Dykking Baja California & Sea of Cortez

The Sea Of Cortez (Cortezhavet) er et magisk sted mellom Baja California og «fastlandet» av Mexico. Vann i alle nyanser av blått sammen med det karrige og gylne ørken landskapet på land og dotter av små og mindre øyer danner et nesten perfekt postkort bilde av Mexico. 

Baja California halvøyen er hjem til en unik flora & fauna som har utviklet seg i nærmest isolasjon fra resten av verden så det er ikke noen stor overraskelse at Cortezhavet kan tilby noen unike dykkeopplevelser. Cabo San Lucas danner det ytterste punktet hvor Stillehavet møter Cortezhavet og er sentrum for turistnæringen for hele regionen og også utgangspunktet for de fleste dykkecruisene til både Socorro Islands og Cortezhavet. 
For landbasert dykking er nok La Paz den mest populære destinasjonen. La Paz er også hovedstaden i delstaten Baja California Sur og ligger ca 2 timer nord for Cabo San Lucas ved bredden av Cortezhavet. Cabo Pulmo er en meget liten by beliggende omtrent midt mellom Cabo San Lucas og La Paz og er en annen kjent dykkedestinasjon på Baja California. Litt l
engre nord finner du Loreto, et langt mindre sted enn La Paz men med fantastisk dykking. 
Cortezhavet har et rykte for fantastiske hvalhai møter og i sommermånedene og på høsten strømmer dykkere til denne regionen for a ha muligheten til så svømme med hvalhai (dykking er ikke tillatt, men det vet jo ikke hvalhaien). En annen hai som har satte dette området på kartet er hammerhai. Andre attraksjoner i dette området er sjøløver i både La Paz og Loreto samt store stimer med jacks og en og annen «baitball». Cortezhavet er også et yndet sted for å fotografere nakensnegler og annet makroliv, delifiner og ikke minst 9 ulike arter med hval.

Dykking i Sea Of Cortez
Beste tid for denne destinasjonen: Beste tiden for La Paz og Sea of Cortez er nok mellom midten av juli til midten av november hvor vanntemperaturen er behagelig og sikten er på sitt beste. Hvalhai sesongen er fra begynnelsen av oktober til slutten av mars og det er registret over 60 ulike individer de siste årene utenfor kysten av La Paz. I denne perioden er det også vanlig å observere en rekke hvalarter (9 ulike er registret i farvannet utenfor La Paz)
Vanntemperatur; om vinteren synker temperaturen ned til et sted mellom 18-21°C og ofte litt røff sjø. Om sommeren er overflatetemperaturen ofte mellom 29-33°, men det kan fortsatt være kjølig under termoklin at en 3mm heldrakt kan være et godt valg. 
Destinasjonen er kjent for: delfiner, hval (hele 9 ulike arter), sjøløver, hummer, manta skilpadder, hai, stimer av stingrays, mahi mahi, tunfisk, skalarer (angelfish), kulefisker (pufferfish), nakensnegler og makro dykking
Ikke så bra for: egentlig ikke noe negativt men lite med vrak
Sikt: i vintermånedene er det generelt dårlig sikt og ofte aldri mer enn grunnet oppblomstring av plankton. Sommerperioden har sikt opp mot 18m
Strømforhold: stort sett beskyttet og kun noe strøm på enkelte dykkesteder 

Les mer om dykking i Loreto | La Paz Socorro | Guadalupe Island

Go To Top