Dykking Chuuk

Chuuk - (tidligere kjent som Truk eller Truk Lagoon) er en av 4 stater som sammen utgjør det selvstendige landet Føderasjonen av Mikronesiske Stater. Fra 1896 til 1944 var denne lille delen av Stillehavet okkupert av Spania, Tyskland og Japan. Chuuk ble i løpet av 2 harde dager i februar 1944 gjort om til det siste hvilested for over 100 skip, fly og ubåter - resultatet av kamper mellom japanske styrker og de allierte med USA i spissen. Intet annet sted i verden finner du så mange dykkbare vrak innen for et så lite område og i klart vann. De fleste av vrakene ligger utenfor øyene Dublon, Eten og Uman og representerer det største tap av skip i historien. Skipenes last av tanks, lastebiler, fly, miner, bomber, maskingevær og ammunisjon ligger fortsatt i båtene der de sank og venter på å bli utforsket.
Noen av Chuuks legendariske vrak er bl.a Fujikawa Maru, et tidligere frakteskip og ligger fra 9m og ned til dekket på 18m. Skipet er fullt av deler fra flyskrog til ammunisjon, Sankisan Maru ble bygget som et passasjerskip og senere ombygget til militære formål. På dette vraket kan du se flymotorer, medisinsk utstyr og en rekke lastebiler. Skipet ligger på 15-24m og er dekket av anemoner og koraller og mangler hele akterenden. Men Chuuk kan også tilby meget god revdykking med mye rovfisk  og utrolig farkerike korallrev, så legg gjerne inn et par dykkedager ute på de ytre barriererevet også for å få enda mer ut av oppholdet.
Dykking på Chuuk
Beste tiden for denne destinasjonen:
Chuuks tropiske klima er konstant varmt og fuktig rundt 27ºC hele året. Det er noe mindre nedbør i perioden (og kjøligere, ned mot 21ºC mellom desember - april). Den våteste perioden er oktober & november. Tyfon sesonger er normalt i perioden august - desember, men Chuuk blir sjelden direkte truffet.
Vanntemperatur: Veldig stabilt hele året med deilige 28-29ºC (det er heller ingen termoklin å snakke om)
Sikt: kan være dårlig enkelte dager med ned til 12m, men man kan også ha dager med opptil 30m sikt
Hva er destinasjonen kjent for: Vrak, vrak, vrak er selvsagt det store trekkplasteret på Chuuk. Med mer enn 100 skipe senket i lagunen. Du kan også få manta (djevelrokker), hai og annen rovfisk, skilpadder, mandarinfisk, god makro
Ikke så bra for: En komplett dykkedestinasjon men ikke særlig veggdykk,. lite å finne på for "ikke dykkere" og Chuuk er ikke noe trivelig sted utenfor hotellene.
Strøm: Lite eller ingen strøm inne i lagunen

Se vår destinasjons video fra Chuuk (Truk):
© Tony Reed
Go To Top