Dykking Bali

Bali er et av Indonesias lettest tilgjengelige dykkedestinasjoner og er dermed også den mest besøkte. En kombinasjon av bra utvalg av bosteder i alle prisklasser dykking i verdensklasse, god mat og en vakker natur, massive vulkaner og bildeskjønne rismarker danner rammen rundt ethvert opphold på Bali. 
Det er ikke uten grunn at Bali er et populært reisemål, men havet utenfor er faktisk utrolig rikt og har et mangfold av dive sites. Her finner du stupbratte drop-offs, koralltopper og undervannsfjell, samt et av verdens mest berømte vrak, vulkanske formasjoner og enorme sletter med sjøgress – her er det noe for enhver smak.&
Øst for Bali ligger Lombok stredet, den første store dypvannskanal rett vest for det Asiatiske kontinentalplatået. Gjennom denne dalen flyter det største volumet av tidevann i verden og det er enorme krefter på gang og dette kan skape noen enorme turbulente berg-og-dal-bane strømmer på noen av dykkestedene. Men dette betyr også at farvannet her tiltrekker seg de store rovfiskene og den osp den legendariske månefisken (mola-mola). Bali har noe for enhver dykker og du vet stort sett aldri hva som vi vente deg på et dykk. Erfare dykkere vil elske kreftene i strømmene rundt Busa Penida, mens nybegynnere vil like de enkle dykkene i Amed og Padang Bai og undervannsfotografer vil nyte de gode muckdiving stedene i Tulamben.

Dykking på Bali

Beste tid for destinasjonen: Du kan dykke på Bali hele året men forholdene kan variere fra årstid til årstid og hvor an dykker, Des-mars er regnet som regntiden (selv om det er lite regn), men det betyr at det er mindre dykkere som reiser til Bali. Ulempen med denne årstiden er at sikten reduseres noe på nordsiden og vest på Bali. Den beste tiden å dykke i Tulamben er mellom apr-.jul og okt-nov. Dette er den tørre årstiden og sikten kan være opptil +40m på enkelte dager i denne perioden av året. Dykking rundt Nusa Lembongan og Nusa Penida er bra hele pret og sikten er normalt alltid på 20-30m. Vanntemperaturen er normalt på 25-26ºC, unntatt under mola-mola sesongen hvor den kan faktisk droppe ned til rundt 20ºC. Månefisk, hai og større rovfisk er lettest å se i perioden jun-sept. Er du interessert i djevelrokker (manta) er den beste tiden for dette i apr-jun (men de kan sees hele året i farvannet rundt Bali)
Destinasjonen er kjent for? Både store og små dyr/fisk, drift dykk, sikt, makro, avanserte dykkere og nybegynnere.
Vanntemperatur: rundt 19-26garder
Sikt: alt fra 10-45m
Strømforhold: Kan være veldig sterke 
Se vår destinasjons video fra Bali med Aquamarine Diving, Bali;
© Nick Hope and Bubble Vision
Go To Top