Dykking Cocos island

Cocos Island er for dykkere en et av disse stedene som er legendariske sammen med Galapagos, Palau og Raja Ampat. Cocos Island ligger 550km fra fastlandet utenfor kysten av Costa Rica i Stillehavet og beliggenheten og næringsrike havstrømmer og havdypene rundt gjør at Cocos Island fungerer som en magnet på alt av rovdyr i havet. I mange år regnet som en destinasjon for kun de mest hardbarkede av dykkere er Cocos Islands i dag blitt en meget populær destinasjon for mange på søken etter den optimale dykkeopplevelsen.
Cocos Island
har rundt 20 dive sites og er dermed en meget kompakt destinasjon med alt fra grunne rev til stupbratte vegg ned i avgrunnen. Høye undervannsfjell (pinnacles) komplimenterer landskapet under vann. Cocos Island ble erklært en nasjonalpark tilbake i 1978 og har ingen fastboende og er som tatt rett ut av en "Jurassic Park" film. Cocos Islands største attraksjon er nok uten tvil muligheten til å dykke sammen store stimer av hammerhai, med opptil 2-300 av disse imponerende dyrene samlet. I tillegg finner du ofte vanlige revhaier, Galapagos hai, gitar og tiger hai i dette farvannet.
Dykking Cocos Island

Beste tid for regionen: Cocos Islands har 2 ulike sesonger! Foretrekker du god sikt og rolige forhold skal du reise hit mellom desember - mai (den tørre årstiden). Den beste tiden å dykke derimot er i den våte årstiden juni - desember. De mest populære månedene for Cocos Island er august og september, mens juni & juli tradisjonelt har de roligste havforholdene.
Destinasjonen er kjent for? Store stimer med fisk, rovfisk, hammerhai, erfarne dykkere.
Ikke fullt så god for: Vrak, nybegynnere, aktiviteter utenom dykking , makro.
Vanntemperatur: Dette er lett tropisk farvann og temperaturen varierer fra 24-30ºC
Sikt: 12-30m
Strømforhold:
Fra moderat til forholdsvis sterke undervannsstrømmer gjør dykking på denne destinasjonen krevende. Alle liveaboards krever nå at alle dykk må skje med bruk av markørbøye eller nødpeilesendere.
Se vår destinasjons video fra Cocos Island:
© Aggressor Liveaboards / WayneWorks
Go To Top