egne sider.
Dykking i Costa Rica

Beste tid for regionen:
Avhenger av hvilken destinasjon men dykking på fastlandet og på Stillehavssiden er normalt sett hele året
Destinasjonen er kjent for? Igjen avhenger det av hvor du velger å reise men generelt enorme stimer av hammerhai, makro dykking, koraller, rokker, skilpadder, oksehai, manta rokker
Ikke fullt så god for: Vrak, nybegynnere
Vanntemperatur: Dette er lett tropisk farvann og temperaturen varierer fra 24-30ºC
Sikt: Fastlandet dykking fra 6-23m
Strømforhold: Kan til tider være sterk strøm på en rekke dykk
Se vår destinasjons video fra Costa Rica & Caño Island:
© Aggressor Liveaboards / WayneWorks
Go To Top